Mirko Šarović

Šarović: Neophodan realan odgovor na odluku Ustavnog suda

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas u Banjaluci da ova politička partija na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske želi da bude dio dogovora parlamentarnih stranaka i da je neophodno dati realan odgovor na odluku Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

Šarović u Srebrenici: Potreban zajednički srpski kandidat za načelnika

SREBRENICA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da Srebrenica ima poseban značaj za Republiku Srpsku i da je ova stranka spremna da razgovara o mogućnosti da ponovo stranke iz Srpske predlože zajedničkog kandidata za načelnika ove opštine bez obzira na podjele među političkim blokovima na nivou Republike.

Šarović: Ne odustajemo od sjednice Narodne skupštine

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da ne odustaju od zakazivanja sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske u vezi s utvrđivanjem odgovornosti za, kako je istakao, aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u i nastavak puta BiH ka NATO-u.

Dodik: Šarović ni sam ne zna ko pregovara sa SNSD-om

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je da je dirljivo kada predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, kaže da nešto razumije.

Žunić: Nema potrebe da Šarović ponovo pravi cirkus u NS RS

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da je ova instititucija usvojila Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i da je svima jasno da bez odluke srpskog člana Predsjedništva BiH, a time i Skupštine nema približavanja članstvu u NATO.

Šarović: Potrebna hitna sjednica NS RS

SARAJEVO - Poslije priznanja Milorada Dodika, člana Presjedništva BiH da je Bosna i Hercegovima u MAP-u, treba nam hitna sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Šarović i Zatler: Izmijeniti Izborni zakon

BANJALUKA - Vlasti BiH moraju hitno da rade na izmjenama Izbornog zakona da bi se stvorili osnovni uslovi za održavanje fer i poštenih oktobarskih izbora, rečeno je na današnjem sastanku šefa Delegacije EU u BiH Johana Zatlera i predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Tegeltija: Šarović isfrustriran problemima u SDS-u

​SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović očigledno isfrustriran problemima u većini opštinskih odbora stranke na čijem je čelu, a koji sve glasnije iskazuju nezadovoljstvo radom rukovodstva SDS-a, kao i činjenicom da SDA nema više kapacitet da ga bira u vlast na nivou BiH.

Šarović: Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om

SARAJEVO - Nema nikakvog kompromisa sa SNSD. Mi imamo svoju jasnu politiku i sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a, rekao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

Šarović: Dan Republike dan koji sve ujedinjuje

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je 9. januar - Dan Republike dan koji sve ujedinjuje i kada se iskazuje zajedništvo, kao i trenutak prisjećanja na one koji su bili hrabri, ustrajni i koji su dali živote i omogućili da postoji Republika Srpska.

Najčitanije