Mirko šarović

Šarović dogovorio nastavak izvoza mesa u Tursku

ANKARA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović dogovorio je danas u Ankari, na sastanku sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pekdemirlijem, nastavak izvoza mesa iz Bosne i Hercegovine u ovu zemlju.

Obilježeno 29 godina od osnivanja SDS-a u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović prisustvovao je večeras obilježavanju 29 godina od osnivanja ove stranke u Kozarskoj Dubici.

Košarac: Šarović trči da bude izbor Bakira Izetbegovića

BANJALUKA - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović trči da bude izbor lidera SDA Bakira Izetbegovića i ulazi u matricu koja omogućava da Bošnjaci biraju Srbe na zajedničkom nivou.

Košarac: Šarović širi neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja RS

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija.

Košarac: Tragikomičan način na koji se Šarović nepristojno nudi SDA

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je paradoksalnom i tragikomičnom izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića u kojoj izražava spremnost da ključne pozicije u zajedničkim institucijama BiH ponudi Demokratskom narodnom savezu i Socijalističkoj partiji.

DNS i SP u startu odbili ponudu lidera SDS-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da je spreman da DNS-u i SP-u prepusti sve čelne pozicije u vlasti na nivou BiH, međutim već sada je jasno da od toga neće biti ništa, jer u obje ove stranke kažu da su svog koalicionog partnera već izabrali.

Šarović: Spreman sam ponuditi čelne pozicije DNS-u i SP-u

SARAJEVO - Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, izjavio je da je spreman da Socijalističkoj partiji i Demokratskom narodnom savezu ponudi čelne pozicije ukoliko bi ove sranke bile zainteresovane da razgovaraju o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Šarović: Ne pregovaram ja sa Izetbegovićem, već neko drugi

BANJALUKA – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da ne pregovara on sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, već neko drugi, odgovarajući tako Miloradu Dodiku, srpskom članu predsjedništva BiH, koji je sinoć rekao da ako izaberu Šarovića za predsjedavajućeg Savjeta ministra, Srpska se vraća na dejtonsko uređenje

Dodik: Ako izaberu Šarovića, Srpska se vraća na dejtonsko uređenje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je večeras da će Republika Srpska, ukoliko prilikom formiranja vlasti na nivou BiH budu zaobiđeni njeni izborni pobjednici, odlukama Narodne skupštine Srpske ponovo uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH.

Šarović: Imamo pravo da dižemo glas zbog "Trgovske gore"

​SARAJEVO - Predsjednik Srpske demokratske stranke i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović u komentaru na današnje proteste u Sarajevu protiv moguće gradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom, poručio je da je u pitanju legitiman čin dizanje glasa protiv ovog jednostranog poteza susjedne Hrvatske.

Najčitanije