Mlijeko

Rekordna proizvodnja mlijeka u Sarajevsko-romanijskoj regiji

Iz sedam opština Sarajevsko-romanijske regije u prošloj godini ukupno je mljekarama isporučeno oko 5.371.000 litara mlijeka, što je za 268.300 litara više nego u 2018. i 818.300 litara nego u 2017. godini, rekli su u Područnoj jedinici Sokolac Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Magarećim mlijekom izliječili sina, pa stvorili uspješan biznis

​VLASENICA - U svakoj nesreći ima malo sreće, a tako je bilo i u našem slučaju. Najstariji sin Tarik se prije šest godina razbolio, imao je probema s kašljem, koji je uticao na njegovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Uplaćeno 2,24 miliona KM za premiju za mlijeko

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2,24 miliona KM za premiju za mlijeko.

Bišćani oborili rekorde u otkupu mlijeka

​BIHAĆ - Za mljekaru "Meggle" iz Bihaća ova godina je bila izuzetno uspješna s obzirom na to da su otkupili i preradili rekordnih 45 miliona litara mlijeka od svojih kooperanata širom Bosne i Hercegovine.

Mliječni proizvodi mogu negativno da utiču na zdravlje

Ljudi koji konzumiraju mnogo mlijeka, sira i jogurta ne moraju nužno da žive duže od onih koji to ne rade, pokazuje nedavno istraživanje.

Kolač od vrućeg mlijeka

Bez previše muke pripremite ukusan klasični kolač od vrućeg mlijeka.

Vratio se iz Švajcarske i otvorio farmu magaraca

Usred Šumadije, u selu Čumić, otvorena je prva farma magaraca u novijoj istoriji Srbije.

Bebu "dojili" osam mjeseci kafom

Siromašni roditelji iz Indonezije već osam mjeseci "doje" bebu kafom umjesto mlijekom jer ne mogu da ga priušte. Djevojčica ima 14 mjeseci i svakog dana popije oko litar i po napitka.

Zobeno mlijeko sve bolja alternativa kravljem

Godinama je kravlje mlijeko bilo glavni napitak uz doručak, ali zadnjih nekoliko godina zamjenjuje ga zobeno i ostala mlijeka na biljnoj bazi.

Mlijeko i banana za miran san

Uvreženo mišljenje u narodu da je za miran i kvalitetan san dovoljno popiti samo šolju mlijeka nije u potpunosti tačno.

Najčitanije