Milorad Pupovac

Pupovac: Potpuno zabraniti upotrebu pozdrava "Za dom spremni!"

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac smatra da upotreba pozdrava "Za dom spremni!" ne smije biti dozvoljena ni na amblemima HOS-a jer je taj ustaški simbol apsolutno neprhvatljiv, kao i sve ostale oznake Nezavisne Države Hrvatske (NDH) - monstruozne tvorevine nastale u krilu fašističkih i nacističkih sila.

Dodik sa Pupovcem: RS će finansirati izgradnju deset montažnih kuća

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem o položaju srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, kao i epidemiološkoj situaciji u dvije zemlje.

Pupovac: Ono što je Porfirije učinio u Hrvatskoj veliki zalog

ZAGREB - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i poslanik u hrvatskom parlamentu pozdravio je danas izbor Porfirija za patrijarha srpskog i ocijenio da je njegovim izborom otvorena nova stranica u životu SPC.

Šerbedžija: Pupovac trpio ono što prosječan čovjek ne bi mogao

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac trpio je ono što prosječan čovjek ne bi mogao, kaže glumac Rade Šerbedžija komentarišući uvrede na nacionalnoj osnovi koje je Pupovac doživio tokom nedavne posjete Glini.

Pupovac vjeruje da će Vučić odati poštu hrvatskim žrtvama

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac oijcenio je da je u Gruborima na komemoraciji za srpske civile ubijene poslije operacije "Oluja" poslata snažna poruka i dodao da nije nerealno očekivati da bi u narednom periodu predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić mogao da učini gest i oda pijetet i poštovanje prema hrvatskim žrtvama.

Milanović na komemoraciji u Gruborima: Ovo je u meni izazvalo moralni užas

PLAVNO – U zaseoku Grubori, sela Plavno, danas je, u prisustvu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ministra branitelja Tome Medvedea, potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića, prvog čovjeka SNV Milorada Pupovca, kao i predstavnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučica za rješavanje pitanja nestalih Srba sa Hrvatskom Verana Matića, održana komemoracija srpskim žrtvama ubijenim nakon operacije "Oluja".

Pupovac: Potrebno je još vremena da se ispeče pogača pomirenja

Poslanik u hrvatskom Saboru i predsjednik SDS S Milorad Pupovac, rekao je večeras da ga raduje što je patrijarh srpski Irinej poslao poruku ohrabrenja za sve one koji se upute putem pomirenja Srbije i Hrvatske i naglasio da bi poklič “za dom spremni” trebalo skloniti iz javnog života.

Pupovac: Milošević danas u Kninu ništa nije slavio ni legitimizovao

BEOGRAD - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je večeras da predstavnik Srba Boris Milošević danas ništa "nije slavio ni legitimizovao" na obilježavanju Oluje u Kninu.

Pupovac: Milošević ide u Knin da bi stavio krst na mržnju

DVOR - Predstavnik Srba u Hrvatskoj Boris Milošević ne ide u Knin na obilježavanje 25. godišnjice operacije "Oluja" da bi slavio, već da bi stavio "krst na mržnju", rekao je danas Tanjugu predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i ističe da bi Miloševićev odlazak u Knin trebalo da doprinese da se svi suoče s patnjom i stradanjem onih drugih.

Pupovac: Ostavite Miloševića da radi svoj posao

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac zamolio je danas poslanike u hrvatskom parlamentu, koji su, kako je rekao, u jednom trenutku posrnuli, da Borisa Miloševića kojeg su manjine kandidovale za potpredsjednika nove vlade ostave na miru.

Najčitanije