Mjera

Njemačka najavila nove epidemijske mjere

BERLIN - Njemačka vlada je u srijedu predstavila svoje planove za nove mjere u vezi s virusom korona za predstojeću jesen i zimu, jer očekuje da će broj slučajeva virusa ponovo porasti tokom hladnije sezone.

Nova uredba za ulazak u Austriju od 1. avgusta

BEČ - Od 1. avgusta stupa na snagu nova uredba za ulazak u Austriju iz zemalja povećanog epidemiološkog rizika.

Odredite idealnu porciju hrane rukom i izbjegnite prejedanje

Da li znate koliko kalorija sadrži jedan vaš obrok i koliko je vremena potrebno da ih potrošite? Koliko hrane po obroku nam je dovoljno? Osim što je ovo veoma teško izračunati, konstantno brojanje kalorija može biti iscrpljujuće.

Hotelijeri traže ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u Austriju

BEČ - Hoteljeri i turistički radnici zahtijevaju od austrijske vlade ukidanje epidemioloških mjera za ulazak u zemlju.

Njemačka ipak ne ukida karantin za zaražene koronom

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Karl Lauterbah rekao je da neće biti ukidanje karantina za osobe zaražene virusom korona, najavljenog za 1. maj.

Vlada Rusije pripremila mjere za zaštitu finansijskih tržišta

MOSKVA - Vlada Ruske Federacije pripremila je mjere za zaštitu finansijskih tržišta i velikih ruskih kompanija od sankcija i drugih prijetnji, saopštila je danas pres služba Kabineta ministara.

Austrija razmatra ukidanje svih mjera

BEČ - U sjedištu austrijske vlade u toku je sastanak na kojem se razmatra ukidanje svih epidemioloških mjera od 5. marta.

Bild: Njemačka ukida mjere 20. marta

BERLIN - Njemačka planira da 20.marta proslavi "Dan slobode", kada bi trebalo da "padnu" sve epidemiološke mjere, tvrdi dnevnik "Bild".

Odbijen prijedlog pritvora, mjere zabrane osumnjičenom za obljubu

​BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci je odbio prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci da se odredi pritvor muškarcu S.V. (21) iz Banjaluke osumnjičenom za krivično djelo obljube nemoćne osobe i odredio mu mjesre zabrane.

Novi Zeland ukida karantin i otvara granice, Švajcarska ide ka tome

VELINGTON - Vlada Novog Zelanda u četvrtak je saopštila da će ukinuti uslove karantina za dolazne putnike i ponovo otvoriti svoje granice, što je promjena koju su pozdravile hiljade građana u inostranstvu koji su dugo čekali da se vrate kući.

Zašto su Danci ukinuli sve mjere, uprkos rekordnim brojevima?

Uprkos ogromnom broju novih slučajeva korone, Danci se vraćaju normalnom životu: ponovo smiju u klubove i na velike manifestacije - bez ograničenja. Kako to ide jedno s drugim?

Danska kovid 19 više ne smatra "društveno kritičnom bolešću"

KOPENHAGEN - Danska je danas postala jedna od prvih zemalja Evropske unije koja je ukinula većinu ograničenja povezanih s pandemijom, jer ta skandinavska zemlja više ne smatra kovid 19 "društveno kritičnom bolešću".

Hrvatski epidemiolog: Preventivne zaštitne mjere nisu više od pomoći

ZAGREB - Omikron soj virusa korona se toliko proširio tako da nisu potrebne nikakve preventivne mjere, osim rane samoizolacije, koja bi se dosljedno poštovala, izjavio je danas epidemiolog Nacionalnog zavoda za javno zdravlje Hrvatske Dobrica Rončević.

Krizni štab Srbije donio nove odluke, buster doza poslije tri mjeseca

BEOGRAD - Broj građana pozitivnih na virus korona sve je veći i veći, a epidemiološka situacija u zemlji izrazito je teška i vanredna, izjavio je danas nakon sjednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i apelovao na sve da poštuju važeće mjere.

Crna Gora predlaže nove epidemiološke mjere

PODGORICA - Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori predstaviće danas epidemiološku situaciju i nove mjere u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a jedna od njih je da školska godina počne 31. umjesto 24. januara o čemu će konačnu odluku donijeti Ministarstvo prosvjete.

Najčitanije