Mirko Šarović

Šarović tvrdi da vlast sabotira smanjene PDV- a i ukidanje akciza

SARAJEVO – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da dodatna sredstva od akciza i od PDV-a vlast želi podijeliti ne u skladu sa zakonom nego onako kako njima najbolje odgovara pred izbore zbog čega sabotiraju smanjenje PDV-a i ukidanje akciza kojim bi se pomoglo svim građanima.

Šarović čestitao Vučiću: Jaka Srbija snažan oslonac Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović čestitao je Aleksandru Vučiću drugi osvojeni mandat predsjednika Srbije i ubjedljivu pobjedu koalicije na izborima, poručivši da je ekonomski jaka i politički stabilna Srbija snažan oslonac i svima u Republici Srpskoj.

Šarović: Zvizdić nas doveo u neprijatnu situaciju

​SARAJEVO - Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH nije održana zbog nedostatka kvoruma.

SDS traži da akumulirana marža na uvezenu naftu bude najviše 15 odsto

BANJALUKA - SDS će tražiti donošnje propisa kojim bi bilo definisano da akumulirana marža na uvezenu naftu može da bude najviše 15 odsto, rekao je predsjednik stranke Mirko Šarović.

Šarović: Borel bio zbunjen, nisam siguran da je razumio gdje je došao

SARAJEVO - Žozep Borel je u nekim stvarima bio zbunjen i nisam siguran da je razumio gdje je došao, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke nakon sastanka sa Žozepom Borelom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Šarović: Zaštititi građane da ne budu gladni

BANJALUKA - U ovom trenutku najvažnije je zaštititi minimum standarda stanovništva da ne dođe do siromaštva, a ja sam spreman otići na sjednicu parlamenta BiH ako će se na njoj raspravljati o smanjenju akciza, nameta na hranu i PDV-a, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović: Nepotrebna sjednica Parlamenta BiH o krizi u Ukrajini

BANJALUKA - Mirko Šarović, lider SDS-a rekao je da je sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Paralmenta BiH o ratu u Ukrajini nepotrebno i nije tema za Parlament BiH već za Predsjedništvo BiH.

Dodik: Šarović podržava druga dva člana Predsjedništva zbog malih privilegija

PALE - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas na Palama da predsjednik SDS-a Mirko Šarović stoji iza dva muslimanska člana Predsjedništva BiH, zbog malih privilegija i šićara kog ima od njih.

Šarović: Komšićeva čestitka skandalozna

BANJALUKA - Čestitka Željka Komšića predsjednici samoproglašenog Kosova je skandalozna, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović: Neophodno zamrznuti cijene goriva, standard stanovništva je ugrožen

BANJALUKA - Kako bi se spriječilo dramatično ugrožavanja standarda stanovništva zbog velikog povećanja cijena nafte i naftnih derivata, SDS smatra da Vlada RS treba na određeno vrijeme da zamrzne cijene ovih energenata, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović: Postoji mogućnost da izbori ne budu održani u oktobru

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da postoji mogućnost da u oktobru ne budu održani opšti izbori u BiH.

Šarović o PIK-u: Uzdržan sam, ne mogu nikako uticati

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je uzdržan oko odluka Savjeta za sprovođene mira u BiH i međunarodnog faktora na koje, kako kaže, ne može ni na koji način da utiče.

Šarović: Komšićeva posjeta Kosovu bila bi diplomatski skandal

BANJALUKA - Ukoliko bi Željko Komšić kao član Predsjedništva posjetio Kosovo to bi značilo kršenje stavova Predsjedništva BiH i to bi bio diplomatski skandal, rekao je u izjavi za "Nezavisne novine" Mirko Šarović, lider SDS-a.

Šarović: Ovakav Ustavni sud BiH odavno je zreo za ozbiljnu reformu

BANJALUKA - Ovakav Ustavni sud BiH odavno je već zreo za ozbiljnu reformu i postizanje dogovora oko odlaska stranih sudija iz njegovog sastava i ovu činjenicu treba uzeti u ozbiljno razmatranje što prije, poručio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

Šarović: Nećemo učestvovati na sjednici, zaključci Skupštine konfuzni

SARAJEVO - Šef Kluba SDS-a, PDP-a i DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirko Šarović rekao je da poslanici SDS-a neće učestvovati na zasjedanju ovog doma niti u glasanju.

Najčitanije