Mjesec

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" objavio prvi singl

Banjalučki bend "Neki plavi mjesec" juče je, na Dan zaljubljenih, objavio prvi singl "Ljubiš mi se".

Tesla nije prvi automobil u svemiru

Elon Mask poslao je automobil Tesla u Svemir, o čemu se već danima piše jer je to prvi putnički auto koji je napustio zemlju, ali ne auto uopšte.

30 zanimljivih činjenica o Svemiru

Svemir, Kosmos, Vasiona ili Univerzum je beskonačno prostranstvo koje nas okružuje. To je ustvari vremenski prostor u kome plovi mnoštvo nebeskih tijela i koji postoji nezavisno od ljudskog znanja.

Ruske pripreme za eksploataciju Mjeseca

Rusija želi da eksploatiše vodu i rude sa Mjeseca - stručnjaci smatraju da osvajanje svemirske sirovinske baze može povećati obim međunarodnog tržišta u sferi svemirskih radova i usluga na tri triliona dolara.

Smršavite i očistite organizam u saradnji s Mjesecom

Iskoristite magičnu snagu Mjeseca i za samo 24 sata posta izgubite do tri kilograma. Prednost ove dijete je veliki broj šansi koje vam se otvaraju tokom godine.

31. januar donosi pomračenje Mjeseca

Pomračenje Mjeseca se događa prilikom ulaska mjeseca u Zemljinu sjenku što se može desiti samo kada je mjesec pun, u opoziciji, odnosno onda kada se Mjesec, Zemlja i Sunce nalaze u jednoj ravni, tako da je Zemlja između Sunca i Mjeseca.

Za dva dana stiže 'superkrvavi plavi Mjesec'

Rijedak astronomski događaj - 'superkrvavi plavi Mjesec' - moći će se nakon 36 godina vidjeti s nekih dijelova Zemlje za dva dana.

Svemir miriše na auto-trke, mjesec na barut

Svemir miriše na automobilske trke - to je kombinacija vrućeg metala, gasova sagorijevanja dizela i roštiljskog dima, a izvor takvog mirisa su umiruće zvijezde, navode naučnici.

Tajne koje krije Saturnov mjesec Titan

Saturnov najveći mjesec, Titan, jedini je poznati planetarni objekat u Sunčevom sistemu koji, poput Zemlje, ima stabilnu tečnost na površini.

Na Mjesecu pronađena mreža tajanstvenih tunela

Američka svemirska agencija (NASA) otkrila je tunele koji vode duboko ispod površine Mjeseca, za koje je procijenjeno da bi mogli da budu idealni za novu lunarnu bazu.

Reklame

Najčitanije