Miro Džakula

Mitrović i Džakula: Ugovor preduslov za prelaz putnika na Svilaju

BANJALUKA – Za nesmetan rad privremenog graničnog prelaza na mostu kod Svilaja neophodno je da Savjet ministra BiH potpiše Ugovor o graničnim prelazima sa Republikom Hrvatskom kako bi se rješio status novoizgrađenog graničnog prelaza Svilaj.

Neslaganja oko raspodjele prihoda od 36,8 miliona KM

BANJALUKA - Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro Džakula izjavio je večeras da ukupno neslaganje u vezi s raspodjelom prihoda od indirektinih poreza po prebijanju duga Federacije BiH (FBiH) prema Republici Srpskoj iznosi 6,8 miliona KM, na šta još treba dodati 30 miliona KM po osnovu presude tužbe Srpske prema UIO.

Džakula: Ne znamo šta će se događati kada istekne zabrana blokade računa UIO

BANJALUKA - Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Miro Džkula izjavio je danas da je van nadležnosti UIO šta će se događati nakon što istekne odluka Suda BiH kojom je Republici Srpskoj do 11. septembra zabranjeno da blokira račun UIO s ciljem naplate milionskog duga.

Džakula: 7,84 odsto više prihoda nego u rekordnoj 2017.

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) je tokom 2018. godine zabilježila rast prihoda, te ukupan bruto prihod od indirektnih poreza iznosi 7.596.483.309 KM, što je za 552.551.005 KM, ili 7,84 odsto, više nego u rekordnoj 2017. godini, rekli su u UIO BiH.

Džakula: Ekonomski je najbolje da stopa PDV-a u BiH ostane 17 odsto

BANJALUKA – Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UNO) Bosne i Hercegovine Miro Džakula izjavio je danas da u toj instituciji smatraju da je za BiH ekonomski najbolja opcija da stopa poreza na dodanu vrijednost (PDV) ostane 17 odsto.

Miro Džakula: Brčko ne zaslužuje prihode koje ima

Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" da je Brčko distrikt siva zona i da se u rješavanje problema koji tamo postoje moraju uključiti svi.

Potpisan sporazum o pravu izgradnje "Bratoljuba"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro Džakula potpisali su sporazum kojim se UIO daje pravo da izgradi zajednički granični prelaz između BiH i Srbije, na teritoriji Srpske, kod mosta "Bratoljub".

Džakula: Od početka godine prikupljeno 173 miliona KM više prihoda

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je od početka godine prikupila 2.234.000.000 KM, što je za 173.000.000 KM više nego u istom periodu prošle godine, rekao je direktor UIO Miro Džakula.

Džakula: UiO potražuje oko 400 miliona KM

SARAJEVO - Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro DŽakula izjavio je da ukupna potraživanja Uprave po osnovu indirektnih poreza iznose oko 400 miliona KM.

Džakula: Do kraja sedmice prijedlog izmjena zakona o akcizama

BANJALUKA - Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro Džakula najavio je da će Upravnom odboru UIO do kraja sedmice biti upućen prijedlog izmjena Zakona o akcizama, sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun.

Najčitanije