Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja RS apeluje: Poštujte mjere koje su na snazi

BANJALUKA - Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske apeluje da se sprovode mjere zaštite koje su na snazi.

Ministarstvo zdravlja traži izvještaj o liječenju Amfilohija

PODGORICA - Ministarstvo zdravlja naložilo je danas menadžmentu Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju da, kako se navodi, odmah sprovede postupak interne kontrole kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u slučaju mitropolita SPC Amfilohija.

Šeranić o testiranju: U sezoni godišnjih odmora radnici mogu imati slobodan dan

DERVENTA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da u Srpskoj u protekla 24 časa nije bilo testiranja na virus korona isključivo iz razloga što zdravstvenim radnicima treba bar jedan slobodan dan u toku sedmice.

"Hemofarm" donirao medicinsku opremu Ministarstvu zdravlja RS

BANJALUKA - Direktor Hemofarma Banjaluka Saša Urošević uručio je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata koje će resorno ministarstvo predati na upotrebu bolnicama u Republici Srpskoj.

Na treninzima 10 osoba i trener

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS je u nedavnom odgovoru FS RS istaklo da bi se tek od 1. jula moglo razmatrati postepeno povlačenje mjera po pitanju sporta, ali na stranici Instituta za javno zdravstvo RS stoje preporuke profesionalnim sportskim kolektivima kako da sprovode treninge.

Sankcije za doktore koji se ne odazovu da rade

BIHAĆ - Ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović iskazala je nezadovoljstvo ponašanjem jednog broja zdravstvenih radnika u Unsko-sanskom kantonu, koji su odbili da se stave na raspolaganje u trenutnoj situaciji.

Ministarstvo zdravlja RS: Građani da provode što više vremena vani

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS pozvalo je građane da provode što više vremena na otvorenom.

Ministarstvo: Netačne tvrdnje saveza strukovnih sindikata zdravstvenih radnika

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite saopštilo je da su svi razgovori sa predstavnicima svih sindikata iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite vođeni u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske u kojem se ne navodi da će primanja zdravstvenih radnika biti značajno povećana, kao što tvrdi republički Savez strukovnih sindikata zdravstvenih radnika.

Ministarstvo zdravlja: Pratimo situaciju sa vodom

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je danas da iz ovog ministarstva kao ni iz JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske nije do sada data nijedna izjava da voda za piće u Banjaluci nije ispravna.

Načelnici Kliničkog centra RS napustili sindikat doktora

BANJALUKA – Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, njegov zamjenik Nenad Stevandić i još devet ljekara i načelnika klinika Univerzitetskog kliničkog centra RS zatražili su danas da se iščlane iz Strukovnog sindikata doktora medicine RS zbog protivljenja najavljenom štrajku medicinara širom RS, otkriva portal Capital.

Najčitanije