Mirko Šarović

Šarović: Ne smije se ponoviti loše iskustvo prilikom izvoza voća u Rusiju

GRADIŠKA – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i predstavnici Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja razgovarali su danas u Gradišci s registrovanim izvoznicima voća i povrća za Rusku Federaciju.

Veliki uspjeh za bh. proizvođače: Odobren izvoz svih vrsta mlijeka u EU

BRISEL - Evropska komisija danas je objavila odluku kojom je Bosnu i Hercegovinu stavila na listu A i B zemalja, kojima je dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, što predstavlja veliki uspjeh za našu mlječnu industriju, saopštio je danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Mirko Šarović za "Nezavisne": Domaća proizvodnja se ne štiti na granici

Domaća proizvodnja se ne štiti na granici, nego podsticajima i razvijanjem širokog spektra podrške, te ukidanjem brojnih nameta, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kosovo popušta pod pritiskom regiona

BEOGRAD - Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Crna Gora pozvale su danas iz Beograda zvaničnu Prištinu da bez odlaganja ukine carine na uvoz proizvoda iz ovih zemalja, ako ne želi da se suoči s kontramjerama.

Šarović: Hitno reagovati na mjere EU i zaštititi domaću proizvodnju

SARAJEVO – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH, održao je hitne konsultacije sa nadležnim sektorima u ministarstvu i institucijama u povodu najavljene odluke Evropske unije o uvođenju zaštitnih mjera za tržište čelika i aluminija, kao odgovora evropskog bloka na poteze Sjedinjenih Američkih Država.

Vlada Mađarske nastavlja sufinansiranje avio-linije Sarajevo-Budimpešta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se sa ambasadorom Mađarske u BiH Jožefom Neđešijem koji je najavio da će podrška mađarske Vlade u sufinansiranju avio-linije Sarajevo-Budimpešta biti produžena i naredne četiri godine.

Šarović nezadovoljan konceptom londonskog skupa

TREBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da je nezadovoljan konceptom Samita u Londonu, jer pitanja koja su dominirala nisu bila ekonomska, već politička, te u vezi sa migracijama i bezbjednošću.

Šarović: BiH na korak od članstva u STO

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, Mirko Šarović, izjavio je danas da je BiH na korak od članstva u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /STO/ u ovoj godini, nakon 20 godina pregovora.

Govedarica: Suočiću se sa Cvijanovićevom

BANJALUKA Glavni odbor SDS-a danas je odredio nosioce izbornih lista za Parlamentarnu skupštinu i za Narodnu skupštinu RS.

Šarović: Sve spremno za dolazak fitosanitarne inspekcije iz Rusije

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da je sve spremno za dolazak fitosanitarne inspekcije iz Ruske Federacije kako bi ponovo bio odobren izvoz jabuka iz BiH u Rusiju.

Najčitanije