Miro Cerar

Crnadak sa Cerarom: Zahvalnost Sloveniji za prijedlog u vezi odlagališta

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak zahvalio je Sloveniji za korektan pristup i koristan prijedlog Hrvatskoj da odlagalište nuklearnog otpada bude građeno na području Krškog.

Cerar: Hrvatska u Šengen samo ako ispuni uslove

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar izjavio je danas da je stav Slovenije o uključivanju Hrvatske u Šengen jasan i da Hrvatska mora da poštuje vladavinu prava i sprečava ilegalne migracije.

Cerar odlazi s čela stranke, ali ostaje ministar

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar neće se na jesenjem kongresu svoje stranke kandidovati za predsjednika, zbog loših rezultata na nedavnim izborima za Evropski parlament, saopštila je stranka u utorak.

Cerar ulaže protestnu notu Hrvatskoj

LJUBLJANA - Ministar spoljnih poslova Slovenije Miro Cerar uložiće protestnu notu Hrvatskoj zbog incidenta u Piranskom zalivu.

Cerar predlaže da Slovenija prizna Guaida

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar najavio je danas da će predložiti vladi da Slovenija prizna lidera venecuelanske opozicije Huana Guaida za prelaznog predsjednika Venecuele, kako bi on raspisao vanredne predsjedničke izbore.

Cerar: Zagreb ne poštuje vladavinu prava

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar izjavio je da su on i premijer Marjan Šarec pozvani da posjete Hrvatsku, ali smatra da sa time ne treba žuriti dok Zagreb ne napravi korak u pravcu priznavanja arbitražnog rješenja za granični spor.

Cerar sa pozicije premijera ide na mjesto šefa diplomatije

LJUBLJANA - Slovenački tehnički premijer Miro Cerar, čija se stranka zajedno s ostale dvije stranke iz njegove bivše koalicije pridružila peterostranačkoj novoj vladajućoj koaliciji Marjana Šareca, izjavio je da mjesto predsjednika vlade napušta bez gorčine.

Cerar oduševljen: Melanija nije zaboravila naš jezik

LJUBLJANA - Slovenački premijer Miro Cerar oduševljen je jer američka prva dama Melanija Tramp nije zaboravila da govori maternji, slovenački jezik.

Cerar: Odluka o tužbi protiv Hrvatske ove sedmice

LJUBLJANA - Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je u ponedjeljak da će njegova tehnička vlada još ove nedjelje donijeti odluku o slanju tužbe protiv Hrvatske zbog neizvršavanja arbitražne presude o granici na sud Evropske unije u Luksemburgu.

Cerar: Uskoro ćemo podnijeti tužbu protiv Hrvatske pred Sudom EU

BRISEL - Slovenački tehnički premijer Miro Cerar danas je u Briselu ponovio stav svoje vlade da Hrvatska neprihvaćanjem presude arbitraže o graničnom sporu krši "međunarodno i evropsko pravo", te iznio očekivanje da će se to dokazati u procesu koji će Slovenija za sedmicu-dvije pokrenuti pred sudom EU u Luksemburgu.

Najčitanije