Mirko Šarović

Šarović: Inspektorat vrši redovni nadzor nad primjenom zakona o proizvodnji naoružanja

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je Srni da nadležni inspektorat pri tom ministarstvu po svom planu i na teritoriji cijele BiH u svim fabrikama vrši redovne inspekcije i inspekcijski nadzor nad primjenom zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

BiH ne ispunjava obaveze prema EZ uprkos prijetnji sankcijama

BEČ, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina nije uradila ništa kako bi uklonila razloge zbog kojih joj je Energetska zajednica uvela sankcije.

Novi režim izvoza u Tursku prolongiran do 1. jula

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović postigao je dogovor s ministrom ekonomije Republike Turske Nihatom Zejbekčijem da se odluka vlade Turske o novom režimu izvoza brašna, ulja i šećera i mesa prolongira do 1. jula.

BiH na pragu pristupa kineskom tržištu meda, mlijeka i mliječnih prerađevina

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ambasador Kine Čen Bo razgovarali su danas o Konferenciji ministara zemalja "16 plus jedan", koja će biti održana u julu u Bugarskoj, a na kojoj je planirano potpisivanje sporazuma BiH i Kine koji bi omogućio izvoz meda, mlijeka i mliječnih proizvoda na kinesko tržište u kratkom roku.

Šarović: U nekoliko mjeseci očekujemo novi Agrokor

BLED - Osnovna nagodba sa povjeriocima u slučaju "Agrokor" je postignuta i nakon isteka roka za žalbu, u septembru, imaćemo novi Agrokor, istakao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović nakon sastanka na Bledu kome su prisustvovali i ministrica privrede, preduzetništva i obrta Republike Hrvatske Martina Dalić, ministar za privredni razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek, ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije Rasim Ljajić te Biljana Jakić, crnogorska ministrica trgovine.

Šarović otvorio predstavništvo Spoljnotrgovinske komore BiH u Istanbulu

ISTANBUL – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović otvorio je danas u Istanbulu privredno predstavništvo BiH u Republici Turskoj, koje je prvo predstavništvo Spoljnotrgovinske komore BiH u inostranstvu.

Šarović: Pozitivne naznake za nastavak izvoza jabuka u Rusiju

SARAJEVO - Sastanak s rukovodstvom Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije (Rosseljhoznadzor), održan juče u Moskvi sa ciljem ukidanja zabrane izvoza jabuka, bio je pozitivan, istakao je nakon sastanka ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Šarović: Boljka bh. poljoprivrede zastarjela mehanizacija

Sajam poljoprivredne opreme i investicija u poljoprivredi zemalja 16+1, koji se održava u sklopu Međunarodnog sajma privrede Mostar, svečano je otvorio danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i specijalna predstavnica narodne Republike Kine za suradnju inicijative 16+1 Huo Juzen.

Šarović uskoro u Moskvi na pregovorima u vezi s izvozom jabuka

SARAJEVO, BANJALUKA - Delegacija Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH trebalo bi da iduće sedmice, najdalje do utorka, dobije informaciju kada će putovati u Moskvu, u Rusku Federaciju, kako bi pregovarali o deblokadi izvoza jabuka u ovu zemlju.

Izvoz u Tursku premašio uvoz

SARAJEVO - Izvoz iz BiH u Tursku posljednjih mjeseci je premašio izvoz iz Turske u BiH, rečeno je na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ministra ekonomije Turske Nihata Zejbekcija.

Najčitanije