Mlijeko

Kozje mlijeko i hrana i lijek

​Uzgajivač koza Marko Nikolić sa Sokoca tvrdi da čaša mlijeka od njegovih koza, koje provedu na ispaši na pašnjacima iznad 1.000 metara nadmorske visine na obroncima Romanije, sadrži više od 700 vrsta ljekovitog bilja, a da kozji sir predstavlja blagodet za organizam.

Beba od 45 dana ne voli mlijeko, ali tamani pileći batak i povrće

BGEOGRAD - Bebica od 45 dana iz Beograda koja ne voli ukus mlijeka i odbija da ga pije prestravila je svoje roditelje koji su je odmah odveli na Univerzitetsku dječju kliniku "Tiršova". Ipak, čuveni gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić nije paničio, jer za njega ova bebica nije prvi slučaj novorođenčeta koje neće da pije mleko i koje bi radije odmah prešlo na nešto "konkretno".

Manja premija nije usporila mljekare

BANJALUKA - Sa farmi u Republici Srpskoj u prva tri mjeseca ove godine prikupljena je 22.981 tona mlijeka, a što je 6,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Hrvatska će izvoziti mlijeko i mliječne proizvode u Kinu

​Za hrvatsko mlijeko i mliječne proizvode otvaraju se vrata ogromnog kineskog tržišta. Rezultat je to pregovora hrvatskog Ministarstva poljoprivrede i Glavne carinske uprave Narodne Republike Kine, koji su završeni usuglašavanjem zajedničkog protokola o veterinarskim i javnozdravstvenim zahtjevima za mliječne proizvode namijenjene izvozu iz Hrvatske u Kinu, koji je potpisan danas u Vladi Republike Hrvatske.

Isplaćeno oko 2,5 miliona KM premije za mlijeko

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.476.132 KM za premiju za mlijeko, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske.

Eko-bio farma spas za kozje mlijeko

​BANJALUKA - U RS još nema organizovanog otkupa kozjeg mlijeka, a kozari spas vide u otvaranju velike eko-bio farme muznih koza kod Kozarske Dubice, koja bi otkupljivala kozje mlijeko od malih uzgajivača, a gotov sir potom plasirala na njemačko tržište.

BiH u 2018. povećala izvoz mlijeka, ali raste i uvoz

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa USAID/Sweden Farma II projektom, danas je u Sarajevu prezentovala spoljnotrgovinjsku razmjenu BiH za sektore mlijeka i peradarstva.

Nova trendi dijeta: Zeleni čaj protiv viška vode

​Dijeta zelenim čajem sa mlijekom je nova trendi dijeta, koja zaista daje željene rezultate, a najviše se preporučuje onima koji žele da se riješe viška vode u organizmu.

Stefanović: Nemoguće pregovarati dok zaustavljaju mleko i pelene

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je "Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom", ali da je nemoguće pregovarati dok se u ovoj pokrajini zaustavlja srpska roba.

Poljoprivrednik iz Travnika: Mlijeko prosipam svinjama jer nema ko da kupi

Zašto mladi čovjek odlazi iz BiH i zašto poljoprivreda kao nekada nema sjaja prikazano je u nekoliko minuta potresnog videa koji otkriva tužnu priču Želimira Čovića iz Donjeg Putićeva na području opštine Travnik.

Najčitanije