Mlijeko

Sofrenovići proizvode 800 litara mlijeka dnevno: Krave nose imena pjevačica

ŠAMAC - Porodica šezdesetsedmogodišnjeg Nedeljka Sofrenovića iz Obudovca živi od poljoprivrede, odnosno od prodaje mlijeka njihovog stada goveda.

Proizvođačima mlijeka dva miliona KM

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona uplatila je tokom protekle sedmice na račune proizvođača mlijeka dva miliona maraka namijenjenih ovom vidu poljoprivredne proizvodnje.

Farmeri u Tuzlanskom kantonu ogorčeni: Čekaju kontrolu i podsticaje

TUZLA - Brojni proizvođači mlijeka u Tuzlanskom kantonu još čekaju isplatu podsticaja iz 2018. godine te su danas zatražili od kantonalnog resornog ministarstva da hitno uputi zahtjev federalnom ministarstvu da inspekcija obavi najavljene kontrole kako bi farmeri dobili novac, ali i da ispravi greške koje čine administrativni radnici u kantonalnom ministarstvu.

Zašto konzumirati bademovo mlijeko?

Bademovo mlijeko popularna je zamjena za kravlje mlijeko.

Banjalučko studentsko pozorište izvelo predstavu "Mlijeko"

ŠAMAC - Banjalučko studentsko pozorište izvelo je predstavu "Mlijeko" u Šamcu, a članovi pozorišta obezbijedili su paket mliječnih proizvoda "Mlijeko produkta" za socijalno ugroženu porodicu Lončar.

Kozje mlijeko i hrana i lijek

​Uzgajivač koza Marko Nikolić sa Sokoca tvrdi da čaša mlijeka od njegovih koza, koje provedu na ispaši na pašnjacima iznad 1.000 metara nadmorske visine na obroncima Romanije, sadrži više od 700 vrsta ljekovitog bilja, a da kozji sir predstavlja blagodet za organizam.

Beba od 45 dana ne voli mlijeko, ali tamani pileći batak i povrće

BGEOGRAD - Bebica od 45 dana iz Beograda koja ne voli ukus mlijeka i odbija da ga pije prestravila je svoje roditelje koji su je odmah odveli na Univerzitetsku dječju kliniku "Tiršova". Ipak, čuveni gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić nije paničio, jer za njega ova bebica nije prvi slučaj novorođenčeta koje neće da pije mleko i koje bi radije odmah prešlo na nešto "konkretno".

Manja premija nije usporila mljekare

BANJALUKA - Sa farmi u Republici Srpskoj u prva tri mjeseca ove godine prikupljena je 22.981 tona mlijeka, a što je 6,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Hrvatska će izvoziti mlijeko i mliječne proizvode u Kinu

​Za hrvatsko mlijeko i mliječne proizvode otvaraju se vrata ogromnog kineskog tržišta. Rezultat je to pregovora hrvatskog Ministarstva poljoprivrede i Glavne carinske uprave Narodne Republike Kine, koji su završeni usuglašavanjem zajedničkog protokola o veterinarskim i javnozdravstvenim zahtjevima za mliječne proizvode namijenjene izvozu iz Hrvatske u Kinu, koji je potpisan danas u Vladi Republike Hrvatske.

Isplaćeno oko 2,5 miliona KM premije za mlijeko

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.476.132 KM za premiju za mlijeko, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske.

Najčitanije