Mlijeko

Nova trendi dijeta: Zeleni čaj protiv viška vode

​Dijeta zelenim čajem sa mlijekom je nova trendi dijeta, koja zaista daje željene rezultate, a najviše se preporučuje onima koji žele da se riješe viška vode u organizmu.

Stefanović: Nemoguće pregovarati dok zaustavljaju mleko i pelene

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je "Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom", ali da je nemoguće pregovarati dok se u ovoj pokrajini zaustavlja srpska roba.

Poljoprivrednik iz Travnika: Mlijeko prosipam svinjama jer nema ko da kupi

Zašto mladi čovjek odlazi iz BiH i zašto poljoprivreda kao nekada nema sjaja prikazano je u nekoliko minuta potresnog videa koji otkriva tužnu priču Želimira Čovića iz Donjeg Putićeva na području opštine Travnik.

Crnogorci popili tri puta više mlijeka iz BiH nego cijela EU

SARAJEVO - Iako Bosna i Hercegovina već nekoliko godina ima dozvolu za izvoz mlijeka u zemlje Evropske unije, od toga ima veoma malo finansijske koristi.

Zdravlje je u kiselom mlijeku i jogurtu

Osobe koje stalno piju veće količine kiselog mlijeka ili jogurta zdravije su i duže žive, pokazala su istraživanja.

Farmeri gase proizvodnju i odlaze u inostranstvo

KLJUČ - Proizvodnja mlijeka na području općine Ključ nalazi se pred gašenjem zbog sve većih problema s kojima se suočavaju ovdašnji farmeri, a samo tokom ove godine zatvoreno je sedam većih poljoprivrednih gazdinstava koja su se bavila tom proizvodnjom.

Zobeno mlijeko zdravije od kravljeg

Zobeno mlijeko je ukusna, ali i najuravnoteženija veganska alternativa mlijeku životinjskog porijekla.

Piletina u mlijeku

Piletina u mlijeku je idealna za nedeljni ručak. Ukusno i jednostavno jelo za cijelu porodicu.

Zašto trebate piti mlijeko za doručak?

Istraživanje pokazuje kako konzumiranje mlijeka može pomoći u smanjivanju nivoa glukoze u krvi, što bi moglo pomoći onima koji imaju dijabetes tipa 2.

Proizvodnja mlijeka u RS rekordna, farmera nikad manje

BANJALUKA, ŠAMAC - Broj proizvođača mlijeka u RS se, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, u posljednjih pet godina znatno smanjio, dok se količina proizvedenog mlijeka povećala, što govori o ukrupnjavanju proizvodnje u ovom sektoru, ali i o gašenju malih proizvođača.

Najčitanije