Ministarstvo prosvjete i kulture RS

Učenici iz RS se predstavili na Sajmu u Londonu

LONDON/BANJALUKA - Zahvaljujući programu Britanskog savjeta za razvoj kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana, učenici u našim školama su stekli vještine značajne za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. vijeka, ocijenila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić prilikom današnje posjete Međunarodnom sajmu novih tehnologija u obrazovanju ("BETT show") u Londonu, na kojem su se predstavili i učenici iz Republike Srpske.

Pomoć roditeljima, spremni besplatni udžbenici

BANJALUKA - U narednoj školskoj godini biće obezbijeđeno oko 19.000 kompleta besplatnih udžbenika za osnovce u RS, i to za učenike prvog razreda oko 9.300, a za učenike drugog razreda 9.700, dok će prvi put biti dodijeljeni i udžbenici osnovcima i srednjoškolcima koji su ostvarili pobjednička mjesta na republičkim takmičenjima.

Raspisan poziv za izbor članova stručnih timova za reformu obrazovanja

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je javni poziv za izbor članova stručnih timova za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja, koji će se baviti revizijom i razvojem nastavnih planova i programa, uključujući i modernizaciju izvođenja nastavnog procesa i nastavnih sadržaja koji su postavljeni u programu.

Ministarstvo prosvjete: Naziv jezika ne može biti predmet dogovora

BANJALUKA - Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da su netačne informacije da se predstavnik ovog ministarstva sastao sa roditeljima djece iz zvorničkog naselja Liplje i dogovarao naziv jezika koji će izučavati bošnjačka djeca, te naglašeno da je naziv jezika definisan Ustavom Srpske i zakonima u oblasti obrazovanja i da ne može biti predmet dogovora.

Konkurs Ministarstva prosvjete i kulture RS šansa za mlade umjetnike

BANJALUKA - Učenici srednjih škola u Republici Srpskoj koji imaju talenat u nekoj od oblasti umjetnosti imaju priliku da apliciraju na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a koji je namijenjen ovoj populaciji sa ciljem afirmacije i podrške đacima koji imaju afinitete prema umjetnosti.

Ministarstvo sufinansira pet filmova

BANJALUKA - U godini na izmaku iz oblasti kinematografske djelatnosti Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće ukupno pet filmova u ukupnom iznosu od 62.000 KM.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS najoštrije osudilo Salkićeve izjave

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poštuje Ustav Republike Srpske i zakone kojima je uređena oblast obrazovanja i ne umanjuje nijednom narodu pravo na jezik, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS "probilo" budžet za 10,7 miliona KM

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS i institucije u njegovoj nadležnosti stvorili su najmanje 10,7 miliona KM obaveza više nego što su imali na raspolaganju, što nije u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Škole sve češće vode učenike na domaće turističke destinacije

BANJALUKA - Da bi mogao da zavoliš svijet, moraš prvo da upoznaš i zavoliš svoju zemlju, moto je kojim se obrazovne ustanove u RS sve češće rukovode kako bi se đaci što bolje upoznali sa domaćim turističkim potencijalima, ali i naučili ponešto o kulturi i istoriji svog okruženja.

Najčitanije