Miroslav Lajčak

Mas ide u Srbiju

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas ocijenio je danas da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posjetu Srbiji i Kosovu.

Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine vraćen na prvi put

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video-sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Avdulahom Hotijem ocijenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.

Lajčak: Nikoga neću prisiljavati na dogovor koji ne želi

BEOGRAD - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je večeras u Beogradu da očekuje da se dijalog nastavi u julu i istakao da, kao posrednik, nije tu da bilo koga prisiljava na dogovor koji ne žele, već da pomogne da se postigne održivo rješenje prihvatljivo za "sve strane".

Vučić nakon razgovora sa Lajčakom: Nastavak dijaloga moguć već u julu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija očekuje nastavak procesa dijaloga sa Prištinom u najkraćem vremenskom roku, i da je moguće da to bude već u julu.

Lajčak napokon krenuo za Prištinu avionom švajcarske vojske

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak na putu je ka Prištini, nakon što je u ponedeljak otkazan njegov let iz Ciriha za Tiranu.

Lajčak od danas do 18. juna na KiM

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak boraviće na Kosovu od danas do 18. juna, saopštila je Kancelarija EU na samoproglašenom Kosovu.

Lajčak pozdravio ukidanje "mjera reciprociteta"

BRISEL - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozdravio je odluku o ukidanju "mjera reciprociteta" Prištine.

Tači: Neću ići u Brisel, jer Lajčak ne priznaje KiM

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, jer Lajčak ne priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Lajčak: Priština podriva nastavak dijaloga

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je razočaran novim mjerama reciprociteta koje je uvela prelazna vlada u Prištini.

Lajčak: Svi spremni za nastavak dijaloga

BRISEL - Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak kaže su sve strane spremne na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a da se samo čeka da situacija sa virusom dozvoli fizički susret i nastavak razgovora.

Najčitanije