Mjesec

U Banjaluci počeo "Mjesec pozorišta za djecu - Kulturica 2018"

BANJALUKA - "Mjesec pozorišta za djecu - Kulturica 2018", u kom se očekuje da preko hiljadu predškolaca i osnovaca posjeti pozorište, u organizaciji NVO "Exit centar" i Gradskog pozorišta "Jazavac", u ovoj pozorišnoj počeo je večaras izvedbom predstave "Put po svijetu na trotinetu".

"Obiđite" Mjesec uz fascinantan video

Mjesec je svima dobro poznat, ali zahvaljujući novom videu koji je objavila NASA sada imamo najdetaljniji spektakularni pogled na karakteristike našeg satelita i to u 4K rezoluciji.

Šta je NASA snimila na Mjesecu?

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je zadivljujuću turu po Mjesecu u 4K rezoluciji, koristeći podatke koje je sakupila putem svoje sonde.

4G mreža uskoro i na Mjesecu

Kompanije Vodafone, Nokia, Audi i SpaceX najavile su da će zajedničkim projektom naredne godine instalirati mobilnu mrežu 4G na Mjesecu.

Internet šaljivdžije ponovo prevarile hiljade ljudi

Društvenim mrežama širi se lažna vijest da će se 20. aprila ove godine na nebu pojaviti neobičan fenomen.

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" objavio prvi singl

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" juče je, na Dan zaljubljenih, objavio prvi singl "Ljubiš mi se".

Tesla nije prvi automobil u svemiru

Elon Mask poslao je automobil Tesla u Svemir, o čemu se već danima piše jer je to prvi putnički auto koji je napustio zemlju, ali ne auto uopšte.

30 zanimljivih činjenica o Svemiru

Svemir, Kosmos, Vasiona ili Univerzum je beskonačno prostranstvo koje nas okružuje. To je ustvari vremenski prostor u kome plovi mnoštvo nebeskih tijela i koji postoji nezavisno od ljudskog znanja.

Ruske pripreme za eksploataciju Mjeseca

Rusija želi da eksploatiše vodu i rude sa Mjeseca - stručnjaci smatraju da osvajanje svemirske sirovinske baze može povećati obim međunarodnog tržišta u sferi svemirskih radova i usluga na tri triliona dolara.

Smršavite i očistite organizam u saradnji s Mjesecom

Iskoristite magičnu snagu Mjeseca i za samo 24 sata posta izgubite do tri kilograma. Prednost ove dijete je veliki broj šansi koje vam se otvaraju tokom godine.

Najčitanije