Ministarstvo finansija RS

Obezbijeđena sredstva za penzije u novembru

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je obezbjedilo sredstva neophodna za isplatu penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike prava u Federaciji BiH i inostranstvu, za koju je u neto iznosu potrebno 101,1 milion KM, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ministarstvo finansija: Nismo odgovorni za poslovanje budžetskih korisnika

BANJALUKA - Ministarstvo finansija RS je dobilo pozitivne revizorske ocjene i za zakonsku usklađenost izvršenja budžeta, s obzirom na to da je Glavna služba za reviziju utvrdila da su aktivnosti, finansijske transakcije i informacije prikazani u konsolidovanom godišnjem finansijskom izvještaju u skladu sa propisima kojima su regulisane, kažu u Ministarstvu nakon što su revizori o konsolidovanom izvještaju za budžet objavili mišljenje s rezervom.

Počinje isplata 20,71 miliona KM za socijalne kategorije stanovništva

BANJALUKA - Vodeći računa o pravima i potrebama socijalnih kategorija stanovništva, naročito tokom vanrednog stanja i proglašene pandemije Kovid-19, Ministarstvo finansija RS je obezbijedilo sredstva za isplatu materijalnih davanja iz oblasti socijalne zaštite u iznosu od 20,71 miliona KM, saopštilo je pomenuto ministarstvo.

Vidović: Sredstva od MMF-a uskoro operativna

BANJALUKA - Sredstva od 330 miliona evra, koja su dogovorena sa predstavnicima MMF-a, biće operativna u narednih nekoliko dana, potvrdila je ministarka finansija RS Zora Vidović.

Zabrana rada u objektima za igre na sreću

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske zabranilo je rad u objektima u kojima se priređuju igre na sreću - kladionicama, automat klubovima, tombolama, kazinima i slično do ponedjeljka, 23. marta radi preventivnog djelovanja s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

"Izbjeći gotovinu, više koristiti digitalne servise platnog prometa"

​BANJALUKA - U cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona, a prateći uputstva i naloge svih nadležnih organa u oblasti zdravstvene zaštite, Ministarstvo finansija Republike Srpske poziva sve korisnike finansijskih usluga (pravna i fizička lica) da u narednom periodu značajnije koriste digitalne servise platnog prometa, tj. internet i mobilno bankarstvo.

Javnosti dostupan Građanski vodič kroz budžet Srpske

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske sačinilo je Građanski vodič kroz budžet Srpske za ovu godinu, namijenjen široj javnosti s ciljem što boljeg razumijevanja budžetskog procesa i boljeg uvida u raspodjelu budžetskih sredstava.

Vidović: Iniciraćemo ukidanje neustavnih odredaba na nivu BiH

BANJALUKA - Ministar finansija RS Zora Vidović rekla je da će Ministarstvo finansija i Vlada Srpske u oblastima gdje se prilikom prenošenja nadležnosti na nivo BiH izašlo izvan ustavnih okvira inicirati izmjene zakona i ukidanje neustavnih odredaba da bi se vratili u okvire Ustava.

Prihodi od naknada za igre na sreću u RS porasli za trećinu

BANJALUKA - Prihodi od naknada za priređivanje igara na sreću imaju trend rasta od početka primjene novog Zakona o igrama na sreću, a u prvih šest mjeseci ove godine prikupljeno je 17,6 miliona KM ili 32 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ministarstvo finansija: Skupite račune i osvojite stan u Banjaluci

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova na području Banjaluke koji će biti u nagradnom fondu za nagradnu igru "Deset računa izbroji i stan osvoji".

I prinudom teško do naplate poreskog duga

BANJALUKA - Sistem odgođenog plaćanja poreskog duga i prinudna naplata u Republici Srpskoj su neefikasni. Postupci prinudne naplate traju veoma dugo, a iz godine u godinu, dospjeli, a neplaćeni dug se višestruko uvećao.

Tegeltija: Realizacija 58 kapitalnih projekata u 45 lokalnih zajednica

BANJALUKA- Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Vlada na posljednjoj sjednici donijela odluku o realizaciji 58 kapitalnih projekata u 45 lokalnih zajednica, ukupne vrijednosti 42,7 miliona KM.

RS bi uskoro mogla da dobije prve poreske savjetnike: Ruka spasa za zbunjene obveznike

BANJALUKA - Republika Srpska bi kroz nekoliko mjeseci mogla da dobije prve poreske savjetnike, ljude čiji će zadatak biti da savjetuju obveznike i pružaju pomoć u oblasti koja je izuzetno složena.

BiH (ne)će na crnu listu EU zbog poreza

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH, potvrdio je da je Savjet EU uputio dopis BiH da mora doći do bolje kontrole poreza ili će se BiH naći na udaru sankcija EU, međutim u Ministarstvu finansija RS kažu da će sve obaveze biti ispoštovane i da neće doći "do stavljanja na crnu listu".

Tegeltija: Intenzivno pregovaramo o restrukturiranju javnog duga RS

Vlada Republike Srpske vodi intenzivne pregovore oko restrukturiranja javnog duga. Cilj je prepakovati jedan dio zaduženja Republike Srpske koji ima kraći period otplate, te dio kredita lokalnih zajednica.

Najčitanije