Miris

Evo kako da zadržite svjež miris odjeće nakon pranja

Djevojka po imenu Beki Marfi koja na TikToku često objavljuje razne trikove za čišćenje, tvrdi da je greška ubaciti prašak za veš u namijenjenu pregradu, već da je mnogo bolje staviti ga dirktno u bubanj.

Ovo su mirisi koje mačke ne podnose

Mačke imaju iznenađujuće snažan njuh. Štaviše, on je znatno jači od ljudskog, tačnije od devet do 16 puta. Mačke imaju između 45 i 200 miliona ćelija osjetljivih na mirise u nosu, a čovjek samo pet miliona.

Ova tri sastojka rješavaju neprijatne mirise u kupatilu

Neprijatni mirisi nisu rijetka pojava u kupatilu.

Trikovi koji pomažu da odjeća uvijek bude svježa i mirisna

Zimi životni prostor u kome provodimo najviše vremena rjeđe se provjetrava, a u garderobne ormare u spavaćim sobama i predsobljima često se uvuče i zadrži neprijatan miris.

Trikovi za osvježavanje doma

​Zaboravite na hemikalije za osvježavanje prostora.

Evo kako da se otarasite neprijatnog mirisa od spremanja ribe

​Kako se danas kod pravoslavaca obilježava Badnji dan, kada se po pravilu piprema posna trpeza, mnogi će na meniju imati neki specijalitet od ribe.

Naučnik otkrio kako majčin miris utiče na mozak bebe

Feromoni majke poboljšavaju sinhronizaciju između mozga bebe i majke, sugerišući njihovu ulogu u razvoju bebinog "socijalnog instinkta" i otvarajući vrata novim terapijskim strategijama za razvojne poremećaje.

Kako da očistite veš mašinu od kamenca i neprijatnih mirisa

Vjerovatno da svaka domaćica redovno i temljno održava svoje domaćinstvo. Međutim, složićemo se da kada pomislimo na čišćenje rijetko kome na pamet padne mašina za veš.

Kako da uklonite neprijatan miris iz frižidera

Nikome nije prijatno kada ga, kada otvori frižider, zadahne neprijatan miris iz njega, koji je posljedica ustajale ili pokvarene hrane koju smo zaboravili da izbacimo. Nerijetko se dogodi da i poslije temeljnog čišćenja ne možemo potpuno da se riješimo ove neprijatnosti od koje ponekada i ostala hrana upije mirise.

Jednostavni trikovi uz koje će ladice i ormari lijepo mirisati

Ako osjećate da vam se iz ladica i ormara širi ustajali miris nakon duge zime i oprana garderoba vam gubi miris već nakon nekoliko dana u ormaru, donosimo pet trikova koji će vratiti svježinu.

Prirodni osvježivač za auto koji možete napraviti sami

U trgovinama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvježiti i učiniti je ugodnijom.

Jedinstvene mirisne note unisex parfema

Osim što su jedan od najposebnijih mirisnih proizvoda koji bude ne samo čula, već i emocije, parfemi su istovremeno i jedan od rijetkih proizvoda koji uživaju jednaku popularnost i kod žena i kod muškaraca. U mirisima su i žene i muškarci pronašli onaj magični dodatak koji, osim što je nezaobilazni dio njihove svakodnevne rutine, s vremenom postaje i dio njihovog karaktera i stila.

U Parizu otvorena izložba o Koko Šanel sa više od 350 eksponata

Brinući se o ljepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže, govorila je slavna Koko Šanel, legendarna modna dizajnerka i vizionarka.

Noviteti u svijetu parfema - najljepše mirisne note za jesenje dane

Mirisne note koje će vam pomoći da plijenite tokom jeseni istovremeno će vas podsjetiti i na to zašto je jesen jedno od najljepših godišnjih doba - pažljivo odabran parfem, onaj koji će uvažiti crte vašeg karaktera, upotpuniće vaš izgled i modni stil, te dozvoliti da se povežete s prirodom.

Miris novog automobila postaje prošlost

Miris enterijera novog automobila nešto je po čemu se izdvaja svaki proizvođač, a na njegovom kreiranju rade posebni timovi. Međutim, tome se bliži kraj, piše britanski magazin Autocar. Ostaje vam opcija da okačite "jelkicu" sa ovom specifičnom aromom.

Najčitanije