Miodrag Linta

Linta: Plenković pokazao da se ništa neće promijeniti

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je "govor hrvatskog premijera Andreja Plenkovća danas u Kninu jedan u nizu dokaza da se Hrvatska nije suočila sa svojom zločinačkom i ustaškom prošlošću i da se ništa neće promijeniti u odnosu prema preostalim Srbima u Hrvatskoj, a kamoli prema protjeranim Srbima".

Linta: Zabraniti obilježavanje akcije "Oluja"

BEOGRAD - U Kninu se svakog 5. avgusta slavi proterivanje i ubijanje Srba, otimanje, pljačkanje i uništavanje srpske imovine, veličaju zločinci i širi mržnja prema preostalim Srbima, izjavio je danas predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i ocijenio da se treba aktivno boriti u međunarodnoj zajednici da se zabrani obilježavanje akcije "Oluja".

"Zagreb, Sarajevo i Priština krše ljudska prava protjeranim Srbima"

BEOGRAD - Srbima protjeranim iz Hrvatske, BiH i sa KiM masovno se krše ljudska prava jer zbog šovinističkih politika koje se vode u Zagrebu, Sarajevu i Prištini ne mogu da ostvare imovinska i druga prava, izjavio je danas predsjednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

Linta: Učiniti sve da se zatvori migrantski centar u srpskom selu Lipa

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da "treba učiniti sve da se zatvori migrantski centar u srpskom selu Lipa na području opštine Bihać", te upozorio na "opasne namjere bošnjačkih vlasti da osnuju nove centre u ovoj opštini, ali i u Bosanskom Petrovcu".

Linta zamolio Brnabićevu da se i izbjeglicama da sto evra pomoći

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zamolio je premijera Anu Brnabić da se za oko 26.000 građana, koji imaju izbjegličku kartu, obezbijedi sto evra pomoći države.

Linta za "Nezavisne": Odgovorni za zločine u "Bljesku" još bez kazne

BANJALUKA, BEOGRAD – Akcija "Bljesak" Hrvatske vojske predstavlja završni čin etničkog čišćenja Srba u zapadnoj Slavoniji, kaže za "Nezavisne" Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba regiona.

Linta: Novčanu pomoć dati penzionerima rodom iz Hrvatske i BiH

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ponovo je zatražio da Vlada Srbije donese odluku da jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dinara (oko 34 evra) bude isplaćena i penzionerima koji su rodom iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja regiona.

Linta: Genocidna tvorevina NDH osnovana prije 79 godina

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta podsjetio je da je 10. aprila 1941, u Drugom svjetskom ratu osnovana ustaška pronacistička "genocidna tvorevina Nezavisna država Hrvatska".

Linta: Hrvatska je zemlja mržnje i netrpeljivosti

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je danas da "godišnji izvještaj američkog Stejt departmenta o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj potvrđuje da je Hrvatska zemlja mržnje i netrpeljivosti".

Linta: Licemjerne izjave Komšića i Džaferovića

BEOGRAD - Licemjerne su i bezobrazne izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije reagovao na poruke srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ocijenio je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta.

Najčitanije