Mirko Šarović

Šarović kandidat za predsjednika SDS-a

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Opštinski odbor SDS-a Istočno Novo Sarajevo odlučio je večeras da kandidat za predsjednika SDS-a bude član Predsjedništva stranke Mirko Šarović.

"SDS i SDA spremaju prevaru, žele Šarovića na Zvizdićevom mjestu"

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) i Stranka demokratske akcije (SDA) pripremili su zavjeru prema kojoj će predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića iz SDA zamijeniti Mirko Šarović iz SDS-a, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

SDS Prnjavor podržao Šarovića za predsjednika stranke

PRNJAVOR - Opštinski odbor Srpske demokratske stranke (OO SDS) u Prnjavoru predložio je Mirka Šarovića kao kandidata za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji će biti održani u junu, rekao je danas predsjednik OO SDS-a Nemanja Vasić.

Šarović i Ljajić: Ako Kosovo do 1. jula ne ukine takse, BiH i Srbija uvode kontramjere

SARAJEVO – Ukoliko Kosovo ne ukine takse do samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu 1. jula, BiH i Srbija će razmotriti uvođenje različitih modela kontramjera.

Šarović traži zabranu izvoza drvnih sortimenata

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirko Šarović narednih dana će provesti hitne konsultacije sa nadležnim institucijama i pokrenuti potrebne procedure prema Savjetu ministara BiH, kako bi se zabranio izvoz šumskih drvnih sortimenata iz Bosne i Hercegovine, na period od dvije godine, i uvela taksa na izvoz rezane građe bukve i hrasta, a sve u cilju zaštite domaćih proizvođača, navedeno je u saopštenju iz ovog ministarstva.

Šarović: Možda će SDS otvoriti razgovore oko formiranja Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Ukoliko ova saga oko neformiranja Savjeta ministra potraje, možda SDS otvori razgovore u nekoj drugoj formi. Mislim da ne treba da budemo statisti, rekao je za N1 Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović: EBRD će investirati 400 miliona evra u BiH

SARAJEVO - Na panelu EBRD-a na visokom nivou gdje su učestvovali i lideri Zapadnog Balkana, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je alarmantno što iz ove države najviše odlaze mladi ljudi.

Forum u Budvi: Gasovod i autoput projekti za budućnost

BUDVA - Izgradnja jadransko-jonskog gasovoda i završetak jadransko-jonskog autoputa su dva kapitalna projekta koja mogu povezati cijeli jadransko-jonski region, poručeno je na dvodnevnom 4. forumu Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), koji se održava u Budvi.

BiH želi milijardu dolara stranih investicija

SARAJEVO - Godišnji sastanak guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji je u danas počeo u Sarajevu, šansa je da BiH obezbijedi priliv stranih investicija, smatra Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović najavio izvoz 13.000 tona mesa u Tursku

SARAJEVO - Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH danas je u izjavi novinarima na pitanje šta očekuje od potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između BIH i Turske, naglasio da samo potpisivanje nije dovoljno za realizaciju jer do toga treba završiti određene proceduralne radnje u objema zemljama.

Najčitanije