Mito

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita

BEOGRAD - U Srbiji je, prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede čiji su inicijali D.J.N. zbog sumnje da je primila mito, dok je muškarac čiji su inicijali D.Č. uhapšen zbog sumnje da joj je dao mito.

Suđenje poreznicima: Odnio kovertu s novcem, a onda upala policija

BANJALUKA - Prijedorčanin Marinko Bilbija priznao je da je suspendovanim poreskim inspektorima, svojim sugrađanima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću, dao mito od ukupno 200 maraka.

Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću

Notorni klub u Slovenskoj 9 nedavno uhapšenog bivšeg šefa "Janafa" Dragana Kovačevića u centar pažnje došao je nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici.

Jakov Kitarović bio u istoj zgradi kada je Petek šefu Janafa predao mito

Istog dana kad je Krešo Petek navodno donio mito od 1,96 miliona kuna direktoru Janafa, Draganu Kovačeviću, policijska pratnja koja ih je tada nadzirala snimila je kako iz prostora na adresi Slovenskoj 9 u Zagrebu izlazi i suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Istraga u Janafu zbog malverzacija, priveden direktor, osumnjičeni i poslanici

Direktor kompanije Janaf (Jadranski naftovod) Dragan Kovačević privden je u Hrvatskoj nakon policijske akcije policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba u vezi s malverzacijama u firmi, a kako su u aferu umiješani i neki saborski poslanici, danas će Hrvatski sabor glasati o skidanju njihovog imuniteta.

GPBiH otpustila policijskog službenika zbog 50 evra mita

Disciplinska kоmisiјa zа pоliciјskе službеnikе Grаničnе pоliciје BiH, nаkоn rаzmаtrаnjа pоdnеsеnоg zahtјеvа zа pоkrеtаnjе disciplinskоg pоstupkа i оdržаnоg glаvnоg prеtrеsа, dоniјеla је rјеšеnjе о prеstаnku rаdnоg оdnоsа zа pоliciјskоg službеnikа Ilinka G. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jеdinici grаničnе pоliciје Brod.

Graničnom policajcu predložen pritvor zbog primanja mita

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za graničnog policajca Senada Samardžića, koji je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Inspektor granične policije primio novac za vraćanje oduzetog vozila

Inspektor Granične policije BiH čiji su inicijali S.S. uhapšen je na području Velike Kladuše zbog koruptivnog krivičnog djela primanja dara i drugog oblika koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Službenik uhapšen zbog sumnje da je primio više od 18.000 KM mita

Lice iz Istočne Ilidže čiji su inicijali S.Š uhapšeno je zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo primanje oko 18.130 KM mita od preduzeća iz Sarajeva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Herbalife kažnjen sa 123 miliona dolara zbog davanje mita

Herbalife, kompanija koja prodaje i plasira dodatke prehrani, moraće da platiti 123,1 milion dolara kazne zbog podmićivanje kineskih medija i državnih službenika u svrhu promovisanja prodaje u Kini.

Najčitanije