Ministarstvo

Dodik: Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa

BANJALUKA - Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa i u Ministarstvu spoljnih poslova imamo velike probleme s njom, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Bh. građani bezuslovno mogu samo u tri zemlje

SARAJEVO - Građani BiH u jeku pandemije virusa korona bezuslovno mogu da putuju u Tursku, Srbiju i Bugarsku, dok im je za putovanje u Albaniju, neophodna samo potvrda o raspoloživosti smještaja tokom boravka u ovoj zemlji.

Vulin: Njemačko naoružavanje Kosova - kršenje međunarodnog prava

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je povodom informacija da Njemačka naoružava takozvanu vojsku Kosova, da to predstavlja kršenje međunarodnog prava, ali i da je poruka Srbiji.

Šeranić o testiranju: U sezoni godišnjih odmora radnici mogu imati slobodan dan

DERVENTA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da u Srpskoj u protekla 24 časa nije bilo testiranja na virus korona isključivo iz razloga što zdravstvenim radnicima treba bar jedan slobodan dan u toku sedmice.

Trivić: Pripremamo se za nastavu u školskim klupama

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su u toku pripreme za nastavu koja će 1. septembra u Republici Srpskoj početi u školskim klupama, ali da će Ministarstvo postupiti po preporukama i mjerama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo.

Mas ide u Srbiju

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas ocijenio je danas da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posjetu Srbiji i Kosovu.

Tekstilni otpad će biti vraćen u Italiju, čeka se dozvola

SARAJEVO - Tekstilni otpad koji je preuzeće "Krom reciklaža" Drvar deponovalo na području Drvara, Bihaća i okoline Sarajeva biće vraćen u Italiju, odakle je i uvezen, rekla je Srni ministar ekologije i turizma Federacije BiH /FBiH/ Edita Đapo.

Nema zaraženih virusom korona u kazneno-popravnim ustanovama RS

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da u kazneno-popravnim ustanovama nema lica zaraženih virusom korona na izdržavanju kazne.

BiH (ne) dobija Komisiju za NATO integracije

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo spoljnih poslova BiH prikupilo je informacije od svih nadležnih institucija o imenima predloženih članova za uspostavljanje novog saziva Komisije za NATO integrativni proces BiH, međutim kako stvari sada stoje ta komisija po svemu sudeći biće bez predstavnika Republike Srpske, koji tvrde da nema potrebe za uspostavljanjem te komisije s obzirom na to da BiH ima Program reformi po kojem treba da radi.

Francuska donirala BiH sistem za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem

Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nedeljko Jović i ambasador Francuske u BiH Gijom Ruson potpisali su danas sporazum o donaciji sistema EVOFINDER u okviru jačanja saradnje u oblasti unutrašnje bezbjednosti, a posebno borbe protiv krijumčarenja vatrenog oružja, municije i eksploziva.

Najčitanije