Ministarstvo odbrane BiH

Sistem koji ne funkcioniše platili 245.000 KM

SARAJEVO - Iako je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine još 2014. godine potpisalo ugovor za Projekat uspostavljanja elektronske podrške poslovnim procesima (DMS), vrijedan 245.000 KM, taj sistem još nije u potpunosti funkcionalan zbog čega postoji opasnost da izvještaji koji se rade putem DMS-a nisu u potpunosti tačni.

Prvi kadet iz BiH diplomirao na Vest Pointu

Kadet Adis Poško prvi je kadet iz Bosne i Hercegovine koji je uspješno završio prestižnu američku Vojnu akademiju Vest Point, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

MO BiH planira da potroši 2,3 milijarde KM do 2023. godine

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako je suditi po Akcionom planu srednjoročnog plana od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u ove tri godine planira potrošiti više od 2,3 milijarde KM, što je krajnje nerealno.

Okolić: Udovoljili smo svim zahtjevima na granici

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da su u Gradišci već postavljeni šatori za smještaj 200 ljudi koji dolaze u BiH iz inostranstva i da očekuje da će uskoro svih osam graničnih punktova biti završeno.

Okolić: Još nisu definisane lokacije na kojima će biti šatori

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da je Ministarstvo odbrane već preduzelo mjere da promptno reaguje u novonastaloj situaciji pandemije virusa korona.

Ministarstvo odbrane od Predsjedništva zvanično dobilo "Program reformi"

SARAJEVO - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić izjavio je u razgovoru za "Fenu" kako će realizacija odrednica sadržanih u dokumentu "Pregled odbrane BiH", koji je Predsjedništvo BiH usvojilo 2016. godine, a koji predviđa modernizaciju i novo strukturiranje Oružanih snaga BiH (OSBiH), biti u vrhu prioriteta njegovog angažamana.

Ministarstvo odbrane krije informacije o nabavci američkih helikoptera

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine krije podatke o nabavci dva helikoptera, za koja je iz budžeta BiH još ranije obezbijeđeno 7,5 miliona KM.

Ministarstvo odbrane nabavlja vozila vrijedna 21 milion maraka

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane ne odustaje od nabavke 250 vozila za Oružane snage BiH u vrijednosti 21,2 miliona maraka. Tender koji je prvi put raspisan prošle godine ponovljen je i nakon što je na žalbu prethodnog ponuđača postupak nabavke poništila Kancelarija za razmatranje žalbi, zbog suprotnosti pojedinih dijelova dokumentacije sa Zakonom o javnim nabavkama.

Oglasilo se Ministarstvo odbrane o hapšenju pukovnika OS BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine oglasilo se o hapšenju pukovnika Oružanih snaga Ramiza Mićivode (49) zbog zloupotrebe položaja.

Revizija utvrdila: Nisu sprovedene preporuke za tekuću rezervu i smještaj vojnih lica u MO BiH

SARAJEVO - Kancelarija za reviziju institucija BiH utvrdila je da za četiri godine nije sprovedena nijedna od izrečenih preporuka koje se odnose na raspodjelu i korištenje sredstava tekuće rezerve, te smještaj aktivnih vojnih lica u Ministarstvu odbrane BiH.

Najčitanije