Milorad Kojić

Kojić: FBiH skriva informacije o nestalima

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina i 25 godina nakon završetka rata još traga za 7.547 nestalih, od kojih je 1.654 Srba, a nastavili se ovim tempom, pitanje nestalih još dugo neće biti riješeno.

Kojić: Ađijus se stavio u ulogu socijalnog radnika

BANJALUKA - To što je predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale Karmel Ađijus odbio zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu nekadašnjeg šefa Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslava Brđanina posebno je šokantno jer se ukida praksa poštovanja stava stručnih lica o stepenu rehabilitacije osuđenika, kaže direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić.

Haška arhiva ne može u Srpsku zbog Kojićevih izjava

BANJALUKA - Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MRMKS) Karmel Agijus zvanično je odbio prijedlog da dokumentacija tribunala sa koje je skinuta oznaka tajnosti i koja je nasilno oduzeta bude vraćena Srpskoj i da se u Banjaluci uspostavi informaciono-dokumentacioni centar po uzoru na centar koji je u maju 2018. godine otvoren u Sarajevu.

Kojić: U kontinuitetu postoji politika satanizacije Srba

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić ocjenjuje da dokumenti Nacionalnog britanskog arhiva sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, a koji govore o bivšem visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu, ukazuju na kontinuiranu politiku satanizacije Srba, bez obzira na dešavanja devedesetih godina na ovim prostorima.

Kojić: Montirani proces Danetu Lukajiću

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas da se pravosuđe Hrvatske bavi isključivo procesuiranjem i osuđivanjem Srba u montiranim procesima, kao što je sa pukovnikom u penziji Vojske Republike Srpske (VRS) Danetom Lukajićem.

Kojić: U bazi podataka dokumenta za 34.930 Srba ubijenih u ratu

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su u bazu podataka Centra unesena 89.273 dokumenta za 34.930 Srba ubijenih u proteklom ratu u BiH.

Srpska se povukla iz nadzornog tijela za procesuiranje ratnih zločina

BANJALUKA - Republika Srpska povukla se iz Nadzornog tijela za procesuiranje ratnih zločina u BiH zbog neusvajanja revidirane strategije koja predviđa da ratni zločinci budu privedeni pravdi do 2023. godine, rekao je direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić.

Kojić: Hrvatska slaveći "Oluju" proslavlja i agresiju na BiH

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas Srni da Hrvatska slaveći akciju "Oluja" proslavlja i agresiju na BiH, o čemu njeni visoki državni zvaničnici javno i govore.

Kojić: Nije samo jedan narod stradao u srednjem Podrinju

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su Bošnjaci napravili neku vrstu priče koja je već ukorijenjena u međunarodnoj zajednici da su oni jedni stradalnici u Bratuncu i Srebrenici i da su im u tome značajno pomogli Haški tribunal, kao i bh. pravosudne institucije.

Otvorena Kancelarija za istraživanje zločina u srednjem Podrinju

VLASENICA - U Vlasenici je danas ozvaničeno otvaranje prve Regionalne kancelarije Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica čiji će zadatak biti da radi na dokumentovanju ratnih zločina i stradanju Srba u srednjem Podrinju, te pružanju pravne pomoći Srbima osumnjičenim i optuženim za ratne zločine.

Najčitanije