Mirza Bašić

Mirza Bašić: Jedan trijumf mijenja život

U tenisu je najbolje to što imate puno šansi, u tenisu se za dvije-tri sedmice potpuno promijene život i karijera, rekao je Mirza Bašić, kojem se upravo to desilo nakon osvajanja prve ATP titule i koji nakon odličnog nastupa u Sofiji mijenaja planove za nastavak sezone.

Bašiću prva ATP titula

Bh. teniser Mirza Bašić osvojio je prvu ATP titulu pošto je trijumfovao na turniru u Sofiji (nagradni fond od 501.345 evra), a uspjeh u Bugarskoj donio mu je plasman karijere.

Bašić u polufinalu Sofije

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić (129. ATP) plasirao se u polufinale pola miliona vrijednog ATP turnira u Sofiji.

Bašić savladao Kolšrajbera u 2. kolu ATP turnira u Sofiji

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sofiji, vrijednog pola miliona evra.

Bašić izbacio Majera

Bh. teniser Mirza Bašić pobijedio je Florijana Majera u prvom kolu ATP turnira u Sofiji (nagradni fond 501.345 evra) i igrače sa četvrtim nosiocem Filipom Kolšrajberom.

Bašić na Stahovskog u Sofiji

Bh. teniser Mirza Bašić izborio je nastup u glavnom turniru ATP turnira u Sofiji, gdje će mu prvi rival biti Ukrajinac Sergej Stahovski (116. na ATP).

Bašić u glavnom turniru u Sofiji

Bh. teniser Mirza Bašić nastupiće u glavnom turniru ATP turnira u Sofiji, koji se igra za nagradni fond od 501,345 evra.

Bašić u drugom kolu na Vatutina

Bh. teniser Mirza Bašić (treci nosilac) plasirao se u drugo kolo ATP celendžera u Kemperu i igraće protiv Rusa Alekseja Vatutina.

Pelja zaustavio Bašića u četvrtfinalu Dohe

Bh. teniser Mirza Bašić (138. ATP) nije uspio da se plasira u polufinale 1,28 miliona dolara vrijednog ATP turnira u Dohi.

Bašić savladao 102 mjesta bolje rangiranog Lopeza u Dohi

Bh. teniser Mirza Bašić (138. ATP) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u katarskoj Dohi pobijedivši favorizovanog Španca Felisijana Lopeza (36. ATP) rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 7:5).

Reklame

Najčitanije