Mirko Šarović

Šarović: Saradnja u institucijama u Sarajevu u interesu Srpske

BANJALUKA- Funkcioner SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je oprezan kada je riječ o pozivu novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na jedinstvo srpskih stranaka u institucijama BiH, ali da bi saradnja bila u interesu Republike Srpske.

Šarović: Uskoro ugovor sa Srebrenicom za projekte vrijedne 500.000 KM

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović očekuje da će u narednih nekoliko dana sa opštinom Srebrenica biti potpisan ugovor za realizaciju infrastrukturnih projekata vrijednih 500.00 KM.

Od aktuelnih ministara na nivou BiH Mektić dobio najviše glasova

SARAJEVO - Pojedini ministri iz Savjeta ministara Bosne i Hercegovine iz posljednjeg mandatnog perioda su na Opštim izborima bili u trci za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Najbolji rezultat među njima je ostvario Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Šarović: Izvoz crvenog mesa u EU osvojiv cilj

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da je izvoz crvenog mesa u EU osvojiv cilj i da bi odugovlačenje samo slabilo stočarstvo u BiH.

Šarović: Preostali dio klirinškog duga podijeljen

BRČKO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je Savjet ministara preostali dio klirinškog duga, oko tri miliona KM, podijelio različitim strukturama i u različitim oblastima, među kojima i institucijama u oblasti kulture.

Šarović: Prioritet nulti popis stoke

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je sprovođenje takozvanog nultog popisa stoke prioritet za BiH kada je riječ o dostizanju standarda za izvoz crvenog mesa iz BiH ne samo u EU, nego i Rusiju i ostatak svijeta.

Šarović: Robna razmjena sa Srbijom i Hrvatskom će dostići pet milijardi evra

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je u Beogradu da će obim robne razmjene sa Srbijom i Hrvatskom ove godine dostići pet milijardi evra, a da je u daljoj ekspanziji ekonomskih i trgovinskih odnosa, infrastruktura najslabija karika.

Ivanić i Šarović: Lavrov dobrodošao i u Sarajevu i u Banjaluci

SARAJEVO, BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da je predviđeno da se ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov sutra u Sarajevu sastane sa članovima Predsjedništva.

Šarović očekuje da će BiH biti oslobođena zaštitnih mjera EU

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović očekuje da će BiH, nakon današnjeg iznošenja argumenata Evorpskoj komisiji u Briselu, biti oslobođena zaštitnih mjera na uvoz čelika u EU.

Šarović: Izvoz u Tursku nije ugrožen

SARAJEVO - Uprkos krupnim izazovima koji prate globalnu trgovinu, kolebanja i pad vrijednosti turske lire, obim razmjene roba dvije zemlje nije ugrožen a u prvih pola godine primjetan je i povećan izvoz industrijskih proizvoda iz Bosne i Hercegovine, zaključeno je na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirka Šarovića i novog ministra trgovine Turske Ruhsara Pekdžana, održanom danas u Izmiru.

Najčitanije