Ministarstvo poljoprivrede

Isplaćeno 615.915 KM za razvoj poljoprivrede i sela

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je isplatilo 615.915,82 KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2021. godinu.

Ženama Sarajevsko-romanijske regije podijeljeni paketi pomoći

Ženama Sarajevsko-romanijske regije danas je podijeljeni su paketi pomoći sa tovnim pilićima, u okviru projekta koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Voćari na vrijeme da zaštite zasade od mraza

Tokom ove sedmice očekuje se jak mraz, pa je voćarima savjetovano da se na vrijeme pripreme, s obzirom na to da se većina voćnih zasada nalazi u fazi početka ili punog cvjetanja, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Uspješno okončana drama: Medvjed spasen iz zamke krivolovaca

KNEŽEVO - Interventni tim, koji čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Lovačkog saveza RS i veterinari, juče je na teritoriji Kneževa uspješno završio akciju spasavanja medvjeda koji se zapetljao u zamku krivolovaca, tako što je zvijer uspavao puškom za uspavljivanje.

Ministarstvo poljoprivrede RS donijelo akte za odstrel divljih svinja

BANJALUKA - S obzirom na pojavu afričke kuge svinja u Republici Srbiji, kao i na pojavu šteta na poljoprivrednim usjevima koje pričinjavaju divlje svinje u Republici Srpskoj Ministarstvo poljoprivrede je donijelo jasne akte kojima je propisan aktivan odstrel divljih svinja u svim lovištama, a posebno u lovištima koja graniče sa Republikom Srbijom.

U Banjaluci predstavljen avion za protivgradnu zaštitu

BANJALUKA - Predstavnicima Republike Srpske je na aerodromu u Zalužanima, kod Banjaluke, predstavljen avion opremljen za protivgradnu zaštitu, koji namjerava da koristi preduzeće "Protivgradna preventiva Srpske" radi sprečavanja ili smanjivanja šteta na usjevima i objektima.

Zaposleni u Ministarstvu poljoprivrede lažirali podatke, moraju da vrate novac za prevoz

BANJALUKA – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić naredio je pojedinim zaposlenima da vrate novac koji im je isplaćen po osnovu naknade za prevoz, jer njihovi zahtjevi nisu bili u skladu sa pravilnikom, a formirao je i komisiju da provjeri mjesta stanovanja radnika za koje se sumnja da su dali lažne podatke.

Ministarstvo poljoprivrede: Šarović sebi pripisuje tuđe zasluge

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da je Vlada Srpske snažnim podsticanjem voćarstva podigla proizvodnju na 102.000 tona, sa ukupnom vrijednošću od 178 miliona KM u periodu od 2013. do 2017. godine i voćare raznim podsticajnim mjerama pripremila da mogu izvoziti svoje proizvode, baš kao i u slučaju mljekara.

Agencija za agrarna plaćanja i Ministarstvo: Pravilnik dao šansu i malim poljoprivrednicima

BANJALUKA - Proces dodjele sredstava za kapitalne investicije u poljoprivredi u Republici Srpskoj je sproveden transparentno, a model finansiranja po sistemu rezervisanja sredstava pokazao se kao najbolji, poručili su juče iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

"Ruska zabrana uvoza jabuka iz BiH nanijela štetu domaćim proizvođačima"

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske smatra da je propust kod izvoza jabuka iz BiH u Rusiju nanio veliku štetu domaćim proizvođačima, te traži od nadležnih inspekcijskih i drugih organa da pokrenu postupak i sankcionišu odgovorne u ovom slučaju.

Najčitanije