Mladi

Mladi u Dragočaju ostali bez prostora za okupljanje i druženje

BANJALUKA - Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju prestao je s radom zbog nedostatka sredstava, a kako su istakli iz OC "Zdravo da ste", nadaju se njegovom ponovnom otvaranju.

Mladi digli ruke od sela, zemlju nema ko da obrađuje

BIHAĆ - Usljed trenda migracija sve je manje mladih na selu, a život u ruralnim sredinama za mnoge mlade ljude danas nije prihvatljiv, kaže Husein Selimović, predsjednik Udruženja poljoprivrednika USK.

Vučić: Deset godina na čelu stranke je dosta

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo podmlađivanjem partije i ponovio da se povlači sa njenog čela nakon izbora.

Populacioni fond UN: BiH će ubrzo napustiti 23.000 mladih

BANJALUKA, SARAJEVO - Prema istraživanju koje je sproveo Populacioni fond UN (UNFPA) predviđa se da je 23.000 mladih u BiH već preduzelo konkretne korake i da će se vrlo vjerovatno iseliti u narednih 12 mjeseci.

Mladi ne mare ni za mjere ni za vakcinu

BANJALUKA - Da korona ne pravi pauzu potvrđuje podatak da je za dan u Republici Srpskoj zaraza potvrđena kod 439 osoba, među kojima je čak 64 djece i tinejdžera, a ljekari upozoravaju na to da vakcinacija teče presporo i da se kraj epidemiji ne nazire.

Kako omladinu zadržati u BiH u fokusu samita u Tuzli

TUZLA - Festival mladih u Tuzli završen je 1. Samitom mladih u Kulturnom centru "Sveti Franjo", gdje su se okupili mladi, nevladine organizacije, predstavnici kantonalnih institucija te privrednici, a glavna tema je bila kako mladima omogućiti ostanak i opstanak u BiH.

Omladinski centar Prnjavor proslavio prvi rođendan

PRNJAVOR- Da mladi mogu biti snaga promjene u lokalnim zajednicama i pokretači novih, dobrih ideja, tokom protekle godine pokazali su članovi Omladinskog centra Prnjavor, a obilježavanje prvog rođendana Centra, kako kažu, smatraju krunom dosadašnjeg rada.

Odlazak mladih i radne dozvole koče građevinarstvo

SARAJEVO - Najveći problemi u građevinskom sektoru su odlazak mladih, dugo čekanje na radne dozvole, kao i priznavanje različitih sertifikata i diploma.

Mladima 2,1 milion za subvencije kamatnih stopa

​BANJALUKA - Konkurs za subvenciju kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Srpskoj biće raspisan ove sedmice.

Grad Trebinje stipendira mladog atletičara

TREBINJE- Grad Trebinje će stipendirati mladog trebinjskog sportistu Marka Šukovića, člana Atletskog kluba „Trebinje“ koji je nedavno u Kraljevu osvojio titulu balkanskog prvaka za mlađe juniore u skoku u vis.

Najčitanije