Mjenjač

Novi Porsche 911 od sada i sa sedmostepenim manuelnim mjenjačem

Porsche je odlučio da svojim klijentima uljepša početak novembra, te je danas i zvanično potvrđeno da je nova generacija modela Porsche 911 od sada dostupna i sa sedmostepenim manuelnim mjenjačem!

Koji je prvi auto s automatskim mjenjačem?

Danas je 99,8 odsto američkih, ali samo 9,8 odsto evropskih i 6,9 odsto japanskih novih automobila s automatskim mjenjačem.

Volkswagen reklamira manuelni mjenjač u SAD kao zaštitu od krađe

Poznato je da amerikanici uglavnom voze automobile sa automatskim mjenjačem, pa je za mnoge - uključujući i lopove, "manuelac" nerješiva enigma.

Sve o lameli - kako je sačuvati i kada je vrijeme za zamjenu?

Lamela će se potrošiti kad-tad, a sajt "Polovni automobili" potrudio se da pruži savjete i da odgovore na pitanja koja muče vozače u vezi sa ovom temom.

Zbogom "šaltanju": Automatski mjenjači preuzimaju tržište

Iako istorija automatskih mjenjača seže i dalje, sve se promijenilo prije 15 godina kada je Volkswagen na tržište plasirao svoj automatski mjenjač DSG s dvostruko kvačilo.

Kako zamijeniti lamelu?

Šta je to lamela na automobilu, čemu služi, kako funkcioniše, kako prepoznati kvar i naravno kako zamijeniti lamelu.

Višim stepenom uzbrdo "ubijate" motor

Ako ste naglim dodavanjem gasa, pri nižim obrtajima i visokim opterećenjima, čuli metalni zveket benzinskog motora, izazvali ste udarce klipova i karika o stijenke cilindara, koji su posljedica detonacija, uslijed prijevremenog, nepravilnog i eksplozivnog sagorijevanja. Nastaju lokalno ispred brzoširećeg sloja plamena te izazivaju drastične, brze promjene pritska sagorijavanja.

Manuelni mjenjač će poživjeti u BMW-u još desetak godina

Jedna od najvećih misterije od predstavljanja nove generacije BMW M3 je da li će model imati opciju sa manuelnim mjenjačem ili će dolaziti isključivo sa automatikom.

Ove greške uništavaju ručni mjenjač

Dobro je poznato da polaznici u autoškolama steknu premalo znanja o mehanici automobila, kao i o pogrešnom stilu vožnje koji šteti automobilu.

Šta se dogodi sa mjenjačem kada pri 100 km/h prebacite u rikverc?

Automobilska mehanika usavršava se već više od 100 godina te se uvijek prilagođava novijim trendovima.

Najčitanije