Mito

Intimna prijateljica uhapšenog sudije opisala druženje s Mamićem u Dubaiju

Intimna prijateljica uhapšenog osječkog sudije Zvonka Vekića, kojeg Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svjedočila je, kako je neslužbeno doznao Telegram, o sudijinim druženjima s bivšim čelnim čovjekom Dinama.

Sud će pregledati video-snimke na suđenju profesoru optuženom za mito

BANJALUKA - Republička javna tužiteljka Dragica Glušac najavila je da će u Okružnom sudu u Banjaluci pregledati snimke video-nadzora s Univerziteta "Apeiron", čijem se nekadašnjem profesoru Veljku Đukiću sudi po optužnici koja ga tereti za primanje mita.

Florjanova upozoravala Grujića da bude oprezan

BANJALUKA - Bivša policijska inspektora Jelena Florjan (34), koja je s kolegom Nenadom Grujićem (53) optužena za primanje 20.000 KM mita od nekadašnjeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića, u jednoj od poruka koje je poslala Grujiću nagovijestila mu je da treba biti oprezan u komunikaciji.

Direktoru izrečena uslovna i 5.000 KM za mito u školi

BANJALUKA - Vedran Starčević (38), bivši direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj kod Prijedora osuđen je za primanje mita od učiteljice i zloupotrebu službenog položaja, na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM.

Direktor pristao na uslovnu i 5.000 KM za mito u školi

BANJALUKA - Vedran Starčević (38), bivši direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj, kod Prijedora, optužen za primanje mita od učiteljice i zloupotrebu službenog položaja, priznao je krivicu i pristao da ga Okružni sud Banjaluka osudi na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM.

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita

BEOGRAD - U Srbiji je, prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede čiji su inicijali D.J.N. zbog sumnje da je primila mito, dok je muškarac čiji su inicijali D.Č. uhapšen zbog sumnje da joj je dao mito.

Suđenje poreznicima: Odnio kovertu s novcem, a onda upala policija

BANJALUKA - Prijedorčanin Marinko Bilbija priznao je da je suspendovanim poreskim inspektorima, svojim sugrađanima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću, dao mito od ukupno 200 maraka.

Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću

Notorni klub u Slovenskoj 9 nedavno uhapšenog bivšeg šefa "Janafa" Dragana Kovačevića u centar pažnje došao je nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici.

Jakov Kitarović bio u istoj zgradi kada je Petek šefu Janafa predao mito

Istog dana kad je Krešo Petek navodno donio mito od 1,96 miliona kuna direktoru Janafa, Draganu Kovačeviću, policijska pratnja koja ih je tada nadzirala snimila je kako iz prostora na adresi Slovenskoj 9 u Zagrebu izlazi i suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Istraga u Janafu zbog malverzacija, priveden direktor, osumnjičeni i poslanici

Direktor kompanije Janaf (Jadranski naftovod) Dragan Kovačević privden je u Hrvatskoj nakon policijske akcije policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba u vezi s malverzacijama u firmi, a kako su u aferu umiješani i neki saborski poslanici, danas će Hrvatski sabor glasati o skidanju njihovog imuniteta.

Najčitanije