Mjanmar

Lids putuje na pripreme u ratnu zonu Mjanmara

Trostruki engleski šampion i nekad polufinalista Lige šampiona, a danas 12. ekipa druge lige Engleske, objavio je da će uoči iduće sezone na pripremnu turneju u ratom razoreni Mjanmar.

Predsjednik Mjanmara podnio ostavku

JANGON - Predsjednik Mjanmara Tin Cho saopštio je da podnosi ostavku iz zdravstvenih razloga.

Nekoliko zemljotresa potreslo Mjanmar

JANGON - Nekoliko zemljotresa potreslo je centralne dijelove Mjanmara, od kojih je najjači bio šest stepeni Rihterove skale, što je izazvalo paniku među građanima.

SAD povlače vojnu pomoć Mjanmaru zbog Rohingja muslimana

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države saopštile su da povlače vojnu pomoć jedicinama i oficirima iz Mjanmara, umiješanim u nasilje protiv Rohingja muslimana koje je izazvalo egzodus ogromnih razmjera i humanitarne krize.

Pronađeno deset tijela iz nestalog vojnog aviona

JANGON - Spasioci su pronašli još sedam tijela tokom potrage za vojnim avionom u Mjanmaru sa 122 vojnika, članovima njihovih porodica i posadom, čime je ukupan broj pronađenih tijela porastao na deset, saopštila je danas vojska.

Pronađeni ostaci vojnog aviona Mjanmara u kojem je bilo 116 ljudi

JANGON - Vojni avion Mjanmara, u kom se nalazi 116 ljudi, nestao je danas između južnog grada Mjeika i Jangona, saopštili su zvaničnici.

Najmanje 285 poginulih tokom vodenog festivala u Mjanmaru

JANGON - Najmanje 285 osoba je poginulo tokom vodenog festivala Thingyan u Mjanmaru koji obilježava početak tradicionalne Nove godine u toj zemlji, saopštili su zvaničnici.

Pet najvelikodušnijih zemalja na svijetu

Pružanje pomoći strancima nije samo dobro djelo pojedinaca, već nešto što pozitivno utiče na ekonomske faktore države kao što su BDP, dugoročna nezaposlenost, ali i brojne druge stvari poput opšteg društvenog dobra.

Najčitanije