Mjuzikl

Mjuzikl posvećen Greti Tunberg izazvao kritike

STOKHOLM - Novi švedski mjuzikl "Spasi zemlju", posvećen mladoj aktivistkinji za zaštitu životne sredine Greti Tunberg, otišao je predaleko nazivajući ljude koji ignorišu ekološke promjene "glupima", prenose mediji.

Mjuzikl 'Tina' posveta kraljici rokenrola

Tina Tarner se pojavila na drugoj naslovnoj strani časopisa "Roling stoun" 23. novembra 1967. godine.

Mjuzikl o princezi Dajani na Brodveju

​Mjuzikl "Dajana" će sljedeće godine biti postavljen u pozorištu na Brodveju. Priča o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je "uzdrmala" kraljevsku porodicu i odlučila se za sopstveni put, zbog čega je postala besmrtna.

Kultne "Mućke" obaraju rekorde kao mjuzikl

Britanska humoristička televizijska serija "Mućke" (Only Fools and Horses), koja je jednom epizodom postavila rekord u televizijskoj gledanosti, sada doživljava novu popularnost u formi mjuzikla u londonskom Vest Endu.

100. izvođenje mjuzikla "Mamma Mia"

U pozorištu na Terazijama, u utorak, 22. januara, mjuzikl "Mamma Mia", biće odigran 100. put. Premijera predestave inspirisana muzikom grupe ABBA, bila je 27. marta 2015. godine kao prvo izvođenje ovog naslova u ovom dijelu svijeta. Predstava je rađena u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom "Prospot".

"Mućke" se vraćaju na veliku scenu

Ikone britanske televizijske komedije "Mućke" prave mjuzikl koji bi trebalo da bude prikazan 9. februara 2019. godine u Londonskom pozorištu "Rojal Hajmarket".

Brodvejski mjuzikl u Narodnom pozorištu RS

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u saradnji sa Narodnim pozorištem RS, najavljuje završnu predstavu brodvejskog hit mjuzikla "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam". Predstava će biti održana sutra veče u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci, s početkom u 20 časova.

Čuveni mjuzikl pred Banjalučanima

Projekcija filma "Pjevajmo na kiši" sutra će, s početkom u 19.30, biti održana na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srpske, nakon čega će uslijediti diskusija o ovom ostvarenju Džina Kelija i Stenlija Donena, koju će voditi banjalučki dramaturg Slaviša Radan.

Mjuzikl 'Annie' otvara 3. Festival dječije umjetnosti

SARAJEVO - Popularni mjuzikl "Annie", u kojem prvi put u BiH profesionalne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 3 do 14 godina, 3. maja će u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoriti Festival dječije umjetnosti, internacionalni umjetnički festival koji za cilj ima afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade.

Najčitanije