Ministarstvo odbrane

Stefanović: Srbija ima pravo da štiti svoje nacionalne interese i koristi ruski gas

BEOGRAD - Ne postoji nijedna činjenica da je Srbija regionalna prijetnja, naprotiv u posljednjih desetak godina izuzetno je aktivna u stvaranju regionalne stabilnosti, rekao je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Tanak učinak Ministarstva odbrane BiH u rješavanju municije

BANJALUKA, SARAJEVO - U skladištima Oružanih snaga (OS) BiH još je uskladišteno više od 4.000 tona oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i municije. Iako su se iz Ministarstva odbrane (MO) BiH pohvalili da su prošle godine nastavili sa rješavanjem viškova, učinak je, prema dostupnim podacima, mršav u odnosu na ukupne količine.

Ministarstvo odbrane Srbije razmatra modele redovnog služenja vojnog roka

​Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarstvo odbrane: Žaljenje zbog otkazivanja vojne vežbe na Manjači

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije izrazilo je žaljenje zbog otkazivanja zajedničke vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na poligonu "Manjača" kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra, a o čemu je obaviješteno od Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Zaposleni u institucijama BiH državu koštali 666 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - U institucijama Bosne i Hercegovine, zaključno s prošlom godinom, ukupno je bilo zaposleno 22.227 radnika, na čije plate i naknade je potrošeno 666.955.252 KM.

Ministarstvo odbrane Crne Gore: Vojnicima omogućeno da glasaju

PODGORICA - Devetorici pripadnika Vojske Crne Gore, koji se nalaze na ispomoći graničnoj policiji u rejonu Rožaja, jutros je omogućeno da glasaju u Nikšiću i organizovan im je prevoz do biračkog mjesta, nakon čega su se uputili nazad na radno mjesto, saopštilo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Sistem koji ne funkcioniše platili 245.000 KM

SARAJEVO - Iako je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine još 2014. godine potpisalo ugovor za Projekat uspostavljanja elektronske podrške poslovnim procesima (DMS), vrijedan 245.000 KM, taj sistem još nije u potpunosti funkcionalan zbog čega postoji opasnost da izvještaji koji se rade putem DMS-a nisu u potpunosti tačni.

Vulin: Njemačko naoružavanje Kosova - kršenje međunarodnog prava

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je povodom informacija da Njemačka naoružava takozvanu vojsku Kosova, da to predstavlja kršenje međunarodnog prava, ali i da je poruka Srbiji.

Prvi kadet iz BiH diplomirao na Vest Pointu

Kadet Adis Poško prvi je kadet iz Bosne i Hercegovine koji je uspješno završio prestižnu američku Vojnu akademiju Vest Point, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

MO BiH planira da potroši 2,3 milijarde KM do 2023. godine

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako je suditi po Akcionom planu srednjoročnog plana od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u ove tri godine planira potrošiti više od 2,3 milijarde KM, što je krajnje nerealno.

Okolić: Udovoljili smo svim zahtjevima na granici

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da su u Gradišci već postavljeni šatori za smještaj 200 ljudi koji dolaze u BiH iz inostranstva i da očekuje da će uskoro svih osam graničnih punktova biti završeno.

Okolić: Još nisu definisane lokacije na kojima će biti šatori

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da je Ministarstvo odbrane već preduzelo mjere da promptno reaguje u novonastaloj situaciji pandemije virusa korona.

Ministarstvo odbrane od Predsjedništva zvanično dobilo "Program reformi"

SARAJEVO - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić izjavio je u razgovoru za "Fenu" kako će realizacija odrednica sadržanih u dokumentu "Pregled odbrane BiH", koji je Predsjedništvo BiH usvojilo 2016. godine, a koji predviđa modernizaciju i novo strukturiranje Oružanih snaga BiH (OSBiH), biti u vrhu prioriteta njegovog angažamana.

Ministarstvo odbrane krije informacije o nabavci američkih helikoptera

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine krije podatke o nabavci dva helikoptera, za koja je iz budžeta BiH još ranije obezbijeđeno 7,5 miliona KM.

Ministarstvo odbrane nabavlja vozila vrijedna 21 milion maraka

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane ne odustaje od nabavke 250 vozila za Oružane snage BiH u vrijednosti 21,2 miliona maraka. Tender koji je prvi put raspisan prošle godine ponovljen je i nakon što je na žalbu prethodnog ponuđača postupak nabavke poništila Kancelarija za razmatranje žalbi, zbog suprotnosti pojedinih dijelova dokumentacije sa Zakonom o javnim nabavkama.

Najčitanije