Milorad Pupovac

Pupovac: Ne žalim što sam bio u Banjaluci

VUKOVAR - Nakon niza kritika na račun predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV), zbog prisustva na obilježavanju Dana Republike Srpske prošlog vikenda, Milorad Pupovac poručio je danas da ne žali što je bio u Banjaluci, jer, kako ističe, ništa u njegovim namjerama nije bilo da bi trebalo da žali zbog toga.

Nakon 30 godina obnovljena pravoslavna crkva u Petrinji

PETRINJA - U obnovljenoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Spiridona u Petrinji danas je održana prva liturgija poslije 30 godina kojoj su, pored brojnih vjernika, prisustvovali potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac.

Pupovac o Milanovićevim izjavama: Mjesto predsjednika za mene je prazno

ZAGREB - Poslanik u hrvatskom saboru Milorad Pupovac (SDS S) komentarisao je danas izajve predsjednika Zorana Milanovića o Srebrenici, ubijenoj srpskoj porodici Zec i uvrede izrečene na njegov račun, te poručio da šef države olako pljuje po ljudima i olako odlikuje ljude, takvog nema niko, niti je, kaže, imao ikada iko, ni u Evropi, a ni šire.

Uvredljiva poruka na interfonu Milorada Pupovca

ZAGREB - Uvredljiva poruka "Milorad Pupovac - Prljavi" nalijepljena je na interfonu zgrade u Zagrebu, u kojoj su smještene prostorije Srpskog narodnog vijeća, čiji je Pupovac predsjednik, javila je "Slobodna Dalmacija".

Osvanuo novi grafit sa pozivom na linč Pupovca

ZAGREB - Na ulazu u Gospić osvanuo je grafit na kome su nacrtana vješala i ispisano prezime Pupovac.

"NDH se lakše rješavala Srba nego Hrvatska ostavštine ustaštva"

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas obilježen Dan sjećanja na Jadovno 1941, odnosno 80 godina od stradanja 38.000 pravoslavnih Srba u kompleksu logora smrti Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Gospić - Jadovno - Pag.

Pupovac: Potpuno zabraniti upotrebu pozdrava "Za dom spremni!"

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac smatra da upotreba pozdrava "Za dom spremni!" ne smije biti dozvoljena ni na amblemima HOS-a jer je taj ustaški simbol apsolutno neprhvatljiv, kao i sve ostale oznake Nezavisne Države Hrvatske (NDH) - monstruozne tvorevine nastale u krilu fašističkih i nacističkih sila.

Dodik sa Pupovcem: RS će finansirati izgradnju deset montažnih kuća

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem o položaju srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, kao i epidemiološkoj situaciji u dvije zemlje.

Pupovac: Ono što je Porfirije učinio u Hrvatskoj veliki zalog

ZAGREB - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i poslanik u hrvatskom parlamentu pozdravio je danas izbor Porfirija za patrijarha srpskog i ocijenio da je njegovim izborom otvorena nova stranica u životu SPC.

Šerbedžija: Pupovac trpio ono što prosječan čovjek ne bi mogao

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac trpio je ono što prosječan čovjek ne bi mogao, kaže glumac Rade Šerbedžija komentarišući uvrede na nacionalnoj osnovi koje je Pupovac doživio tokom nedavne posjete Glini.

Pupovac vjeruje da će Vučić odati poštu hrvatskim žrtvama

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac oijcenio je da je u Gruborima na komemoraciji za srpske civile ubijene poslije operacije "Oluja" poslata snažna poruka i dodao da nije nerealno očekivati da bi u narednom periodu predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić mogao da učini gest i oda pijetet i poštovanje prema hrvatskim žrtvama.

Milanović na komemoraciji u Gruborima: Ovo je u meni izazvalo moralni užas

PLAVNO – U zaseoku Grubori, sela Plavno, danas je, u prisustvu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ministra branitelja Tome Medvedea, potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića, prvog čovjeka SNV Milorada Pupovca, kao i predstavnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučica za rješavanje pitanja nestalih Srba sa Hrvatskom Verana Matića, održana komemoracija srpskim žrtvama ubijenim nakon operacije "Oluja".

Pupovac: Potrebno je još vremena da se ispeče pogača pomirenja

Poslanik u hrvatskom Saboru i predsjednik SDS S Milorad Pupovac, rekao je večeras da ga raduje što je patrijarh srpski Irinej poslao poruku ohrabrenja za sve one koji se upute putem pomirenja Srbije i Hrvatske i naglasio da bi poklič “za dom spremni” trebalo skloniti iz javnog života.

Pupovac: Milošević danas u Kninu ništa nije slavio ni legitimizovao

BEOGRAD - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je večeras da predstavnik Srba Boris Milošević danas ništa "nije slavio ni legitimizovao" na obilježavanju Oluje u Kninu.

Pupovac: Milošević ide u Knin da bi stavio krst na mržnju

DVOR - Predstavnik Srba u Hrvatskoj Boris Milošević ne ide u Knin na obilježavanje 25. godišnjice operacije "Oluja" da bi slavio, već da bi stavio "krst na mržnju", rekao je danas Tanjugu predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i ističe da bi Miloševićev odlazak u Knin trebalo da doprinese da se svi suoče s patnjom i stradanjem onih drugih.

Najčitanije