Mirko Šarović

Šarović: Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti

SARAJEVO – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, komentarisao je danas dogovor o dokumentu koji će BiH poslati u Brisel, a koji su postigli članovi Predsjedništva BiH, rekavši da je srpski član Milorad Dodik "prodao Republiku Srpsku".

Šarović: ANP skinut sa dnevnog reda

SARAJEVO – Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici nije raspravljao o Godišnjem nacionalnom planu za NATO, potvrdio je nakon sjednice Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović: Naravno da ćemo skinuti ANP sa dnevnog reda

SARAJEVO – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, izjavio je danas da će skinuti Nacionalni godišnji plan za NATO (ANP) sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara BiH.

Šarović: SNSD pokušava sprati vlastitu odgovornost za urušavanje nadležnosti RS

BANJALUKA - SNSD je bio glavni prenosioc nadležnosti s RS na nivo BiH, a u izvještaju koji je ponuđen na Narodnoj skupštini ta stranka pokušava da spere sa sebe odgovornost za to, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

SDA staje uz SDS i PDP?

SARAJEVO - Inicijativu izmjene Poslovnika, koju su zatražili SDS i PDP, a koja će omogućiti formiranje privremenih komisija u Predstavničkom domu BiH ukoliko svi klubovi ne dostave spisak za njih, podržavaju federalne stranke, među kojima i SDA.

Farmeri prijete blokadom granica i uvoza junetine u BiH

SARAJEVO - Ukoliko sljedeće sedmice resorna ministarstva na nivou BiH i entiteta ne riješe problem izvoza junećeg mesa i tovne junadi iz BiH, farmeri iz oba entiteta blokiraće granice BiH i obustaviti uvoz junećeg mesa u BiH.

Švedska najveći pojedinačni donator BiH

SARAJEVO - Švedska je najveći pojedinačni donator BiH sa brojnim razvojnim projektima u zemlji, istaknuto je na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića i novoimenovanog švedskog ambasadora u BiH Johane Stromkvist.

Šarović: Podsticaji firmama za jačanje i nova zapoljšavanja

SARAJEVO - Odluka o smanjenju ili suspenziji carinskih stopa na uvozni repromaterijal i komponente koje se ugrađuju u finalni proizvod za izvozno orijentirane kompanije je pripremljena i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, nakon provedenih javnih konsultacija, ove sedmice biće upućena Savjetu ministara na konačno usvajanje.

Šarović predložio Savjetu ministara BiH da prihvati incijativu "mali Šengen"

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, uputio je danas Savjetu ministara BiH prijedlog za prihvatanje inicijative "mali Šengen" i zajedničke deklaracije za unapređenje regionalnog ekonomskog prostora.

Šarović zove Pavića na saradnju

BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), rekao je da će tražiti i nove partnere za razgovor u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH, te da su po tom pitanju otvoreni i za saradnju s Demokratskim narodnim savezom (DNS), koji je, kako je rekao, trenutno u zategnutim odnosima sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Najčitanije