Mlijeko

Zbog čega mlijeko treba da vam postane navika

​Poznato je da je mlijeko i te kako zdravo za kosti, ali je manje poznato da postoje brojni benefiti ako ga popijete pred spavanje.

Sedam najčešćih mitova o dojenju

Dojenje je nekim mamama teška stvar i imaju ozbiljne poteškoće. Pored toga, oko dojenja uvijek postoji mnogo mitova, u koje mnoge mame vjeruju. Ovo su neki od njih.

U KS uništeno više od 105.000 litara mlijeka

​SARAJEVO - Veterinarska inspekcija Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo naredila je uništavanje 105.360 litara mlijeka, te 35.641 kilogram mliječnih proizvoda zbog prisustva nedozvoljene količine aflatoksina.

Subotičanka pravi nakit od majčinog mlijeka

O blagodati majčinog mlijeka za novorođenče i značaju dojenja za majku i dijete se gotovo sve zna. Većini majki je to najljepši period u životu ali, kao i sve što je lijepo, prođe brzo.

Namirnice koje su izuzetno zdrave, ali nisu najbolji izbor za jutro

Neke namirnice koje jedemo za doručak nisu najbolji izbor jer mogu izazvate razne tegobe.

Otišao u prodavnicu po čokoladno mlijeko, vratio se sa milion dolara

Denis Vilovbi iz Virdžinije otišao je do lokalne prodavnice da kupi djeci čokoladno mlijeko, ne sluteći da će se kući vratiti sa mnogo više od toga.

Evo zašto mlijeko ne ide dobro sa kafom

​Pojedine namirnice prave najbolje kombinacije ikada i što se zdravlja tiče i ukusa.

Pića koja bi trebalo da pijete pred spavanje

Kvalitetan san je jedna od najvažnijih komponenti našeg zdravlja, a dobro se naspavati jednako je bitno kao i zdravo se hraniti. Nažalost, mnogi ljudi muku muče sa nedostatkom sna i sa nesanicom.

Kompenzacioni fond odobrio 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske danas je na telefonskoj sjednici odobrio isplatu 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka za saniranje posljedica izazvanih virusom korona.

Evo kako da produžite mlijeku rok trajanja, sačuvati svježinu salate

Mnoge domaćice imaju razne savjete za čuvanje namirnica, ali ovi trikovi će vam zaista pomoći da spasite ručak, sačuvate svježinu namirnica, ali i uštedi vrijeme na razne stvari oko hrane zbog kojih vam kuvanje i nije baš najomiljenije.

Najčitanije