Mjere

Slovenija pooštrava karantinske mjere na granici s Hrvatskom

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 časa na virus korona testirano 1.198 osoba, te potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenačka vlada.

Radman: Hrvatska će omekšati mjere za građane BiH

SARAJEVO - Vlasti u Hrvatskoj omekšaće mjere za građane Bosne i Hercegovine koje su uvedene zbog pogoršanja epidemiološke situacije u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Plenković predstavio mjere za očuvanje radnih mjesta

ZAGREB - Hrvatski premijer predstavio je danas najnovije mjere podrške hrvatske vlade za očuvanje radnih mjesta tokom krize virusa korona.

Nepoštovanje mjera tokom pandemije koštalo Kanađane 13 miliona dolara

OTAVA - Nepoštovanje pravila tokom pandemije virusa korona koštalo je Kanađane 13 miliona kanadskih dolara, a većina novčanih kazni izdata je u Kvebeku, pokazuje danas objavljeni izvještaj.

Krizni štab u Srbiji pooštrio mjere

BEOGRAD - Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila.

U Njemačkoj ponovo raste broj zaraženih

BERLIN - U Njemačkoj je za protekla 24 sata regitrovan 741 novi slučaj zaraze virusom korona.

Kreće druga faza ublažavanja mjera u Francuskoj

PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip rekao je danas da ta zemlja kreće u drugu fazu ublažavanja blokade i da širi region Pariza više nije "crvena" zona pandemije virusa korona.

Vratili restriktivne mjere - sljedeće dvije nedjelje ključne

SEUL - Južna Koreja je danas ponovo aktivirala niz mjera za borbu protiv virusa korona nakon pojave žarišta zaraze, što je izazvalo strah od novog talasa epidemije.

Od 1. juna publika na utakmicama u Srbiji

Od 1. juna na sportskim događajima na otvorenom biće dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do 1.000 ljudi, odlučeno je danas na sjednici Kriznog štaba.

"Šteta za sve ako Srbija i Crna Gora uđu u spiralu kontramjera"

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da će i Crna Gora i Srbija na kraju imati štetu ako se uđe u spiralu kontramjera i istakao da se treba vratiti na teren ekonomije i interesa.

Najčitanije