Mirko ŠArović

Šarović: EBRD će investirati 400 miliona evra u BiH

SARAJEVO - Na panelu EBRD-a na visokom nivou gdje su učestvovali i lideri Zapadnog Balkana, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je alarmantno što iz ove države najviše odlaze mladi ljudi.

Forum u Budvi: Gasovod i autoput projekti za budućnost

BUDVA - Izgradnja jadransko-jonskog gasovoda i završetak jadransko-jonskog autoputa su dva kapitalna projekta koja mogu povezati cijeli jadransko-jonski region, poručeno je na dvodnevnom 4. forumu Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), koji se održava u Budvi.

BiH želi milijardu dolara stranih investicija

SARAJEVO - Godišnji sastanak guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji je u danas počeo u Sarajevu, šansa je da BiH obezbijedi priliv stranih investicija, smatra Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović najavio izvoz 13.000 tona mesa u Tursku

SARAJEVO - Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH danas je u izjavi novinarima na pitanje šta očekuje od potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između BIH i Turske, naglasio da samo potpisivanje nije dovoljno za realizaciju jer do toga treba završiti određene proceduralne radnje u objema zemljama.

Šarović: Sastanak EBRD šansa za strane investicije

SARAJEVO - Ministar spoljne trogivne i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović smatra da je Godišnji sastanak guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, koji je jutros počeo u Sarajevu, šansa da BiH obezbijedi priliv stranih investicija.

Odbor guvernera EBRD-a prilika da se BiH predstavi da je vrijedna za investicije

SARAJEVO - Godišnji sastanak Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će se održati u Sarajevu, izvanredna je šansa za BiH, ali i cijeli zapadni Balkan da pokažu da je ovo stabilan region za ulaganja.

Šarović: Posebno značajan sporazum o slobodnoj trgovini

SARAJEVO - Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji će u četvrtak, 2. maja, prilikom posjete toj zemlji potpisati predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, posebno je značajan za BiH jer je tursko tržište veoma zatvoreno, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović.

Šarović izlazi iz trke za lidera SDS-a?

BANJALUKA - Skupština SDS-a 15. juna izabraće novog predsjednika stranke i, kako stvari sada stoje, vrlo je vjerovatno da će birati između dva imena, i to Vukote Govedarice, aktuelnog lidera, i Milana Miličevića, aktuelnog predsjednika Glavnog odbora, s obzirom na to da sve informacije govore da će se Mirko Šarović povući iz trke za prvog čovjeka najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj.

Govedarica, Miličević i Šarović u trci za lidera SDS-a

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština SDS-a biće održana 15.juna kada će se biti izabran novi predsjednik ove stranke, rečeno je na današnjem zasjedanju Glavnog odbora SDS-a koje je održano u Istočnom Sarajevu, a na kojem je definisan način na koji će se sprovesti unutarstranački izbori.

Šaroviću nagrada za razvoj trgovačke industrije

SARAJEVO - Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Mirku Šaroviću dodijeljeno je posebno priznanje za razvoj i doprinos trgovačkoj industriji, u okviru petog FMCG samita NLB banke koji je održan u Sarajevu.

Najčitanije