Mjere

Tiodorović: Ako vakcinišemo 80 odsto skidamo maske

BEOGRAD - Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović ocijenio je danas da ukoliko vakcinišemo 80 odsto ljudi, da će maske skinuti na proljeće.

Zbog nepoštivanja mjera za mjesec izdato 91.400 KM kazni

SARAJEVO - Inspekcijski organi u Federaciji BiH izdali su u septembru 91.400 KM kazni i četiri rješenja o zabrani rada zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

EU razmatra kako da ustabili cijene gasa i struje, ministri zvone na uzbunu

Da li je cijena gasa u Evropskoj uniji "nepodnošljivo visoka" ili je jednostavno određuje tržište? Francuska i neke druge zemlje zahtijevaju da se uvedu zajedničke mjere EU. Da li je to moguće?

Portugalija ukida skoro sve mjere od 1. oktobra

LISABON - Portugalija će ukinuti skoro sve preostale mjere protiv kovida 19 i od 1. oktobra će dozvoliti korištenja punog kapaciteta restorana i objekata za kulturu, izjavio je danas premijer Antonio Kosta.

U Italiji nove mjere među najstrožim u svijetu

RIM - Italija će uvesti obavezne "zelene propusnice" za sve zaposlene, dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili oporavku od virusa, a nove mjere vlade u Rimu prve su u Evropi i smatra se da su među najstrožijim u svijetu.

Slovenija najavila nove mjere od srijede

LJUBLJANA - Jedan preminuli i 282 nove zaraze potvrđene su u zadnja 24 sata u Sloveniji koja od srijede uvodi strože protivepidemijske mjere, dok broj hospitalizovanih i dalje raste, pa je u ponedjeljak prešao tristo.

Austrija cijeli zapadni Balkan stavlja na crvenu listu, najavljene nove mjere

BEČ - Ministarstvo zdravlja Austrije izradilo je novu uredbu o epidemiološkim mjerama, kojom su Srbija, ali i sve ostale zemlje zapadnog Balkana, stavljene na "crvenu listu".

Stroge epidemiološke mjere jednoj austrijskoj oblasti

BEČ - Stroge mjere zatvaranja stupile su na snagu u austrijskoj oblasti Istočni Tirol, usljed velikog broja slučajeva zaraze virusom korona.

Krizni štab Srbije potvrdio: Spremamo se za pooštravanje mjera

BEOGRAD - Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović na vijest da su u posijednja 24 sata brojke novooboljelih od korone naglo skočile kaže da se Krizni štab priprema za pooštravanje mjera.

Kon: Vreme je za nove mere

BEOGRAD - Cifra od gotovo 600 novozaraženih je iznenađenje, jer su procjene bile da će ta brojka ove nedjelje ići do 500 na dnevnom nivou i zbog toga je za očekivati uskoro i 1.000 novooboljelih dnevno, upozorio je danas epidemiolog Predrag Kon, dodajući da situacija polako prelazi u prijeteću.

Najčitanije