Mjera

Prvi švedski grad koji uvodi oštrije mjere

STOKHOLM - Građanima Upsale i okolnih mjesta savjetovano je da izbjegavaju svaki fizički kontakt s osobama s kojima ne žive, u javnom saobraćaju i organizovanje privatnih zabava u naredna dva mjeseca.

Krizni štab FBiH donio preporuke zbog pogoršane epidemiološke situacije

SARAJEVO - Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva danas je zbog pogoršane epidemiološke situacije donio preporuku da se uvede onlajn nastava u svim obrazovnim institucijama na području Federacije BiH (FBiH) gdje postoje uslovi za to, te da se praktikuje rad od kuće.

PDP: Poštovaćemo mjere i preporuke samo zvaničnih institucija

BANJALUKA - PDP će poštovati sve sadašnje i buduće mjere i preporuke zvaničnih institucija i štabova u vezi s epidemiološkom situacijom u Banjaluci, a ne stranačkih izbornih štabova, rekao je danas predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković.

Radojičić: Najvjerovatnije odluka o suspenziji javnih skupova

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić najavio je za ponedjeljak sjednicu Gradskog izbornog štaba na kojoj će vjerovatno biti donesena odluka da se suspenduje kampanja u smislu organizovanja javnih skupova.

Ministarstvo zdravlja RS apeluje: Poštujte mjere koje su na snazi

BANJALUKA - Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske apeluje da se sprovode mjere zaštite koje su na snazi.

Njemačka spremna na oštre mjere ako se korona proširi

BERLIN - Kancelarka Njemačke Angela Merkel rekla je danas da su se gradonačelnici 11 najvećih gradova te zemlje dogovorili da usvoje oštrije mjere protiv širenja virusa korona, ako dnevni broj zaraženih bude veći od 50 ljudi na 100.000 tokom nedjelje.

Frankfurt uvodi rigorozne mjere

FRANKFURT - Zbog porasta broja infekcija korona virusom, vlasti u Frankfurtu su odlučile da reaguju i uvedu stroža antiepidemijska pravila, uključujući skraćeno radno vrijeme za barove, klubove i restorane.

Od ponedjeljka primjena restriktivnih mjera u Crnoj Gori

PODGORICA - Od ponedjeljka u Crnoj Gori počinje primjena novih restriktivnih epidemioloških mjera, a njihova primjena zavisiće od epidemiološke situacije u svakoj od lokalnih samouprava.

SZO: Prebrzo ukidanje vanrednih mjera je recept za katastrofu

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) upozorio je danas da je prebrzo ukidanje vanrednih, preventivnih, antiepidemijskih mjera - recept za katastrofu.

Makron: Ne isključujem ponovno uvođenje restriktivnih mjera

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je danas da se ne može isključiti ponovne opšte restriktivne mjere ako se epidemija virusa korona otrgne kontroli.

Najčitanije