Milorad Kojić

Kojić: Pravosuđe u BiH se ne bavi dovoljno zločinima nad Srbima

BIJELJINA - Pravosuđe BiH godinama se u dovoljnoj mjeri ne bavi procesuiranjem zločina nad Srbima, ocijenio je direktor Republičkog centra za istraživanje rata Milorad Kojić u Bijeljini, gdje je obilježeno 30 godina od stradanja vojnika JNA u "Tuzlanskoj koloni".

Kojić: Osuđujuća presuda za Dobrovoljačku jedina ispravna odluka

BANJALUKA - Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, ističe da se podizanje optužnice u predmetu "Dobrovoljačka" očekivalo, te ocjenjuje da će jedina ispravna sudska odluka biti osuđujuća presuda.

Kojić o oslobađajućoj presudi Vikiću: Postupak vođen traljavo

BANJALUKA - Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, rekao je, komentarišući oslobađajuću presudu Draganu Vikiću, bivšem komandantu Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH, i Jusufu Pušini, pomoćniku ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju, da više ništa nije iznenađenje kada je u pitanju pravosuđe na nivou BiH.

Otkriveno ko je prijetio Kojiću

BANJALUKA - Banjalučka policija identifikovala je osobu osumnjičenu da je putem Facebook-a uputila prijeteće poruke Miloradu Kojiću, direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, a kako saznajemo, radi se o Mirzetu M. iz Gradačca.

Kojić: Uskoro Atlas zločina nad Srbima u BiH

BANJALUKA - Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica publikovaće ove godine Atlas zločina, knjigu svih zločina počinjenih nad srpskim narodom u BiH.

Kojić: Sud BiH želi amnestirati ratne zločince iz bošnjačkog naroda

BANJALUKA - Sud BiH, čije je Apelaciono vijeće ukinulo prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, očigledno želi amnestirati ratne zločince iz bošnjačkog naroda i time prikazati da se nisu desili zločini nad Srbima, izjavio je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić.

Kojić: Uzvici "Alahu ekber" nisu poruka pomirenja i suživota

SARAJEVO - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić ocijenio je da kolona vozila sa istaknutim zastavama Islamske države i uzvici "Alahu ekber" za vrijeme parastosa ispred spomen-krsta u Stogu kod Vozuće nisu poruka suživota, pomirenja i dobrih odnosa, nego želja da se napravi unitarna BiH u kojoj Srbima nije mjesto.

Kojić: Definitivno pređena "crvena linija"

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić izjavio je danas Srni da određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću pokazuje da je pravosuđe na nivou BiH na ovom, kao i na bezbroj drugih slučajeva, definitivno prešlo crvenu liniju.

Kojić: Mahmuljin zaslužuje maksimalnu kaznu zatvora

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić očekuje od Tužilaštva BiH da uloži prigovor na visinu kazne Sakibu Mahmuljinu, ocjenjujući da je zaslužio maksimalnu kaznu zatvora srazmjerno težini zločina koji su počinili pripadnici odreda "El muhahedin" koji je bio u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH, gdje postoji direktna komandna odgovornost Mahmuljina.

Kojić: FBiH skriva informacije o nestalima

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina i 25 godina nakon završetka rata još traga za 7.547 nestalih, od kojih je 1.654 Srba, a nastavili se ovim tempom, pitanje nestalih još dugo neće biti riješeno.

Kojić: Ađijus se stavio u ulogu socijalnog radnika

BANJALUKA - To što je predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale Karmel Ađijus odbio zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu nekadašnjeg šefa Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslava Brđanina posebno je šokantno jer se ukida praksa poštovanja stava stručnih lica o stepenu rehabilitacije osuđenika, kaže direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić.

Haška arhiva ne može u Srpsku zbog Kojićevih izjava

BANJALUKA - Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MRMKS) Karmel Agijus zvanično je odbio prijedlog da dokumentacija tribunala sa koje je skinuta oznaka tajnosti i koja je nasilno oduzeta bude vraćena Srpskoj i da se u Banjaluci uspostavi informaciono-dokumentacioni centar po uzoru na centar koji je u maju 2018. godine otvoren u Sarajevu.

Kojić: U kontinuitetu postoji politika satanizacije Srba

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić ocjenjuje da dokumenti Nacionalnog britanskog arhiva sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, a koji govore o bivšem visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu, ukazuju na kontinuiranu politiku satanizacije Srba, bez obzira na dešavanja devedesetih godina na ovim prostorima.

Kojić: Montirani proces Danetu Lukajiću

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas da se pravosuđe Hrvatske bavi isključivo procesuiranjem i osuđivanjem Srba u montiranim procesima, kao što je sa pukovnikom u penziji Vojske Republike Srpske (VRS) Danetom Lukajićem.

Kojić: U bazi podataka dokumenta za 34.930 Srba ubijenih u ratu

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su u bazu podataka Centra unesena 89.273 dokumenta za 34.930 Srba ubijenih u proteklom ratu u BiH.

Najčitanije