Mineapolis

Porodica Džordža Flojda najavila tužbu protiv Mineapolisa

MINEAPOLIS - Advokati porodice ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda najavili su danas da planiraju tužbu protiv američkog grada Mineapolisa i policajaca koji su optuženi za smrt Flojda.

Otkriveno ko je snimio ubistvo Džordža Flojda

MINEAPOLIS - Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda je vijest koja se proširila čitavim svijetom.

Otkriveno zašto je Bogdan cisternom uletio u masu ljudi

Bogdan Večrik, vozač kamiona koji je u nedjelju u Mineapolisu uletio u gomilu demonstranata, prema državnim vlastima bio je zbunjen, ali nije imao namjeru nikoga da ubije.

Muzička industrija u SAD staje na jedan dan zbog Flojda

Muzička industrija danas će stati na jedan dan, kao odgovor na smrt nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda, nakon što mu je tokom privođenja bijeli policajac klečao na vratu i usmrtio ga.

Otkriven uzrok Flojdove smrti

VAŠINGTON - Dvojica ljekara koja su izvršila nezavisnu autopsiju nad Džordžom Flojdom koji je prije sedam dana umro u Mineapolisu dok je bio pod policijskim nadzorom, saopštila su da je uzrok njegove smrti gušenje i da njegova smrt treba da bude okarakterisana kao ubistvo.

Državni tužilac Minesote predvodi slučaj Džordža Flojda

MINEAPOLIS - Državni tužilac Minesote Kit Elison najavio je danas da će predvoditi optužbu u slučaju smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo nakon što mu je policajac tokom privođena klečao na vratu.

Burno ispred Bijele kuće - vatra, suzavac i biber sprej

VAŠINGTON - Demonstranti koji već petu noć zaredom protestuju zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda širom SAD zapalili su vatre u blizini Bijele kuće, dok je policija uzvratila velikom količinom suzavca.

Cisterna naletjela na demonstrante na auto-putu u Mineapolisu

MINEAPOLIS - Cisterna je naletjela na demonstrante na međudržavnom auto-putu u Mineapolisu, ali niko od učesnika nije povrijeđen, piše Rojters.

"Anonimusi" napadaju policiju Mineapolisa

MINEAPOLIS - Hakerska grupa "Anonimusi" pokrenula je napade na policiju Mineapolisa, optužujući je za sistematsko nasilje i korupciju u službi "vladajuće klase".

Tramp demonstrante nazvao razbojnicima, prijeti vojskom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp danas je na svom Twitter nalogu nazvao demonstrante u Mineapolisu "razbojnicima" navodeći da "kada počne pljačka, počinje i pucnjava".

Najčitanije