Mladi

Mladi luk: Zelena pera koja čuvaju zdravlje

Mladi luk, koji zajedno s bijelim lukom, crvenim lukom, porilukom i vlascem spada u biljnu porodicu Allium, pravi je vjesnik proljeća te je nezaobilazan sastojak proljećne trpeze.

Mladi luk čini čuda: Ne bacajte njegovu stabljiku

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerovatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana.

Druženje kod Sanskog Mosta: Mladi žele suživot i mir

​SANSKI MOST - Na poznatom izletištu koje se nalazi na izvoru Zdene, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u proteklu subotu održano je druženje mladih iz ovog grada i susjednog Prijedora u okviru projekta nazvanog "Mladi u susret budućnost".

Omladinski aktivizam nije izumro

DOBOJ - Omladinski aktivizam nije izumro, tako bar tvrde mladi starosti od 17 do 35 godina, koji bi u eri mobilnih telefona i interneta brali jabuke, kosili travu ili pazili stare osobe, a za sve to očekuju nadoknadu.

Ako mladi žele na selo, 500.000 RSD podrške

NOVI SAD - Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vojvodine raspisao je konkurs za dodjelu novca za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini.

Zašto treba jesti mladi luk?

Mladi luk je veoma hranljiv i bogat vitaminima i mineralima, koji pomažu u prevenciji mnogobrojnih bolesti. On je idealno proljećno povrće, koje je dobar izvor vitamina A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.

Trend odlaska mladih iz BiH je na vrhuncu

SARAJEVO - Trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine je na vrhuncu. Prema podacima zvaničnih institucija, hiljade ih na godišnjem nivou prikupljaju dokumente potrebne za dobivanje radnih dozvola u zemljama Evropske unije.

Narkomanija vreba mlade: Drogiraju se i sa 13 godina

SANSKI MOST - Narkomanija na području Unsko-sanskog kantona već godinama je ozbiljan društveni problem, a ono što je alarmantno jeste da je prisutna čak i u školama, istaknuto je na juče održanim edukativnim predavanjima za učenike osnovnih i srednjih škola u Sanskom Mostu.

Iz Srbije se godišnje iseli do 60.000 ljudi

Iz Srbije se godišnje iseli 30.000 do 60.000 ljudi od kojih je četvrtina s visokim obrazovanjem, a procjene su da svaki diplomirani visokoškolac Srbiju košta oko 100.000 evra, piše današnja "Politika".

Mladi žive lošije od svojih roditelja

Mladi žive lošije od svojih roditelja, a to se posebno odnosi na bivša socijalistička društva, gdje sada vlada velika nejednakost, pokazuju istraživanja.

Najčitanije