Mirko Šarović

Dogovoreni modeli buduće trgovinsko-ekonomske saradnje BiH i Kine

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se danas sa delegacijom kineske provincije Liaoning, koja ima 50 miliona stanovnika i sa kojom su dogovoreni budući modeli trgovinsko-ekonomske saradnje i investiranja u BiH.

Ljajić i Šarović zabrinuti zbog reakcija međunarodne zajednice

​BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose Bosne i Hercegovine Mirko Šarović ocijenili su danas u Beogradu da je zbog uvedene diskriminatorske takse od 100 odsto, trgovina dvije zemlje s Prištinom praktično onemogućena.

Kovačević: Šarović ne vidi da su ga građani smijenili na izborima

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata nije ništa drugo ni očekivao od ljudi poput ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnoe u Savjetu ministara Mirka Šarovića nego da će svim silama i po svaku cijenu do posljednjeg pokušavati da čuvaju fotelje, izjavio je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

Šarović: Kosovo krši CEFTA sporazum, hitno da povuku odluku o carinama

SARAJEVO - Savjet ministara BiH je dobio informaciju o carinama na Kosovu, potvrdio je Mirko Šarović, ministar za spoljnu trgovinu u Savjetu ministara BiH.

Šarović: Kosovo uvođenjem taksi ruši CEFTA-u

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović izjavio je u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba da Kosovo uvođenjem stopostotnih carina Bosni i Hercegovini i Srbiji definitivno ruši CEFTA-u.

Šarović i Ljajić zbog Kosova neće učestvovati na sastancima CEFTA

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarali su danas u Sarajevu o zajedničkim koracima koje će preduzeti povodom odluke institucija u Prištini o uvođenju sporne takse od 10 posto na sve vrste roba iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Srbija i BiH neće učestvovati na sastancima CEFTA u Prištini

BEOGRAD - Srbija i Bosna i Hercegovina neće učestvovati na sastancima radnih tijela CEFTA u Prištini 20. i 21. novembra, kao ni na ministarskom sastanku u okviru CEFTA nedjelje, koji će takođe biti održan u Prištini 3. decembra, kaže potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Šarović: Zauzeti zajednički stav o odluci Kosova

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović zatražio je zauzimanje zajedničkog stava predstavnika Evropske komisije i zemalja regiona o odluci vlasti iz Prištine kojom je uveden dodatni porez od 10 odsto na robu iz BiH i Srbije.

Šarović: Kosovu ostavljamo prostor za povlačenje tzv. zaštitnih mjera

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kazao je da u ovom trenutku ne razmišljaju o kontramjerama Kosovu i da ostavljaju prostor za povlačenje takozvanih zaštitnih mjera koje, smatra, "nisu zaštitne već praktično odustajanje od Sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA".

Šarović: U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike

SARAJEVO - Član Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da jedna ozbiljna politička organizacija, kakva bi trebalo da je SDS, treba da ima svoja pravila i jednu politiku.

Najčitanije