Milorad Dodik

Dodik: Bez obzira na presudu Mladić će ostati legenda u srpskom narodu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je general Ratko Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da bi se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačao mit o njemu.

Dodik: Nijedna nadležnost nije prenesena slobodnom voljom na nivo BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nijednu nadležnost Republike Srpske na nivo BiH srpski narod nije prenio institucionalno i slobodnom političkom voljom.

MUP RS obilježava krsnu slavu: Dodik, Cvijanovićeva i Čubrilović položili vijence

BANJALUKA - Predajom raporta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i služenjem parastosa nastradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci je počelo obilježavanje krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.

Vučićev kabinet: Srbija ne želi pripajanje Republike Srpske

BEOGRAD - Vlast u Srbiji ne želi pripajanje Republike Srpske Srbiji, komentar je koji je list “Danas” dobio u kabinetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na pitanje o najnovijoj izjavi Milorada Dodika, predsjednika RS, koji je, tokom intervjua za Deutsche Welle, nacrtao mapu Zapadnog Balkana.

Dodik: Mirko Šarović vodi bitku protiv RS

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović vodi bitku protiv Republike Srpske tvrdnjama da će poljoprivrednici u Srpskoj izgubiti milione KM ako ne dođe do usvajanja strategije ruralnog razvoja BiH.

Dodik 'prekrojio' mapu Balkana

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, u intervjuu za DW izjavio je da referendum o nezavisnosti tog entiteta trenutno nije institucionalna tema. On međutim tvrdi da BiH neće opstati ni u kakvom obliku.

Dodik: BiH bi mogla biti zajednica država RS i FBiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Republika Srpska država koja postoji od 9. januara 1992. godine, te da sa svojom državnošću, koja se u skladu sa međunarodnim pravom sastoji od teritorije, efektivne vlasti i naroda, učestvovala u mirovnim pregovorima tokom građanskog rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

Zasjedalo Predsjedništvo SNSD-a: Ekonomska politika RS mora da bude razvojna

BANJALUKA - Predsjedništvo SNSD-a zaključilo je danas da ekonomska politika RS u narednoj godini mora da bude razvojna, a budžet stabilizirajući te da su očekivanja da će BDP po glavni stanovnika iduće godine u RS biti preko 9.000 KM.

Vlast i opozicija do sporazuma preko zajedničke komisije

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilovic, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS), rekao je nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija da je dogovoreno da se formira komisija koja će raditi na sporazumu "O principima političkog djelovanja i koordinacije".

Počeo sastanak Čubrilovića sa liderima političkih partija

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa liderima vladajućih i opozicionih stranaka u Republici Srpskoj na kojem će se raspravljati o radu Narodne skupštine u tekućem mandatu.

Reklame

Najčitanije