Miroslav Lajčak

Oglasio se Lajčak: Dozvoliti slobodu kretanja na sjeveru Kosova

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, rekao je da je zabrinut zbog situacije na sjeveru Kosova i Metohije i pozvao na hitno spuštanje tenzija.

Lajčak: Sastanak bio težak, potpuno različiti pristupi

BRISEL - Sastanak delegacija Beograda i Prištine na viskom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dvije strane, izjavo je danas visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištne Miroslav Lajčak.

Lajčak: Sastanak delegacija Beograda i Prištine opsežan i dubinski

BEOGRAD/BRISEL - U Briselu je kasno popodne završen sastanak ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, a specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocijenio je da su to bili opsežni i dubinski razgovori o čitavom nizu elemenata dijaloga.

Lajčak: Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.

Vučić razgovarao sa Boreljom i Lajčakom, slijedi sastanak sa Kurtijem

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim posrednicima Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom bio veoma dobar i da je srpska strana iskazala čvrstu želju za nastavkom dijaloga sa Prištinom i kao važne teme predočila pitanje nestalih i energetiku.

Šta bi Vučić mogao danas da pita Palmera i Lajčaka?

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas popodne sa specijalnim predstavnikom SAD za Balkan Metju Palmerom i izvjestiocem EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, koji u Beograd dolazi nakon dvodnevne posjete Prištini i razgovora sa tamošnjim zvaničnicima, što će u znatnoj mjeri odrediti i sam tok razgovora, ali i pitanja na koje će vjerovatno predsjednik Vučić pokušati da dobije odgovore od svojih sagovornika.

Đukanović u Briselu razgovarao sa Lajčakom

PODGORICA - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović sastao se večeras u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razmijenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u zemlji i regionu.

Palmer: Vjerujem da će Lajčak dovesti Beograd i Prištinu do sporazuma

BEOGRAD - Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je sinoć da u procesu dijaloga Beograda i Prištine SAD daju snažnu podršku specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, koji je, rekao je, iskusni diplomata i za koga je uvjeren da će taj proces dovesti do sporazuma.

Vučić: Ako Srbi ne pristaju, Priština pravi račun bez krčmara

BEOGRAD – Srbija je spremna na dijalog i kompromis, a ako oni u Prištini nisu spremni na to i misle da će neka batina da im stvori državu i da će Srbi na to da pristanu - prave račun bez krčmara, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Lajčak optimista povodom nove admistracije SAD: Poznaju zapadni Balkan

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je optimista kada je riječ o saradnji sanovom administracijom u Vašingtonu po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, ali i cijelog zapadnog Balkana.

Najčitanije