Mjere

Belgija od jeseni ponovo uvodi mjere protiv korone?

BRISEL - Nakon što su vlasti sredinom jula objavile da se Belgija nalazi u sedmom talasu pandemije kovida 19, belgijski virolozi sada upozoravaju da će od 1. septembra vjerovatrno biti vraćene neke od restriktivnih mjera, a na prvom mjestu očekuje se ponovna obaveza nošenja zaštitnih maski za lice.

Studija: Koje mjere su bile efikasne protiv širenja korone, a koje ne

Osim medicinskih mjera kao što je vakcinacija, u borbi protiv širenja korone pomogle su informativne kampanje i zatvaranje škola. Maske od platna nisu donijele nikakav statistički mjerljiv uspjeh.

Nove mjere restrikcije u Šangaju

PEKING - Vlasti u Šangaju ponovo su pooštrile restrikcije u vezi sa širenjem virusa korona, na kraju jednomjesečne blokade grada koja je uvedena zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Ministarstvo pravde traži ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u BiH

SARAJEVO - Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dostavilo je incijativu za ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u BiH, koje je Savjet ministara BiH na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH donijelo u proteklom periodu u cilju poduzimanja mjera u borbi protiv daljeg širenja virusa korona.

Srbija ukinula sve mjere za ulazak

BEOGRAD - Od utorka, 3. maja 2022. godine, prestaju da važe sve mjere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću kovid 19, kako za strane tako i za domaće državljane.

Austrija relaksira mjere, Beč prati popuštanje

BEČ - Nakon što je Ministarstvo zdravlja Austrije donijelo novu uredbu o epidemiološkim mjerama, koja predviđa dalje popuštanje, i Beč je najavio da će od sutra ukinuti "2G" pravilo u gastronomiji, kao i maske.

Posljednja mediteranska zemlja koja je ublažila mjere

Kipar se priprema da uoči uskršnjih praznika ukine sva kovid ograničenja, uključujući i nošenje maski na otvorenom i potrebu da se pokaže sertifikat o vakcinaciji ili preležanoj koroni za ulazak u muzeje i prodavnice. Pravila ulaska će biti olakšane za nevakcinisane posjetioce.

Crna Gora popustila epidemiološke mjere

​PODGORICA - U Crnoj Gori će od sutra nošenje maski biti obavezno samo u zdravstvenim ustanovama, kolektivnim smeštajima i javnom prevozu, dok će na drugim mjestima to biti preporuka.

Stanovnici Kine očajni: Ne ubija nas korona, nego mjere

Haos zbog epidemije novog soja omikrona BA.2 u Kini i dalje zadaje probleme stanovnicima brojnih gradova, posebno Šangaja.

Japan ukida zabranu ulaska za 106 država

TOKIO - Japan planira da od 8. aprila ublaži pogranične restriktivne mjere uvedene zbog kovida 19 tako što će ukinuti zabranu ulaska za državljane 106 zemalja, uključujući SAD, Britaniju i Francusku, saopštila je danas japanska administracija.

Švajcarska ukida sve mjere

CIRIH - Švajcarska će 1. aprila ukinuti posljednje preostale restrikcije u vezi sa kovidom 19, saopštile su danas vlasti ove zemlje, koja će pokušati da nadalje živi sa virusom.

U Španiji ukinute sve mjere - kovid se tretira kao grip

Ministarstvo zdravstva Španije odlučilo je epidemiju virusa korona, koja traje već dvije godine, od sada da tretira kao gripu, te ukine osnovne mjere.

U Austriji na snazi novo pravilo karantina

BEČ - U Austriji je na snazi novo pravilo karantina za osobe koje su bile u kontaktu sa korona zaraženim licem, a nisu u potpunosi imunizovane. IStovremeno, donesena je odluka da od srijede maske budu obavezne u zatvorenim prostorijama.

Beč pooštrava kovid mjere

BEČ - Zbog velikog broja novozaraženih virusom korona, vlasti grada Beča odlučile su da dalje pooštre epidemijske mjere.

Hrvatska ublažila mjere

ZAGREB - Od danas su u Hrvatskoj na snazi znatno ublažene epidemiološke mjere, a između ostalog podrazumijevaju produženo radno vrijeme kafića i restorana do 2.00 ujutro, te duplo veći broj ljudi na javnim događajima.

Najčitanije