Mladen Ivanić

Kovačević: Jedini ispunjeni uslov za MAP usvojio Ivanić

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić posljednja je osoba koja treba da govori o NATO savezu ili Akcionom planu za članstvo (MAP) s obzirom na to da je on poslije usvajanja Rezolucije o proglašenju vojne neutralnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske pred generalnim sekretarom NATO-a nedvosmisleno rekao da je MAP dio konsenzusa u BiH i nešto o čemu ne postoji bilo kakav spor, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević: Dodik nema šta da krije, za razliku od Ivanića

BANJALUKA - Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas Srni da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nema šta da prikriva, te da je apsolutna neistina da je završio put BiH u NATO koji nikada neće ni biti završen dok se pitaju Dodik i SNSD.

Ivanić pozvao kineske investitore da još snažnije budu prisutni u BiH

BANJALUKA – Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a, otvorio je konferenciju "Kina i svijet u vrijeme velikih promjena" u kineskom gradu Haikou i naglasio ulogu ove zemlje u vraćanju multilateralizma u centar međunarodnih odnosa, kao i njenu značajnu ulogu u razvoju globalne ekonomije.

"Ne postoji mogućnost za formiranje nove većine na nivou BiH"

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da u ovom trenutku ne postoji mogućnost formiranja neke druge većine na nivou BiH, niti bi on na njoj radio kada bi o tome odlučivao.

Ivanić: Ostali smo vjerni ideji moderne i snažne Srpske

BANAJLUKA - Tokom dvadeset godina mijenjao se svijet, mijenjale su se političke okolnosti, prošli smo mnoge turbulentne periode, ali jedno je ostalo isto – ideja na kojoj je PDP stvoren, a to je moderna, snažna, prosperitetna i otvorena Srpska, ocijenio je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić danas, na dvadesetu godišnjicu osnivanja Partije demokratskog progresa koja je nastala 26. septembra 1999. godine.

Dodik: Ivanić je glasao za NATO

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je njegov prethodnik Mladen Ivanić glasao da je strateški cilj BiH put u NATO, te da nijednom nije potegao zaštitu vitalnog interesa Srba u BiH.

Perišić: Ivanićev potpis na strategiju čin izdaje Srpske

BANJALUKA - Potpis (bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH) Mladena Ivanića na Strategiju spoljne politike BiH od 13. marta 2018. godine može se okarakterisati kao čin izdaje interesa Republike Srpske, imajući u vidu da je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka Srpske i proglašenju vojne neutralnosti donesena ranije, 18. oktobra 2017. godine, izjavio je savjetnik za politička pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Srđan Perišić.

Ivanić odgovorio Dodiku: U mom mandatu nije podnesen zahtjev za MAP, ja to nisam potpisao

BANJALUKA - Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas prozvao bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, kazavši da je u razgovoru sa turskim predsjednikom Redžepom Taipom Erdoanom saznao da je Mladen Ivanić radio protiv interesa RS o vojnoj neutralnosti, oglasio se i sam Ivanić.

Ivanić: Što prije formirati vlast na nivou BiH

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić istakao je danas u razgovoru sa šefom kancelarije Ambasade SAD u Banjaluci Kori Gonzalesom da je interes PDP-a da što prije bude završeno formiranje vlasti na nivou BiH.

Borenović i Ivanić sa Bertonom: Potrebne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Mladen Ivanić sastali su se danas u Banjaluci sa šefom Misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Brusom Bertonom.

Najčitanije