Milorad Dodik

Salkić: Vijeće naroda RS treba da dobije nadležnosti kao Dom naroda FBiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika Milorada Dodika o razmatranju ukidanja Vijeća naroda Republike Srpske ukoliko Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH ne bude popunjen, poručivši da je potrebno ukinuti asimetrična rješenja u ustavima entiteta.

Dodik: Ukinuti Vijeće naroda RS ako Klub Srba u Domu naroda FBiH ne bude popunjen

BANJALUKA - Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska, ako ne bude popunjen Klub Srba u Domu naroda Parlamenta Federaciji BiH (FBiH), pristupiti ustavnim promjenama i ukinuti Vijeće naroda.

Dodik osim na inauguraciju u Predsjedništvu BiH poziva i na svečani prijem u Istočno Sarajevo

Novoizabranom članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku, ako je suditi prema odaslanim pozivnicama, 20. novembra kada će i zvanično postati novi član tročlanog Predsjedništva BiH, bit će dva puta svečano.

Predsjednik Srpske odlikovao deputata ruske Državne dume

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Banjaluci odlikovao deputata ruske Državne dume Pavela Sargejeviča Dorohina Ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem.

Generalna proba inauguracije za predsjednika RS

BANJALUKA - U Banjaluci je danas održana generalna proba inaguracije Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske.

Dodik: Bez banjalučkog SNSD-a uspjeh na izborima ne bi bio ovoliki

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bez učešća banjalučke organizacije SNSD-a uspjeh te stranke na prethodnim opštim izborima ne bi bio toliki i da ne bi mogao biti ostvaren na nivou Srpske.

Dodik pozvao ljubitelje skijanja da dođu na olimpijsku ljepoticu

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je večeras u Beogradu ljubitelje skijanja da dođu na Jahorinu i istakao da je učinjeno sve da ova sezona bude najbolja moguća.

Dodik: Dolazi mi po deset prijetnji svaki dan

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Istočnoj Ilidži da Republika Srpska nije podijeljeno društvo, da ima potpuno političko jedinstvo i saglasnost o važnim nacionalnim i državnim pitanjima.

Dodik: Srpska će se usredsrediti isključivo na ekonomska pitanja

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Irske u BiH Majlsom Gajranom, te je kazao da će se na novoj funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH založiti za uspostavljanje dogovora oko zajedničkog interesa na nivou BiH uz poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, ali ne i nametnutih rješenja Visokog predstavnika.

Dodik sa Del Vekijem: Zalaganje za poštovanje Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom del Vekijem da će se i dalje zalagati za dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i vraćanje suvereniteta narodima u BiH.

Najčitanije