Miral

Uskoro registracija migranata u Lipi

BIHAĆ - U narednih nekoliko dana započeće evidencija i izdavanje identifikacionih kartica za oko hiljadu migranata koji su smješteni u prihvatnom kampu Lipa nadomak Bihaća, potvrdili su u Službi za poslove sa strancima BiH, koja upravlja pomenutim kampom.

Nova agencija za migrante preskupa i promašena investicija

SARAJEVO - Pored upravnih organizacija poput Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima, Ministarstvo bezbjednosti BiH ima sektore za imigraciju i za azil, a koji se sastoje od ukupno pet odsjeka, te bi nova agencija koja bi se bavila pitanjem migranata bila nepotreban, a veliki trošak, smatraju stručnjaci.

Sastanak nadležnih u Bihaću, migrantska kriza pogoršana snijegom

BIHAĆ - Članovi Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH posjetili su danas migrantski kamp Lipa, nadomak Bihaća, a nakon toga održali sastanak na kojem je istaknuto kako se nadležne državne i entitetske institucije moraju aktivnije uključiti u rješavanje problema migrantske krize s kojom se suočava Unsko-sanski kanton.

Bolja situacija u kampu Lipa, svi migranti u šatorima

BIHAĆ - Pripadnici Oružanih snaga BiH montirali su danas pet novih šatora u kampu Lipa, gdje će biti smješteni migranti koji trenutno borave u improvizovanim nastambama i kontejnerima koje su koristili službenici Međunraodne organizacije za migracije (IOM).

Njemačka odbacuje mogućnost prihvata migranata iz BiH

BERLIN - Njemačka vlada odbacila je danas mogućnost prihvata migranata iz Bosne i Hercegovine i pozvala vlasti u BiH da učine sve kako bi se ublažila humanitarna situacija migranata u ovoj zemlji.

Migrante iz Lipe sele u vojni objekat na Bradini

BIHAĆ, SARAJEVO - Priča o teškoj situaciji u migrantskom centru Lipa danas je okončana tako što su migranti, koji su se nalazili u tom neuslovnom kampu kod Bihaća, autobusima transportovani i biće smješteni u bivšem vojnom objektu na Bradini, kod Konjica.

Neizvjesni uslovi u Lipi izazvali zabrinutost međunarodnih organizacija

SARAJEVO - Pet međunarodnih humanitarnih organizacija zabrinute su zbog neizvjesnih uslova kojima su izloženi migranti i tražioci azila u kampu Lipa kod Bihaća, te su poručile da se tim ljudima odmah mora pronaći alternativno rješenje.

Šef misije IOM u BiH: Noćas u "Lipi" može doći do strašne nesreće

SARAJEVO - Šef misije Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ u BiH Piter Van der Overart izjavio je da migrantima treba dozvoliti da napuste migrantski kamp Lipa kod Bihaća, jer može doći do nesreće ako tu večeras budu spavali.

Šef IOM-a u BIH potvrdio da su migranti zapalili kamp Lipa

SARAJEVO - Šef misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH, Peter van der Auverart, potvrdio je da su migranti izazvali požar u kampu Lipa, kod Bihaća, i poručio da je to katastrofa za katastrofom.

Nije u planu ponovno otvaranje kampa "Bira"

BIHAĆ - Vlasti Unsko-sanskog kantona i Grad Bihać ne planiraju ponovo da otvaraju migrantski kamp "Bira" koji se nalazi u gradskom jezgru, potvrđeno je danas na hitnom sastanku Operativne grupe za upravljanje i koordinisanje migrantskom krizom u ovom kantonu.

Najčitanije