Milorad Dodik

Dodik: Ostavka Haradinaja nova farsa međunarodne zajednice

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je večeras da mu ostavka Ramuša Haradinaja liči na dosadašnje farse koje je pravila međunarodna zajednica, a koja ima za cilj da se vrši dalji pritisak na Srbiju.

Dodikov veto zavadio Stanivukovića i Bundala

BANJALUKA - Klub poslanika PDP-a podijelio se u četvrtak tokom glasanja o prijedlogu Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da Narodna skupština RS podrži njegov veto na osporavanje početka gradnje pelješkog mosta, pozivajući se na vitalni nacionalni interes RS.

Dodik: Svakom novom bračnom paru kredit od 30.000 KM

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bi u dogovoru sa predsjednikom Republike i Vladom Srpske u septembru trebalo da bude ponuđen cjelovit plan za stimulisanje mladih da ostanu i rade u Srpskoj.

Dodik: Radojičić kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske da će aktuelni gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić biti ponovo kandidat za tu poziciju.

Dodik: Zaključak Predsjedništva je i protiv BiH

BANJALUKA – Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške je u vitalnom interesu Republike Srpske ali i BiH obzirom da se radi o jednom od najprometnijih graničnih prelaza u BiH, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Počela posebna sjednica NS RS o nacionalnom interesu Srpske

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je u Banjaluci, a na njoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

"Novosti": Dodika namještaju na nišan gulenista

BEOGRAD - Skandal prilikom dolaska turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana na sarajevskom aerodromu kada je došlo do tuče njegovog obezbjeđenja sa pripadnicima Granične policije BiH režiran je u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH (OBA), pišu beogradske "Večernje novosti", pozivajući se na strane diplomatske izvore u Sarajevu.

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH

ZAGREB - Hrvatska evroposlanica iz HDZ Željana Zovko rekla je danas, povodom odnosa BiH u vezi gradnje Pelješkog mosta, da je Milorad Dodik "glas razuma" u ovom trenutku koji štiti interese BiH.

Dodik: Džaferović i Komšić žele da ugroze projekat od vitalnog interesa za Srpsku

​BANJALUKA - Donošenje zaključka Predsjedništva BiH kojim je osporena izgradnja mosta Komarna-Pelješac u Hrvatskoj glasovima članova Predsjedništva Šefika DŽaferovića i Željka Komšića na dan kada je potisan sporazum o gradnji mosta na Savi kod Gradiške ukazuje da šteta koja se želi proizvesti nije samo usmjerena na Hrvatsku, već se indirektno želi ugroziti pomenuti projekat koji je od vitalnog interesa za Srpsku, naveo je srpski čaln i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komšić: Dodik upada u zamku sa potezanjem vitalnog nacionalnog interesa

SARAJEVO - Ako pogledamo sadržaj zaključaka sa jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH, onda je jasno da se nije odlučivalo o pokretanju "spora sa Hrvatskom", već o tome da u okviru odgovarajućeg niza koraka dođemo, u skladu sa međunarodnim pravom, do utvrđivanja granice na moru između BiH i Hrvatske, ocijenio je danas u izjavi za Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najčitanije