Ministarstvo

Učenici iz RS se predstavili na Sajmu u Londonu

LONDON/BANJALUKA - Zahvaljujući programu Britanskog savjeta za razvoj kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana, učenici u našim školama su stekli vještine značajne za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. vijeka, ocijenila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić prilikom današnje posjete Međunarodnom sajmu novih tehnologija u obrazovanju ("BETT show") u Londonu, na kojem su se predstavili i učenici iz Republike Srpske.

Vidović: Iniciraćemo ukidanje neustavnih odredaba na nivu BiH

BANJALUKA - Ministar finansija RS Zora Vidović rekla je da će Ministarstvo finansija i Vlada Srpske u oblastima gdje se prilikom prenošenja nadležnosti na nivo BiH izašlo izvan ustavnih okvira inicirati izmjene zakona i ukidanje neustavnih odredaba da bi se vratili u okvire Ustava.

Za otkup 34 publikacije izdvojeno više od 20.000 KM

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo je 20.584 KM kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Srpske po osnovu rezultata javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini.

Biće preduzete mjere protiv pripadnika OS BiH ako se utvrdi povreda propisa

SARAJEVO - Ukoliko se utvrdi povreda propisa koji regulišu aktivnosti i ponašanje pripadnika Oružanih snaga BiH preduzeće se adekvatne mjere u skladu sa učinjenom povredom, rečeno je Srni u Ministarstvu odbrane povodom fotografije koja ismijava obilježavanje Dana Republike Srpske, a koju je objavio pripadnik Oružanih snaga Sulejman Halilović.

Ministarstvo: Netačne tvrdnje saveza strukovnih sindikata zdravstvenih radnika

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite saopštilo je da su svi razgovori sa predstavnicima svih sindikata iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite vođeni u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske u kojem se ne navodi da će primanja zdravstvenih radnika biti značajno povećana, kao što tvrdi republički Savez strukovnih sindikata zdravstvenih radnika.

"Prioriteti oživljavanje fabrika i povećanje izvoza"

BANJALUKA - Oživljavanje fabrika i povećanje izvoza samo su dio prijedloga mjera Ministarstva privrede i preduzetništva RS za naredni period.

Crnadak: Pozitivno dostavljanje imena za formiranje komisija

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak smatra da je dobro što je SNSD dostavio imena za sastav komisija Predstavničkog doma, ističući da je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa radom.

Ministarstva Srpske da analiziraju prenos nadležnosti na nivo BiH

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas zaključak kojim od svih ministarstava traži da analiziraju i identifikuju nadležnosti prenesene na nivo BiH na neustavan način ili međuentitetskim sporazumom, kao i efekte na taj način prenesenih nadležnosti i rad institucija i organa formiranih usljed prenošenja nadležnosti i o tome sačine informaciju.

Delegacije ministarstava pravde u posjeti Sjevernoj Irskoj

BELFAST - Delegacije Ministarstva pravde RS, FBiH i BiH otputovale u u Belfast u Sjevernoj Irskoj gdje će održati niz sastanaka, obići kazneno popravne i policijske institucije i razmijeniti iskustva po pitanjima načina rada zatvorskih službi.

Ministarstvo bezbjednosti BiH: U USK potreban novi prihvatni centar

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH već duže vrijeme traži od lokalnih vlasti da osiguraju adekvatnu lokaciju na kojoj bi se napravio novi prihvatni centar za smještaj migranta koji se nalaze na području USK.

Najčitanije