Mladi

Mlade žele da zadrže na selu, biće pokrenut projekat

BANJALUKA - Udruženje za razvoj ruralnog turizma u BiH "Alterural" i USAID turizam pokreću projekat pod nazivom "Najljepša sela Bosne i Hercegovine".

Evo kako mladi sir utiče na organizam i čemu sve može da pomogne

Taloženje masnoće u jetri može da bude prouzrokovano velikim brojem nezdravih navika. Međutim, nutricionistkinja Nurija Dijanova smatra da bi uvođenjem mladog sira u ishranu ovom problemu moglo da se stane na put.

Višković: Mladi da učestvuju u kreiranju uslova za kvalitetnije obrazovanje

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da je važno da mladi učestvuju u kreiranju uslova i ambijenta za kvalitetnije obrazovanje i da je uvjeren da će studenti svoje stručno znanje uložiti u dalji napredak i dobrobit Republike Srpske i društva u cijelini.

Zatler: Mladi moraju da učestvuju u važnim odlukama

SARAJEVO - Povodom obilježavanja Dana Evrope u nedjelju veče je u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine priređen "Garden of Youth" uz mnoštvo aktivnosti kako bi se ukazalo na činjenicu da mladi u BiH imaju šta ponuditi, pokazati i da žele BiH vidjeti u Evropskoj uniji.

Koja je savršena temperatura za najbolje pečen mladi krompir

Već se bliži sezona mladog krompira. Pripremite se i provjerite kako pripremiti najbolji pečeni mladi krompir.

Veća sredstva za projekte mladih u Banjaluci

BANJALUKA - Grad Banjaluka će kroz projekat "Capacity Building Works" povećati sredstva za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade na području ovog grada.

Mladi luk - povrće koje čuva organizam

Mladi luk je veoma hranljiv i bogat vitaminima i mineralima, koji pomažu u prevenciji mnogobrojnih bolesti. On je idealno prolećno povrće, koje je dobar izvor vitamina A, K i C, dok od minerala sadrži dosta fosfora, kalijuma i kalcijuma.

Evo zašto je dobro jesti mladi luk

Stiže sezona mladog luka, koji mnogi vole zbog ukusa, a ni ne slute da je prava riznica minerala i vitamina, kao i da je odličan u zaštiti zdravlja kompletnog organizma. Posebno dobar za zdravlje je zeleni dio ovog moćnog povrća.

Pita sa slaninom i mladim lukom

Danas za ručak preporučujemo pitu sa slaninom i mladim lukom.

Mladi održali simulaciju suđenja

BANJALUKA - Mladi za vladavinu prava – LAB, projekat koji finansira EU, a implementiraju udruženje "Ja bih u EU" i "ORC" Tuzla, održali su simulacije suđenja i radom sa pravosudnim institucijama i tako im pružili mogućnost da se upoznaju sa vladavinom prava i uključe u procese reformi pravosuđa.

Ovo povrće treba jesti sirovo

Osim što svojim specifičnim ukusom i mirisom poboljšava ukus proljećnih obroka, mladi je luk veoma zdrav jer obiluje vitaminima (A, B kompleks, C i K), mineralima (sumpor, bakar, fosfor, kalijum, magnezijum, kalcijum, hrom i mangan), polifenolom kvercetinom i antioksidansima. Ujedno ima jako malo kalorija.

Vučić : Dodatnih 100 evra za mlade

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je dogovoreno da se mladima isplati krajem maja, početkom juna još jednom svota od 100 evra.

Mladi u Dragočaju ostali bez prostora za okupljanje i druženje

BANJALUKA - Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju prestao je s radom zbog nedostatka sredstava, a kako su istakli iz OC "Zdravo da ste", nadaju se njegovom ponovnom otvaranju.

Mladi digli ruke od sela, zemlju nema ko da obrađuje

BIHAĆ - Usljed trenda migracija sve je manje mladih na selu, a život u ruralnim sredinama za mnoge mlade ljude danas nije prihvatljiv, kaže Husein Selimović, predsjednik Udruženja poljoprivrednika USK.

Vučić: Deset godina na čelu stranke je dosta

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo podmlađivanjem partije i ponovio da se povlači sa njenog čela nakon izbora.

Najčitanije