Miroslav Drljača

Drljača: Hrvatska sprema javnost za odluku o radioaktivnom otpadu

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da informacija u hrvatskim medijima u vezi sa odlaganjem radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora predstavlja probni balon kojim se javnost priprema za tu odluku, ali još nema nikakvog pisanog dokumenta iz Hrvatske u vezi s tim.

Drljača: Činimo sve da granični prelaz bude otvoren za teretni saobraćaj

NOVI GRAD - Načelnik Novog Grada Miroslav Drljača izjavio je da ova opština istrajava u aktivnostima da granični prelaz u ovom mjestu ponovo bude otvoren za teretni saobraćaj.

I dalje nepoznato kad će za saobraćaj biti otvoren granični prelaz

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da još nema zvaničnih informacija o tome kad će za saobraćaj biti otvoren granični prelaz prema opštini Dvor, gdje su u toku radovi na hrvatskoj strani.

Golić: Ako Hrvatska hoće recipročne mjere, odlagaćemo i mi otpad kod Dubrovnika

BANJALUKA - Ukoliko ne dobijemo obavijest o studiji uticaja na životnu sredinu koju Republika Hrvatska treba da uradi, sljedeći korak je arbitraža, a krajnji korak je međunarodni sud.

Drljača: RS i BiH da zaštite stanovnike Novog Grada od odlagališta

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da očekuje od nadležnih institucija Republike Srpske i BiH da zaštite građane ove opštine od opasnosti koju nosi odlagalište radioaktivnog otpada planirano na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor u Hrvatskoj.

Najčitanije