Milutin Milanković

Nova vrsta vodene grinje dobila ime u čast Milutina Milankovića

U čast naučnika Milutina Milankovića i njegove teorije o klimatskim promjenama, nova vrsta vodene grinje iz mediteranskog dijela Crne Gore, koja naseljava potoke koji presušuju tokom jednog dijela godine, dobila je ime Mideopsisi milankovici.

Izložba o Milutinu Milankoviću u Muzeju Semberije

Povodom 140 godina od rođenja Milutina Milankovića, u Muzeju Semberije od 28. maja je postavljena izložba "MILANKOVIĆ 1879-2019" o životu i djelu jednog od najvećih srpskih naučnika, čiji vrhunski dometi u matematici, astronomiji, klimatologiji i geofizici znatno prevazilaze vrijeme u kojem je živio, a po značaju umnogome su izašli iz granica Srbije i Jugoslavije.

Zašto Srbi ne slave Božić 25. decembra kao Grci

Iako su srpski naučnici napravili idealni kalendar, po kojem bi Srbi trebalo da slave Božić 25. decembra, Srpska pravoslavna crkva (SPC) ga još nije prihvatila

Otvorena izložba slika o Milutinu Milankoviću

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu je danas otvorena izložba povodom 140 godina od rođenja Milutina Milankovića, koja govori o životu i radu ovog srpskog naučnika i akademika.

U Derventi izložba posvećena Milutinu Milankoviću

DERVENTA - Izložba 28 ilustrativnih panoa o životu i dostignućima srpskog naučnika Milutina Milankovića otvorena je danas u Derventi povodom 140 godina od rođenja ovog velikana nauke.

Obilježeno 140 godina od rođenja Milankovića

Izložbom "Životni ciklus Milutina Milankovića" i svečanom akademijom u Dečjem kulturnom centru obilježena su dva važna jubileja - 140 godina od rođenja Milutina MIlankovića i 110 godina od njegovog dolaska u Srbiju, na Beogradski univerzitet.

Najčitanije