Mlijeko

Zobeno mlijeko zdravije od kravljeg

Zobeno mlijeko je ukusna, ali i najuravnoteženija veganska alternativa mlijeku životinjskog porijekla.

Piletina u mlijeku

Piletina u mlijeku je idealna za nedeljni ručak. Ukusno i jednostavno jelo za cijelu porodicu.

Zašto trebate piti mlijeko za doručak?

Istraživanje pokazuje kako konzumiranje mlijeka može pomoći u smanjivanju nivoa glukoze u krvi, što bi moglo pomoći onima koji imaju dijabetes tipa 2.

Proizvodnja mlijeka u RS rekordna, farmera nikad manje

BANJALUKA, ŠAMAC - Broj proizvođača mlijeka u RS se, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, u posljednjih pet godina znatno smanjio, dok se količina proizvedenog mlijeka povećala, što govori o ukrupnjavanju proizvodnje u ovom sektoru, ali i o gašenju malih proizvođača.

U Dalmaciji pronađeni tragovi najstarijeg sira

Međunarodna grupa naučnika, analizirajući tragove masnoće u posuđu pronađenom uz dalmatinsku obalu i u njenom zaleđu, otkrila je dokaze o najstarijim poznatim fermentiranim mliječnim proizvodima - svježim sirevima i jogurtima, proizvedenim prije 7.200 godina.

Ukinute carine na mlijeko iz BiH

SARAJEVO - Vlada Kosova ukinula je carine na izvoz mlijeka i mliječnih prerađevina na Kosovo, čime su uvaženi napori da se ovaj problem riješi u skladu sa principima slobodne trgovine, kazao je u petak Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Prije putovanja pijte mlijeko

Ako planirate putovanje, sigurni smo da želite izbjeći odlazak u toalet u toku puta.

Ministarstvo RS osporava zasluge Ministarstva BiH za izvoz mlijeka

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske smatra da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović nekorektno preuzima tuđe zasluge u vezi sa posljednjom odlukom Evropske komisije kojom je dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU.

EU otvorila vrata i mliječnim proizvodima, slijedi borba za tržište

SARAJEVO, BANJALUKA - Odluka Evropske komisije kojom je juče BiH dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, predstavlja veliki uspjeh, ali i izazov za bh. mljekare, te je ono što slijedi borba za povratak na police tržišta EU, kažu mljekari.

Veliki uspjeh za bh. proizvođače: Odobren izvoz svih vrsta mlijeka u EU

BRISEL - Evropska komisija danas je objavila odluku kojom je Bosnu i Hercegovinu stavila na listu A i B zemalja, kojima je dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, što predstavlja veliki uspjeh za našu mlječnu industriju, saopštio je danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Najčitanije