Milorad Kojić

Haška arhiva ne može u Srpsku zbog Kojićevih izjava

BANJALUKA - Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MRMKS) Karmel Agijus zvanično je odbio prijedlog da dokumentacija tribunala sa koje je skinuta oznaka tajnosti i koja je nasilno oduzeta bude vraćena Srpskoj i da se u Banjaluci uspostavi informaciono-dokumentacioni centar po uzoru na centar koji je u maju 2018. godine otvoren u Sarajevu.

Kojić: U kontinuitetu postoji politika satanizacije Srba

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić ocjenjuje da dokumenti Nacionalnog britanskog arhiva sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, a koji govore o bivšem visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu, ukazuju na kontinuiranu politiku satanizacije Srba, bez obzira na dešavanja devedesetih godina na ovim prostorima.

Kojić: Montirani proces Danetu Lukajiću

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas da se pravosuđe Hrvatske bavi isključivo procesuiranjem i osuđivanjem Srba u montiranim procesima, kao što je sa pukovnikom u penziji Vojske Republike Srpske (VRS) Danetom Lukajićem.

Kojić: U bazi podataka dokumenta za 34.930 Srba ubijenih u ratu

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su u bazu podataka Centra unesena 89.273 dokumenta za 34.930 Srba ubijenih u proteklom ratu u BiH.

Srpska se povukla iz nadzornog tijela za procesuiranje ratnih zločina

BANJALUKA - Republika Srpska povukla se iz Nadzornog tijela za procesuiranje ratnih zločina u BiH zbog neusvajanja revidirane strategije koja predviđa da ratni zločinci budu privedeni pravdi do 2023. godine, rekao je direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić.

Kojić: Hrvatska slaveći "Oluju" proslavlja i agresiju na BiH

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas Srni da Hrvatska slaveći akciju "Oluja" proslavlja i agresiju na BiH, o čemu njeni visoki državni zvaničnici javno i govore.

Kojić: Nije samo jedan narod stradao u srednjem Podrinju

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su Bošnjaci napravili neku vrstu priče koja je već ukorijenjena u međunarodnoj zajednici da su oni jedni stradalnici u Bratuncu i Srebrenici i da su im u tome značajno pomogli Haški tribunal, kao i bh. pravosudne institucije.

Otvorena Kancelarija za istraživanje zločina u srednjem Podrinju

VLASENICA - U Vlasenici je danas ozvaničeno otvaranje prve Regionalne kancelarije Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica čiji će zadatak biti da radi na dokumentovanju ratnih zločina i stradanju Srba u srednjem Podrinju, te pružanju pravne pomoći Srbima osumnjičenim i optuženim za ratne zločine.

Kojić: Pripremamo građu za snimanje filma o operaciji "Koridor"

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić rekao je da je snimanje dokumentarno-igranog filma o operaciji "Koridor" veoma značajan projekat vlada Srpske i Srbije i dodao da će ovaj centar u potpunosti odgovoriti zahtjevima i već postavljenom zadatku.

Kojić: Stvorene sve pretpostavke da Komisija za Srebrenicu počne sa radom

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je Srni da su stvorene sve pretpostavke da nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine sutra počne da radi.

Najčitanije