Miroslav Lajčak

Lajčak optimista povodom nove admistracije SAD: Poznaju zapadni Balkan

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da je optimista kada je riječ o saradnji sanovom administracijom u Vašingtonu po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, ali i cijelog zapadnog Balkana.

Lajčak: Dijalog ne može da se zaobiđe

PRIŠTINA - Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras, nakon sastanka sa liderima stranaka vladajuće koalicije iz Prištine, da je jasno da dijalog ne može da se zaobiđe, kao ni postizanje sveobuhvatnog sporazuma kojim bi se rešila sva otvorena pitanja.

Odložen dijalog Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 28. septembar u Briselu, odložen.

Lajčak: Tijesna saradanja sa američkim partnerima na pitanjima u vezi sa BiH

Evropska unija tijesno sarađuje sa američkim partnerima na pitanjima koja se tiču budućnost BiH, izjavio je specijalni predstavnik EU za zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Lajčak: Kranje vrijeme da se dijalog Beograda i Prištine uspješno finalizuje

BRISEL - Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak je povodom desedogodišnjice usvajanja Rezolucije Generalne skupštine UN o dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU poručio da je vreme da se razgovori "uspješno privedu kraju" .

Hoti razgovarao s Lajčakom i Palmerom

BRISEL - Premijer samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti saopštio je da se pregovarački tim Prištine danas u Briselu sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 7. septembra u Briselu

Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou uz posredovanje Evropske unije biće nastavljen u ponedjeljak 7. septembra, u Briselu, a teme sastanka biće rješavanje pitanja manjinskih zajednica, međusobnih potraživanja i imovina.

Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine biće ubrzan, češći sastanci

BEOGRAD/BLED - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da će proces dijaloga biti ubrzan i da će se partneri EU u Briselu sastajati nekoliko puta mjesečno kako bi se što je prije moguće postiglo sveobuhvatno rješenje.

Lajčak: Razmjena teritorija nije tema dijaloga Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Razmjena teritorija nije tema dijaloga Beograda i Prištine, naveo je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak u pismu koje je danas objavio Regionalni ženski lobi jugoistočne Evrope na čijem je čelu bivši glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri.

Đurić se sastao sa Lajčakom u Briselu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom uoči nove runde ekspertskih razgovora Beograda i Prištine.

Najčitanije