Mirko Šarović

U subotu SDS odlučuje između Šarovića i Govedarice

BANJALUKA – Glavni odbor SDS-a bi trebalo da u subotu u 13 časova u Banjaluci donese odluku o tome ko je kandidat te stranke za jednu od dvije najviše pojedinačne izborne funkcije na narednim opštim izborima u oktobru, rečeno je "Nezavisnim".

Dodiku na megdan izlazi Šarović, Ivanić čeka kandidata iz SNSD-a

BANJALUKA, SARAJEVO - Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, koji je u petak i zvanično potvrdio svoju kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH, glavni protukandidat iz opozicije trebalo bi da bude Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a i aktuelni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, što je dugo očekivana vijest, no još ne i zvanično potvrđena.

Šarović: Dramatično promijeniti prioritete u zemlji

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je potrebno dramatično promijeniti prioritete, jer će samo tako BiH biti bliža EU.

Šarović: Otklonjena pretposljednja prepreka za pristupanje WTO

SARAJEVO - BiH je postigla dogovor sa Brazilom o pristupanju Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) samo nekoliko dana nakon što je isti dogovor postignut i sa Ukrajinom.

Šarović: Ove godine može se izvesti 7.000 do 8.000 tona mesa

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović uvjeren je da BiH u ovoj godini može da ostvari izvoz od 7.000 do 8.000 tona mesa, jer je to sada njen realni kapacitet.

Ukidanje dažbina pri uvozu poguraće investicije

BANJALUKA – Dugoočekivana Odluka o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina, koju je prošle sedmice usvojio Savjet ministara BiH, predstavlja novi zamajac za dalji razvoj privrede BiH, jer će olakšati i pospješiti nove investicije a samim tim i stvoriti uslove za nova radna mjesta.

Šarović: U WTO prije godišnjih odmora

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je da je u Ženevi dogovorena Mapa puta za prijem u Svjetsku trgovinsku organizaciju, te naglasio da će BIH učiniti sve što može da prije sezone godišnjih odmora bude primljena u ovu organizaciju.

Šarović: Odblokiran izvoz mesa u Tursku

SARAJEVO - Krajem januara odblokiran je izvoz mesa u Tursku i trenutno ova država dozvoljava dvjema kompanijama iz BiH uvoz iskoštenog mesa, kazao je za Radiosarajevo.ba Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

BiH povećala obim spoljnotrgovinske razmjene: Izvoz i uvoz gotovo 30 milijardi KM

SARAJEVO - BiH je u prošloj godini izvezla robe u vrijednosti od 11,384 milijarde KM, dok je u istom periodu uvoz robe bio u vrijednosti od 18,447 milijardi KM. Vanjskotrgovinski deficit u prošloj godini bio je 7,062 milijarde KM.

Šarović: Zbog poskupljenja goriva zapljusnuće nas visoke cijene proizvoda

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kazao je da građane ove zemlje očekuju poskupljenja proizvoda u čijoj cijeni učestvuje i cijena goriva.

Reklame

Najčitanije