Mladi

Srđan Rajčević: Vratićemo mladima vjeru u obrazovanje

Cilj nam je da mladim ljudima vratimo vjeru u kvalitet visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, rekao je Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Mlade u tuđinu guraju niske plate i neizvjesnost

BANJALUKA - Iz Banjaluke smo se suprug i ja prije dvije godine preselili u Beč. Naravno, nedostaje nam zavičaj, ali je položaj mladih, kada je riječ o zaposlenju, platama i ostalim parametrima, ovdje neuporedivo bolji u odnosu na BiH.

Mladi preduzetnici u RS godinu dana bez kazni

BANJALUKA - Preklapanje inspekcijskih kontrola će napokon otići u prošlost, a mladi preduzetnici će u prvoj godini prolaziti bez kazni, ali će biti upozoravani na nepravilnost, i to su samo neke od novina novog zakona o inspekcijskim poslovima koji bi trebalo da se u formi nacrta nađe na dnevnom redu Narodne skupštine RS u narednih nekoliko sedmica.

Mladi manje koriste kanabis kada je legalizovan

HELENA - Tinejdžeri manje koriste kanabis na mjestima gdje je ovaj narkotik legalizovan, rezultati su najnovijeg istraživanja u SAD.

Dodik: Stimulisati ostanak mladih, neki se već vraćaju

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Republika Srpska preduzimati niz mjera da bi se stimulisao ostanak mladih i njihov povratak u zemlju.

Mladi luk: Zelena pera koja čuvaju zdravlje

Mladi luk, koji zajedno s bijelim lukom, crvenim lukom, porilukom i vlascem spada u biljnu porodicu Allium, pravi je vjesnik proljeća te je nezaobilazan sastojak proljećne trpeze.

Mladi luk čini čuda: Ne bacajte njegovu stabljiku

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerovatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana.

Druženje kod Sanskog Mosta: Mladi žele suživot i mir

​SANSKI MOST - Na poznatom izletištu koje se nalazi na izvoru Zdene, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u proteklu subotu održano je druženje mladih iz ovog grada i susjednog Prijedora u okviru projekta nazvanog "Mladi u susret budućnost".

Omladinski aktivizam nije izumro

DOBOJ - Omladinski aktivizam nije izumro, tako bar tvrde mladi starosti od 17 do 35 godina, koji bi u eri mobilnih telefona i interneta brali jabuke, kosili travu ili pazili stare osobe, a za sve to očekuju nadoknadu.

Ako mladi žele na selo, 500.000 RSD podrške

NOVI SAD - Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vojvodine raspisao je konkurs za dodjelu novca za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini.

Najčitanije