Mjanmar

Mjanmar: U klizištu poginule najmanje 32 osobe

NEJPJIDO - Pripadnici spasilačkih ekipa izvukli su danas tijela nastradalih iz ruševina kuća u selu Taphju Kone u Mjanmaru, gdje su u klizištu juče poginule najmanje 32 osobe, a desetine se još vode kao nestale.

Oslobođeni novinari agencije Rojters nakon 500 dana

JANGON - Dvojica novinara agencije Rojters Va Lone i Kjav Soe O oslobođeni su iz zatvora u Jangonu u Mjanmaru u kojem su proveli više od 500 dana, izjavili su danas očevici.

Urušio se rudnik, strahuje se da su poginule 54 osobe

​NEJPJIDO - Strahuje se da je više od 50 osoba izgubilo život u Mjanmaru, u Hpakantu, kada su kasno sinoć rudari koji iskopavaju žad zatrpani gomilom jalovine, izjavili su poslanik za područje Hpakant, Tin Soe, i spasilac.

Povratak Rohinga u Mjanmar počinje ove nedjelje

NEJPJIDO - Povratak izgnanih Rohinga muslimana iz Bangladeša u Mjanmar počeće ove nedjelje, saopštili su danas zvaničnici.

Lids putuje na pripreme u ratnu zonu Mjanmara

Trostruki engleski šampion i nekad polufinalista Lige šampiona, a danas 12. ekipa druge lige Engleske, objavio je da će uoči iduće sezone na pripremnu turneju u ratom razoreni Mjanmar.

Predsjednik Mjanmara podnio ostavku

JANGON - Predsjednik Mjanmara Tin Cho saopštio je da podnosi ostavku iz zdravstvenih razloga.

Nekoliko zemljotresa potreslo Mjanmar

JANGON - Nekoliko zemljotresa potreslo je centralne dijelove Mjanmara, od kojih je najjači bio šest stepeni Rihterove skale, što je izazvalo paniku među građanima.

SAD povlače vojnu pomoć Mjanmaru zbog Rohingja muslimana

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države saopštile su da povlače vojnu pomoć jedicinama i oficirima iz Mjanmara, umiješanim u nasilje protiv Rohingja muslimana koje je izazvalo egzodus ogromnih razmjera i humanitarne krize.

Pronađeno deset tijela iz nestalog vojnog aviona

JANGON - Spasioci su pronašli još sedam tijela tokom potrage za vojnim avionom u Mjanmaru sa 122 vojnika, članovima njihovih porodica i posadom, čime je ukupan broj pronađenih tijela porastao na deset, saopštila je danas vojska.

Pronađeni ostaci vojnog aviona Mjanmara u kojem je bilo 116 ljudi

JANGON - Vojni avion Mjanmara, u kom se nalazi 116 ljudi, nestao je danas između južnog grada Mjeika i Jangona, saopštili su zvaničnici.

Najčitanije