Ministarstvo

Tanak učinak Ministarstva odbrane BiH u rješavanju municije

BANJALUKA, SARAJEVO - U skladištima Oružanih snaga (OS) BiH još je uskladišteno više od 4.000 tona oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i municije. Iako su se iz Ministarstva odbrane (MO) BiH pohvalili da su prošle godine nastavili sa rješavanjem viškova, učinak je, prema dostupnim podacima, mršav u odnosu na ukupne količine.

Na kratko oboren sajt MSP Ukrajine

KIJEV - Neidentifikovani hakeri na kratko su danas oborili veb-stranicu ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova, saopštili su zvaničnici.

Krivokapić preuzima koordinisanje Ministarstvom pravde

PODGORICA - Crnogorski premije Zdravko Krivokapić preuzeće koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLjMP) gdje je sada vršilac dužnosti ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Osim u Trebinju i Sokocu, đaci u klupama u ponedjeljak

BANJALUKA - U svim osnovnim i srednjim školama na području Republike Srpske, osim u Trebinju i Sokocu, nastava u drugom polugodištu počinje u školskim klupama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

MUP Srbije rekonstruisao kretanje nestalog Mateja, apeluje i na medije

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je medije da se uzdrže od objavljivanja netačnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video-snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

Ministarstvo odbrane Srbije razmatra modele redovnog služenja vojnog roka

​Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka, saopštilo je resorno ministarstvo.

Obezbijeđena sredstva za penzije u novembru

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je obezbjedilo sredstva neophodna za isplatu penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike prava u Federaciji BiH i inostranstvu, za koju je u neto iznosu potrebno 101,1 milion KM, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Suzana Gašić za "Nezavisne": Svako mjesto u Srpskoj je turistički biser

Turizam u Republici Srpskoj, ali i u svijetu stagnira u ovom trenutku. Ministarstvo je razradilo planove za prevazilaženje posljedica virusa korona, a imamo i rezervne planove ukoliko pandemija bude u ovolikoj snazi kao što je sada ili kao što je bila tokom godine.

Niko nije kažnjen za poklič "Alahu ekber", otišla krivična prijava

VOZUĆA - Niko još nije kažnjen nakon isticanja zastava Islamske države i pokliča "Alahu ekber" tokom ceremonije polaganja cvijeća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Đorđa u Stogu, kod Vozuće, u okviru obilježavanja 26 godina od stradanja Srba iz ovog kraja.

Trivić: Jačanjem književne scene jačamo nacionalni identitet

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske opredijeljeno je da institucionalno pomogne razvoj književne scene u Srpskoj, jačajući izdavačku djelatnost i književno stvaralaštvo, te stavljajući pisca na pijedestal društvenog poštovanja, rekla je resorna ministarka Natalija Trivić danas na otvaranju konferencije "Književnost danas i sutra".

Najčitanije