Mlijeko

Prikupljeno više od milion KM za prvu banku humanog mlijeka u RS

BANJALUKA - Dosad je u sklopu ovogodišnje humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" sakupljeno više od milion KM putem donacija, dok su zaprimljena 74.453 poziva na humanitarni broj, a sve u cilju otvaranja prve banke humanog mlijeka u RS.

Predsjednica RS poziva sve da pomognu osnivanje banke humanog mlijeka

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na svom Instagram profilu objavila je fotografiju s maskom na kojoj je humanitarni broj 1411 za pokretanje prve banke humanog mlijeka u RS.

Sanski "Milksan" započeo izvoz mlijeka na inostrano tržište

SANSKI MOST - Mljekara "Milksan" plasirala je danas prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova, a radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove sanske firme, koja postoji već punih dvadeset godina.

Pandemija kumovala većoj proizvodnji mlijeka

Proizvodnja mlijeka na području Unsko-sanskog kantona u ovoj godini biće veća za oko 2,5 miliona litara u odnosu na proteklu, potvrdio je Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede u Vladi USK.

Sokolački mljekari proizveli rekordne količine mlijeka

Sokolački mljekari isporučili su mljekarama u proteklih deset mjeseci ukupno 2.707.000 litara mlijeka, više za 463.000 litara nego lani i postigli su rekordnu proizvodnju, rekao je Srni viši stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Sokolac Slaviša Knežević.

Majka od prodaje svog mlijeka zaradila 19.300 evra

Mlada majka sa Floride, Džuli Denis (32), koja ima dvoje djece, dosjetila se da u vrijeme korona virusa i finansijske krize prodaje sopstveno mlijeko, kojim je dojila surogat bebu, a dosad je zaradila 19.300 evra, preneo je Mirror.

Tri leće, savršena kombinacija mlijeka i karamela

Kombinacija mekog, sočnog tijesta pomiješanog s mlijekom neodoljivo podsjeća na tradicionalni koh napravljen po bakinom receptu, te nas na trenutak može vratiti u djetinjstvo, u ono vrijeme kada se znalo da poslije nedjeljnog ručka na red dolazi nešto što se dugo čekalo.

Zašto treba popiti šolju mlijeka pred spavanje

Mlijeko je sjajan izvor proteina, zdravo je za kosti, a najviše benefita ima kada se pije pred spavanje, baš kao kad smo bili djeca.

Mljekarima curi vrijeme za opstanak

BANJALUKA - Zbog pandemije virusa korona potrebne su veće subvencije ili prelevmani za proizvođače mlijeka u Republici Srpskoj kako bi oni opstali i bili konkurentni na tržištu.

Najskuplji sir od magarećeg mlijeka pravi se u Srbiji

SREMSKA MITROVICA - Najskuplji sir proizvodi se u Srbiji i to u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice, od magarećeg mleka.

Najčitanije