Mjesec

Autor serija "Crveni Mjesec" i "Jugoslovenka" pretučen na Hvaru

Nastavak snimanja serije Jugoslovenka na Hvaru je doveden u pitanje, nakon što je Roman Majetić, autor i producent, pretučen i pokraden u vili koja je bila iznajmljena za potrebe realizacije ovog projekta.

NASA: Zaštita za Mjesec i Mars od bacila sa Zemlje

NASA je objavila nova pravila koja bi Mjesec i Mars trebalo da zaštite od kontaminacije tokom misija sa ljudskom, te robotskom, posadom.

Kakav je to gel pronađen na Mjesecu

Kineski naučnici identifikovali su hemijski sastav i utvrdili moguće porijeklo misteriozne supstance u vidu gela, pronađene na Mjesecu 2019. godine.

Ruski naučnici šalju miševe na let oko Mjeseca

Naučnici predlažu da se kao "putnici" na bespilotnom letu novog ruskog svemirskog broda "Orao" oko Mjeseca 2028. godine koriste miševi, izjavio je zamjenik direktora za nauku Instituta za biomedicinu Ruske akademije nauka Vladimir Sičov.

Građevinski materijal na Mjesecu bi mogao od ljudskog urina

Amerikanci, Kinezi, Evropljani, Rusi, Izraelci, Indijci... Svemirske agencije iz cijelog svijeta nadaju se da će jednog skorog dana kolonizovati Mjesec.

7 dana prije polijetanja astronauta, šef odjeljenja NASA podnio ostavku

Šef odeljenja NASA za ljudske letove u svemir Dag Lovero podnio je iznenadnu ostavku, nedjelju dana prije nego što agencija prvi put od 2011. iz SAD-a treba da lansira astronaute na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS).

NASA postavlja ogromni radio-teleskop u jedan od kratera na Mjesecu

Iz NASA-e je stigla vijest da je među aktivnim projektima ove agencije postavljanje ogromnog radio-teleskopa u jedan od kratera na Mjesecu.

ESA se dosjetila: Mokraća astronauta za pravljenje betona na Mjesecu

Evropska agencija za svemir (ESA) kaže da bi mokraća astronauta mogla biti koristan sastojak za pravljenje betona kada se jednom bude gradila baza na Mjesecu.

Građani Moskve uživali u noći punog Mjeseca

Građani Moskve su u četvrtak uveče imali priliku uživati u ljepotama koje pruža puni Mjesec iznad tog ruskog grada.

Noćas će izaći najveći i najsjaniji Mjesec u 2020. godini

Super Mjesec se smatra takvim zbog njegove blizine Zemlji. Kada dosegne apogej, tačku najbližu Zemlji, izgleda veći i sjajniji nego obični puni Mjesec.

Najčitanije