Mlijeko

Isplaćeno 2,3 miliona KM za premiju za mlijeko

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.389.635 KM za premiju za mlijeko.

Kozje mlijeko čuva crijeva, magareće jača imunitet

Za magareće mlijeko postoje brojna istraživanja koja su pokazala da poboljšava imunitet i otpornost na bolesti, kaže nutricionistica, Sandra Marić Bulat.

Engleski farmeri prosipaju mlijeko

Zbog globalne krize uzrokovane virusom korona, brojni poljoprivrednici ostaju bez otkupa svojih proizvoda. Slučaj je to i s engleskim mljekarima koji su prisiljeni proliti hiljade litara svježeg mlijeka zbog poremećaja u lancu snabdijevanja.

Zob, namirnica koja će učiniti čuda za vašu kožu

Baš kao što je avokado, prije nekoliko godina, postao sveprisutan na svakom doručku i na svakom Instagram-u, on je sada u svim našim najdražim hidratantnim kremama.

Virus korona izazvao pad cijene mlijeka u Njemačkoj

Kriza u vezi s korona virusom u Njemačkoj je dovela do pada cijena mlijeka.

Proizvodnja mlijeka lani manja za 5,3 odsto

Ukupna proizvodnja kravljeg mlijeka u BiH prošle godine iznosila je oko 620,84 miliona litara i manja je za 5,3 odsto u odnosu na 2018. godinu, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Porodica u karantinu: Namirnice koje obavezno treba da imate u kući

Život u karantinu ne znamo koliko će dugo trajati. Svaka zemlja prolazi kroz različitu fazu. U ovoj situaciji potrebno je obezbjediti određenu količinu namirnica za porodicu. Preporuka vlasti je ipak da nema potrebe za nagomilavanjem i pretjerivanjem.

Sve bolji rezultati: Proizvodnja mlijeka obara rekorde

​BANJALUKA - Evidentirana količina proizvedenog kravljeg mlijeka u Srpskoj približava se cifri od 100 miliona kilograma godišnje.

Kokosovo mlijeko i voda: Koja je razlika i što je za nas dobro?

Kokosove ljuske se mogu spaliti da tjeraju komarce, a kokosovo je mlijeko bogata riznica mnogih vitamina. Ali postoje još neka korisna svojstva te tvrde voćke koja nam mogu olakšati (i poboljšati) život.

Ukinuta zabrana: Srpsko meso i mlijeko idu za Rusiju

BEOGRAD - Srbija i Rusija postigle su dogovor o povećanju robne razmjene u poljoprivrede, kao i o ukidanju važeće zabrane izvoza na rusko tržište za određene srpske proizvođače mesa i mliječnih proizvoda, izjavio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Bogdan Igić.

Najčitanije