Mirko Okolić

Dodik: Vojska i odbrana izvorno u nadležnosti Srpske

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izvorna nadležnost za vojsku i odbranu na Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te da Srpska razmišlja o stvarima vezanim za vraćanje tih nadležnosti.

Okolić: Podžić protiv mene ne može ništa uraditi

​BANJALUKA - Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH, kazao je da je ovo vrijeme velikog praznika, praštanja i da trebamo zajedno da zbijemo redove i radimo ono što je najbolje za RS.

Okolić: Odluka o odobravanju nošenja brade imaće velike posljedice za OS BiH

BEOGRAD - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić ocijenio je da će odluka Ustavnog suda BiH, kojom se praktično odobrava nošenje brada u vojsci, imati velike posljedice po Oružane snage BiH, jer se način njihovog funkcionisanja mijenja političkim odlukama.

Okolić: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

BANJALUKA - Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je da pređe u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i tako potvrdio ranije navode srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da bi u takvom scenariju 80 odsto Srba napustilo zajedničku vojsku.

Okolić: Sudbina helikoptera, nabavljenih u Rusiji, poznata do Nove godine

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je danas Srni da bi do Nove godine trebalo da bude odlučeno da li će helikopteri Oružanih snaga "Mi", koji su nabavljeni iz Rusije, biti remontovani ili rashodovani.

Okolić: Nema knjiženja perspektivne vojne imovine na BiH

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da nema knjiženja perspektivne vojne imovine na nivo BiH jer je to protivno Dejtonskom mirovnom sporazumu, prema kojem sva imovina koja se nalazi na teritoriji Republike pripada Srpskoj bez obzira na to bila perspektivna vojna imovina ili ne.

Okolić: Kasarne se neće davati za smještaj zaraženih virusom korona

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić rekao je Srni da perspektivna vojna imovina, odnosno kasarne, neće biti ustupljene kao smještajni kapaciteti za osobe koje su zaražene virusom korona ili bolnice, jer bi se na taj način dovelo u pitanje zdravlje vojnika koji su neophodni za angažovanje u kriznim situacijama.

Okolić: Za helikoptere na gašenju požara utrošeno više od pet tona goriva

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić rekao je Srni da su helikopteri Oružanih snaga svakodnevno od 18. marta aktivno uključeni u gašenje požara i spasavanje imovine stanovništva od vatrene stihije i da se resursi usmjeravaju tamo gdje je urgentnije.

Okolić: Udovoljili smo svim zahtjevima na granici

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da su u Gradišci već postavljeni šatori za smještaj 200 ljudi koji dolaze u BiH iz inostranstva i da očekuje da će uskoro svih osam graničnih punktova biti završeno.

Okolić: Još nisu definisane lokacije na kojima će biti šatori

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da je Ministarstvo odbrane već preduzelo mjere da promptno reaguje u novonastaloj situaciji pandemije virusa korona.

Zamjenik ministra odbrane: Nadležni već razmatraju slučaj veličanja Orića

ISTOČNO SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je Srni da je u nadležne organe Ministarstva već upućen na razmatranje slučaj pripadnika Oružanih snaga BiH Sulje Hanića, koji je na Božić veličao komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.

Dodik sa Okolićem i predstavnicima Trećeg pješadijskog (RS) puka

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Mirka Okolića i predstavnike Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Ovaj bh. političar je 'pojeo najviše bijelog hljeba'?

SARAJEVO - Savjet ministara BiH juče je van snage stavio odluku o ostvarivanju prava funkcionera u vlasti na nivou BiH na "bijeli hljeb".

Najčitanije