Mitropolit Hrizostom

SPC dobija patrijarha: "Crkva je učinila sve da nema stranih faktora"

BEOGRAD - Sveti arhijerejski Sabor SPC na kome će biti izabran novi patrijarh biće održan 18. februara i trajaće sve dok ne bude izabran patrijarh, a vjerovatno će biti održan u kripti Hrama Svetog Save, rekao je za Tanjug mitriopolit dabrobosanski i čuvar patrijaršijskog trona SPC Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom podržao vakcinaciju: SPC potcijenila opasnost korone

Mitropolit dabrobosnaki i čuvar patrijarškog trona SPC Hrizostom rekao je da bi se vakcinisao protiv virusa korona, ukazujući da je veliki zagovornik vakcinacije i imunizacije, kao i da je SPC potcijenila opasnost novog virusa.

Mitropolit Hrizostom otpušten iz bolnice

BEOGRAD - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, mjestobljustitelj patrijarškog trona, otpušten je jutros sa bolničkog liječenja u Beogradu i stabilnog je zdravstvenog stanja, potvrđeno je Srni u sjedištu Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu.

Mitropolit Hrizostom u bolnici, pozitivan na koronu

BEOGRAD - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, mjestobljustitelj patrijarškog trona, primljen je večeras u Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na virus korona, saopšteno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Dodik i mitropolit Hrizostom o povratku imovine SPC u Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas sa NJegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom o mogućnostima povrata imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Sarajevu.

Mitropolit Hrizostom služi u Sabornom hramu u Sarajevu

SARAJEVO - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće na Božić Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Mitropolit Hrizostom: Uspostaviti mir i dobru volju među ljudima

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom rekao je danas u Sarajevu da je Božić prilika da u ime Srpske pravoslavne crkve i naroda koji predvodi uputi molbu svima da, radi opšteg dobra, bude uspostavljen mir i dobra volja među ljudima i narodima.

Hrizostom: Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti

SARAJEVO - Afirmišimo u ovoj godini dobro, koje kao da je protjerano sa ovih prostora, dobro koje hiljade naših sugrađana traže širom svijeta, poručio je tokom božićnog prijema u Mitropoliji u Sarajevu mitropolit dabrobosanski Hrizostom, obraćajući se okupljenima u prostoru Mitropolije.

Čubrilović: Ustoličenje mitropolita je novi početak za BiH

SARAJEVO - Ustoličenje i uvođenje u tron 61. po redu mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma predstavlja novi početak građenja zajedništva u Sarajevu i BiH i daljeg razvoja međureligijskih i međuljudskih odnosa u bh. glavnom gradu, neke su od poruka sa današnjeg događaja koji je svečano upriličen u Sabornom hramu u Sarajevu.

Ustoličen mitropolit dabrobosanski Hrizostom

SARAJEVO - Njegovo visokopreosveštenstvo novoizabrani mitropolit dabrobosanski Hrizostom svečano je danas ustoličen i uveden u tron u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice - Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Najčitanije