Ministarstvo prosvjete i kulture RS

Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je tokom sastanka sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović da Ministarstvo preduzima aktivnosti da svoj djeci u Srpskoj obezbijedi jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

Dodatnih 3,4 miliona KM za nabavku dezinfikacionih sredstava za škole

Banjaluka - Vlada Srpske obezbijediće dodatnih 3.412.000 KM za potrebe prvog polugodišta nove školske godine, a koje će Ministarstvo prosvjete i kulture distribuirati školama, kako bi nabavile potrebne količine dezinfikcionih sredstava.

Trivić: Sve škole u Hercegovini spremne za novu školsku godinu

TREBINJE - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas u Trebinju da su sve škole na području istočne Hercegovine spremne za novu školsku godinu.

Ministarstvo prosvjete i kulture sufinansiraće 125 projekata

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće u 2020. godini 125 projekata u iznosu od 540.500 KM, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Trivić: Pripremamo se za nastavu u školskim klupama

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su u toku pripreme za nastavu koja će 1. septembra u Republici Srpskoj početi u školskim klupama, ali da će Ministarstvo postupiti po preporukama i mjerama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo.

Elektronski dnevnici u svim školama od naredne godine

BANJALUKA - Digitalni dnevnici u svih 187 osnovnih škola u RS, 15-minutno vježbanja za učenike od prvog do trećeg razreda pred početak nastave svaki dan, programi za fakultativne predmete te dodatna nastava za talentovane učenike, samo su neke od novina koje će dočekati osnovce u RS od naredne školske godine.

Besplatan internet za 5.300 učenika do 20. juna

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa kompanijom Mtel i međunarodnim organizacijama UNESКO i UNICEF obezbijedilo je besplatan internet za 5.300 učenika širom Srspke do 20. juna ove godine, odnosno do završetka nastavnog procesa u ovoj školskoj godini.

Učenici iz RS se predstavili na Sajmu u Londonu

LONDON/BANJALUKA - Zahvaljujući programu Britanskog savjeta za razvoj kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana, učenici u našim školama su stekli vještine značajne za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. vijeka, ocijenila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić prilikom današnje posjete Međunarodnom sajmu novih tehnologija u obrazovanju ("BETT show") u Londonu, na kojem su se predstavili i učenici iz Republike Srpske.

Pomoć roditeljima, spremni besplatni udžbenici

BANJALUKA - U narednoj školskoj godini biće obezbijeđeno oko 19.000 kompleta besplatnih udžbenika za osnovce u RS, i to za učenike prvog razreda oko 9.300, a za učenike drugog razreda 9.700, dok će prvi put biti dodijeljeni i udžbenici osnovcima i srednjoškolcima koji su ostvarili pobjednička mjesta na republičkim takmičenjima.

Raspisan poziv za izbor članova stručnih timova za reformu obrazovanja

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je javni poziv za izbor članova stručnih timova za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja, koji će se baviti revizijom i razvojem nastavnih planova i programa, uključujući i modernizaciju izvođenja nastavnog procesa i nastavnih sadržaja koji su postavljeni u programu.

Najčitanije