Miroslav Lazanski

Miroslav Lazanski sahranjen u Aleji zaslužnih građana

BEOGRAD - Poznati srpski novinar, vojni analitičar i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Dodik: Lazanski bio prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srpske

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Miroslav Lazanski bio njegov prijatelj, ali isto tako i prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i same Republike Srpske.

Milinčić: Lazanski posljednji put podiže tiraž

BEOGRAD - Komemoracija ambasadoru Srbije u Rusiji Miroslavu Lazanskom održana je danas u Beogradu u prisustvu porodice, zvaničnika Srbije, političara iz regiona, kao i kolega i prijatelja ovog diplomate i jednog od najpoznatijih srpskih novinara.

Vučić: Novo vozilo u Vojsci Srbije zvaće se po Lazanskom

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da će se novo vozilo srpske armije, koje će prozivesti Jugoimport SDPR, zvati po preminulom ambasadoru Srbije u Rusiji, vojnom komentatoru Miroslavu Lazanskom.

Preminuo Miroslav Lazanski

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Ruski tenkovi T-72 stižu u Srbiju

Beograd do kraja godine očekuje isporuku prve partije ruskih tenkova T-72 B3, izjavio je za agenciju RIA ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, dodajući da će Srbija ukupno dobiti 30 tenkova T-72 B3 i 30 oklopnih vozila BRDM-2.

Lazanski: Nijedan izaslanik za zapadni Balkan nije uspio

BEOGRAD - Novoimenovani ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ističe da američki zvaničnik Metju Palmer nije trebalo da prihvati postavljanje za specijalnog predstavnika SAD za zapadni Balkan ako je malo proučio istoriju, jer ni ostali izaslanici nisu uspjeli u svojoj misiji.

Lazanski: SAD za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

BEOGRAD - Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da današnji susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea u Njujorku ukazuje da SAD insistiraju na nastavku dijaloga Beograda i Prištine, te da to pokazuje da ima prostora za neku vrstu rješenja koje bi bilo prihvatljivo i za Srbiju.

Lazanski: Dodik dobro odgovorio, ne piše da se prihvata MAP

BEOGRAD - Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je Srni da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobro rekao da se u vezi sa Principima za formiranje vlasti na nivou BiH treba rukovoditi onim što piše, odnosno da nigdje ne piše da se prihvata MAP.

Lazanski u Trebinju proslavio 50 godina mature

TREBINJE - Novinar, publicista i vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski i ovoga je ljeta stigao u Trebinje svojim maskirnim džipom dodžom, i to na proslavu 50 godina mature u gradu njegove mladosti.

Najčitanije