Mladi

Trend odlaska mladih iz BiH je na vrhuncu

SARAJEVO - Trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine je na vrhuncu. Prema podacima zvaničnih institucija, hiljade ih na godišnjem nivou prikupljaju dokumente potrebne za dobivanje radnih dozvola u zemljama Evropske unije.

Narkomanija vreba mlade: Drogiraju se i sa 13 godina

SANSKI MOST - Narkomanija na području Unsko-sanskog kantona već godinama je ozbiljan društveni problem, a ono što je alarmantno jeste da je prisutna čak i u školama, istaknuto je na juče održanim edukativnim predavanjima za učenike osnovnih i srednjih škola u Sanskom Mostu.

Iz Srbije se godišnje iseli do 60.000 ljudi

Iz Srbije se godišnje iseli 30.000 do 60.000 ljudi od kojih je četvrtina s visokim obrazovanjem, a procjene su da svaki diplomirani visokoškolac Srbiju košta oko 100.000 evra, piše današnja "Politika".

Mladi žive lošije od svojih roditelja

Mladi žive lošije od svojih roditelja, a to se posebno odnosi na bivša socijalistička društva, gdje sada vlada velika nejednakost, pokazuju istraživanja.

Sportisti iz BiH na Olimpijskim igrama mladih u Argentini

Na Olimpijskim igrama mladih (YOG), koje će biti održane u Buenos Ariesu (Argentina) od 6. do 18. oktobra, predstavnici Bosne i Hercegovine takmičiće se u atletici, plivanju i streljaštvu, a bh. tim čini 11 članova, od kojih šest sportista, tri trenera, mlada ambasadorica i šef Misije.

Projekat IOM-a u BiH: Mlade naučiti kako da se odupru radikalizaciji

SARAJEVO - Međunarodna organizacija za migracije u BiH (IOM) je juče u Sarajevu organizovala konferenciju u okviru društvenog projekta usmjerenog na prevenciju nasilnog ekstremizma u BiH "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH".

Povrtari i voćari u mukama: Mladi bježe od motike

BANJALUKA - Voćari i povrtari u RS strahuju da neće na vrijeme završiti sezonske poslove jer, kako tvrde, niko neće u berbu voća i sakupljanje povrća, za šta dnevnica iznosi 35-40 KM plus hrana, prevoz i kafa.

U RS se pomjera starosna granica: U brak sve kasnije

BANJALUKA - U 2017. godini sklopljena su 5.954 braka, a kada je u pitanju prosječna starost supružnika, granice su se pomjerile prema gore, pa je mladoženjin prosjek 32,2 godine, a nevjestin 28,7 godina, podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS.

Rumunija prekinula niz "zmajića"

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Ovidiu od selekcije Rumunije sa 2:0, u devetom susretu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. u Italiji.

Znanje najjače oružje mladih

BANJALUKA - Najboljim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija uručene su plakete na osmom forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić" u Banjaluci.

Najčitanije