Mjera

Hrvatski epidemiolog: Preventivne zaštitne mjere nisu više od pomoći

ZAGREB - Omikron soj virusa korona se toliko proširio tako da nisu potrebne nikakve preventivne mjere, osim rane samoizolacije, koja bi se dosljedno poštovala, izjavio je danas epidemiolog Nacionalnog zavoda za javno zdravlje Hrvatske Dobrica Rončević.

Krizni štab Srbije donio nove odluke, buster doza poslije tri mjeseca

BEOGRAD - Broj građana pozitivnih na virus korona sve je veći i veći, a epidemiološka situacija u zemlji izrazito je teška i vanredna, izjavio je danas nakon sjednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i apelovao na sve da poštuju važeće mjere.

Crna Gora predlaže nove epidemiološke mjere

PODGORICA - Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori predstaviće danas epidemiološku situaciju i nove mjere u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a jedna od njih je da školska godina počne 31. umjesto 24. januara o čemu će konačnu odluku donijeti Ministarstvo prosvjete.

Nova kovid mjera za ulazak u Grčku

ATINA - Od jutros u šest časova za ulazak u Grčku je neophodan negativan PCR ili antigenski test na virus korona.

Hrvatska produžila mjere, Plenković: Kovid potvrde nisu drama

ZAGREB - Sve epidemiološke mjere u Hrvatskoj produžene su do 31. decembra, uz manje izmjene.

Štab omogućio kantonima donošenje mjera za doček Nove godine

SARAJEVO - Pomoćnik federalnog ministra zdavstva Goran Čerkez izjavio je za Fenu da svi ugostiteljski objekti tokom novogodišnjih praznika treba da se pridržavaju propisanih ograničenja broja gostiju u objektima ili u baštama (50 u zatvorenom, 100 na otvorenom).

Raste podrška obaveznoj vakcinaciji u Austriji

BEČ - U Austriji raste stalno podrška najavljenom uvođenju obavezne vakcinacije, pokazuju istraživanja.

Šolc: Povratak na ograničenja težak, ali moramo to da uradimo

BERLIN - Olaf Šolc, za kojeg se očekuje da će postati novi njemački kancelar, branio je danas uvođenje restrikcija za osobe koje nisu vakcinisane protiv virusa korona.

Košarac: Ne odustajem od uvođenja zaštitnih mjera

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao da je da neće odustati od uvođenja zaštitnih mjera za uvoz svježeg i rashlađenog mesa, jer je to neophodno, a i predstavlja politiku Republike Srpske, čiji je glavni cilj očuvanje domaće poljoprivredne proizvodnje.

Slovenci zbunjeni najnovijim mjerama protiv zaraze

LJUBLJANA - Nova uredba slovenačke vlade, čiji je cilj ograničavanje kontakata van kuće otvorila je niz pitanja u vezi s praktičnom primjenom s obzirom na to da je njome privremeno zabranjeno okupljanje ljudi, osim u slučajevima članova uže porodice ili zajedničkog domaćinstva.

Najčitanije