Mjere

Njemačka produžila mjere ograničenja

BERLIN - Njemačka je danas produžila mjere ograničenja pošto je stručni tim upozorio da bi soj omikron virusa korona mogao dovesti do raspada infrastruktura od ključnog značaja.

Nove mjere pred početak Zimske olimpijade

PEKING - Gradske vlasti Pekinga uvele su danas nove mjere za suzbijanje epidemije kovid 19 jer se u kineskoj prijestonici neprestano pojavljuju novi lokalni slučajevi ovog oboljenja, u trenutku kada je do početka Zimskih olimpijskih igara ostalo manje od dvije sedmice.

Protesti širom Evrope zbog antikovid mjera

HELSINKI, STOKHOLM - Hiljade ljudi širom Evrope okupilo se danas u glavnim gradovima kako bi izrazili protest protiv vakcinacionih pasoša i ostalih zahtjeva vlada koje su nametnule građanima zbog pandemije kovida.

Kršenje mjera vodi zatvaranju radnji u Austriji

BEČ - Austrijski parlament usvojio je zakon o sprovođenju kovid mjera, koji predviđa oštre kazne za nepoštovanje pravila.

Nove mjere u Srpskoj: Skraćena izolacija i radno vrijeme kafića

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije održao je danas, u Banjaluci, 107. sjednicu, na kojoj je donio Zaključak kojim je, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, dao preporuku Vladi RS da donese Uredbu o izmjenama i dopuni Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovida-19.

Crna Gora relaksirala mjere

PODGORICA - Ugostiteljski objekti u Crnoj Gori od sutra će moći raditi do ponoći, bez muzike uživo ili di-džeja, a rad dječijih igraonica biće dozvoljen uz kovid potvrdu, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Skraćen karantin za kovid pozitivne osobe u Srbiji

​BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas odluku Kriznog štaba o skraćenju karantina za kovid pozitivne osobe.

Aćimović za "Nezavisne": Institut će preporučiti ograničavanje okupljanja u Srpskoj

​BANJALUKA - Preporuka Instituta za javno zdravstvo RS je da se u narednih 14 dana ograniče okupljanja, rekla je Jela Aćimović, pomoćnih direktora za medicinska pitaja Instituta za javno zdravstvo RS za "Nezavisne novine".

Grčka produžila ograničenja zbog omikrona

ATINA - Grčka će produžiti ograničenja za nedjelju dana u restoranima i barovima da bi pomogla u obuzdavanju širenja soja omikron, koji dominira zemljom i glavni je pokretač porasta zaraze virusom korona posljednjih nedjelja.

Krizni štab FBiH donio restriktivnije mjere zbog porasta broja zaraženih

SARAJEVO - Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez upozorio je danas na pres-konferenciji upriličenoj nakon sjednice tog tijela da ovako veliki broj zaraženih virusom korona za sobom vuče nove mjere.

Najčitanije