Ministarstvo prosvjete i kulture RS

Trivić: Pripremamo se za nastavu u školskim klupama

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su u toku pripreme za nastavu koja će 1. septembra u Republici Srpskoj početi u školskim klupama, ali da će Ministarstvo postupiti po preporukama i mjerama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo.

Elektronski dnevnici u svim školama od naredne godine

BANJALUKA - Digitalni dnevnici u svih 187 osnovnih škola u RS, 15-minutno vježbanja za učenike od prvog do trećeg razreda pred početak nastave svaki dan, programi za fakultativne predmete te dodatna nastava za talentovane učenike, samo su neke od novina koje će dočekati osnovce u RS od naredne školske godine.

Besplatan internet za 5.300 učenika do 20. juna

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa kompanijom Mtel i međunarodnim organizacijama UNESКO i UNICEF obezbijedilo je besplatan internet za 5.300 učenika širom Srspke do 20. juna ove godine, odnosno do završetka nastavnog procesa u ovoj školskoj godini.

Učenici iz RS se predstavili na Sajmu u Londonu

LONDON/BANJALUKA - Zahvaljujući programu Britanskog savjeta za razvoj kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana, učenici u našim školama su stekli vještine značajne za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. vijeka, ocijenila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić prilikom današnje posjete Međunarodnom sajmu novih tehnologija u obrazovanju ("BETT show") u Londonu, na kojem su se predstavili i učenici iz Republike Srpske.

Pomoć roditeljima, spremni besplatni udžbenici

BANJALUKA - U narednoj školskoj godini biće obezbijeđeno oko 19.000 kompleta besplatnih udžbenika za osnovce u RS, i to za učenike prvog razreda oko 9.300, a za učenike drugog razreda 9.700, dok će prvi put biti dodijeljeni i udžbenici osnovcima i srednjoškolcima koji su ostvarili pobjednička mjesta na republičkim takmičenjima.

Raspisan poziv za izbor članova stručnih timova za reformu obrazovanja

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je javni poziv za izbor članova stručnih timova za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja, koji će se baviti revizijom i razvojem nastavnih planova i programa, uključujući i modernizaciju izvođenja nastavnog procesa i nastavnih sadržaja koji su postavljeni u programu.

Ministarstvo prosvjete: Naziv jezika ne može biti predmet dogovora

BANJALUKA - Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da su netačne informacije da se predstavnik ovog ministarstva sastao sa roditeljima djece iz zvorničkog naselja Liplje i dogovarao naziv jezika koji će izučavati bošnjačka djeca, te naglašeno da je naziv jezika definisan Ustavom Srpske i zakonima u oblasti obrazovanja i da ne može biti predmet dogovora.

Konkurs Ministarstva prosvjete i kulture RS šansa za mlade umjetnike

BANJALUKA - Učenici srednjih škola u Republici Srpskoj koji imaju talenat u nekoj od oblasti umjetnosti imaju priliku da apliciraju na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a koji je namijenjen ovoj populaciji sa ciljem afirmacije i podrške đacima koji imaju afinitete prema umjetnosti.

Ministarstvo sufinansira pet filmova

BANJALUKA - U godini na izmaku iz oblasti kinematografske djelatnosti Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće ukupno pet filmova u ukupnom iznosu od 62.000 KM.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS najoštrije osudilo Salkićeve izjave

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poštuje Ustav Republike Srpske i zakone kojima je uređena oblast obrazovanja i ne umanjuje nijednom narodu pravo na jezik, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Najčitanije