Miroslav Lajčak

Lajčak novi izaslanik EU za zapadni Balkan?

BRATISLAVA - Odlazeći ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak kandidat je za mjesto prvog specijalnog izaslanika EU za zapadni Balkan, prenosi EUraktiv.

"Novosti": Lajčak najozbiljniji kandidat za izaslanika za Balkan

BEOGRAD - EU intenzivno traži pogodnu ličnost za novu funkciju specijalnog izaslanika za zapadni Balkan, a najozbiljniji kandidat je šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak, pišu beogradske "Večernje novosti".

"Neću se izviniti za sastanak s Dodikom i Čovićem, moguć rezultat"

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova Slovačke i predsjedavajući OEBS-a Miroslav Lajčak ocijenio je da bi mogao da se vidi pozitivan rezultat za BiH njegovog nedavnog susreta sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem.

Zvizdić o sastanku Lajčaka sa Dodikom i Čovićem: Poslao lošu poruku prema BiH

SARAJEVO - Sastanak koji je organizovao bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak je potez koji neće doprinijeti napretku procesa formiranja vlasti, rekao je potpredsjednik SDA BiH Denis Zvizdić povodom sastanka Lajčaka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dodik i Čović razgovarali s Lajčakom o političkoj krizi u BIH

BRATISLAVA - Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a Dragan Čović sastali su se u Bratislavi sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsjedavajućim OEBS-a Miroslav Lajčakom.

Lajčak: Jedan narod ne može biti preglasan

SARAJEVO - Ako se želi sačuvati BiH mora biti zadržan princip da jedan narod ne može biti preglasan i izbačen iz igre jer bi to bilo veoma opasno za ovu zemlju, upozorava predsjedavajući OEBS-a Miroslav Lajčak.

Lajčak u Mostaru promovisan za počasnog doktora

MOSTAR - Sveučilište u Mostaru dodijelilo je danas titulu počasnog doktora ministru inostarnih poslova Slovačke Miroslavu Lajčaku.

Čović i Lajčak: Formirati vlast i ubrzati proces reformi

MOSTAR - Predsjednik HNS i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Dragan Čović i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izrazili su očekivanja da će u BiH uskoro biti formirana vlast kako bi profunkcionisale institucije.

Crnadak: Nije jasno da li će SNSD, HDZ i SDA nastaviti pregovore

BRATISLAVA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak drugog dana službene posjete Slovačkoj Republici razgovarao je sa slovačkim ministrom inostranih i evropskih poslova Miroslavom Lajčakom, koji trenutno obavlja i funkciju predsjedavajućeg OEBS-a.

Lajčak: Realnost Kosova je da nije priznato od pet članica EU

HELSINKI - Šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak pozvao je danas Prištinu da ukine takse na srpsku robu i istakao da je realnost da Kosovo nije priznalo pet članica Evropske unije.

Najčitanije