Moždani udar

Vjerenica: Asanž pretrpio blaži moždani udar

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž imao je u oktobru moždani udar u zatvoru "Belmarš" kod Londona, rekla je danas njegova vjerenica Stela Moris.

"Minute su važne", obilježen Svjetski dan borbe protiv moždanog udara

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara, danas su na Trgu Krajine ljekari i medicinsko osoblje Klinike za neurologiju UKC Republike Srpske građanima besplatno mjerili pritisak i šećer u krvi, kao i skrining na napravilan rad srca.

Đajić: Prevencija najbolji lijek, obaviti pregled krvnih sudova vrata i glave

BANJALUKA - Interesovanje građana za besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova glave i vrata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske je veliko, a neurolozi svakodnevno pregledaju znatan broj pacijenata.

Kanadsko istraživanje: Moždani udar može biti prvi simptom kovida-19

OTAVA - Moždani udar može biti prvi simptom kovid-19 kod mladih pacijenata, pokazuje novo kanadsko istraživanje.

Snimila se telefonom dok je proživljavala moždani udar

​Stejsi Džips (49) vozila se kući s posla kada je odjednom počela da gubi kontrolu nad lijevom stranom tijela.

Predugo spavanje dovodi do moždanog udara

Osobe koje predugo spavaju ili uživaju u popodnevnom spavanju imaju ozbiljan rizik od moždanog udara, pokazuje kineska naučna studija.

Đajić: Prevencija sprečava polovinu slučajeva moždanog udara

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je danas da prevencija sprečava 50 odsto slučajeva moždanog udara i apelovao da se stanovništvo pridržava preventivnih mjera.

Moždani udar poprima obrise epidemije u Republici Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj moždani udar poprima obrise epidemije, a primijećen je i trend povećane učestalosti obolijevanja od moždanog udara kod osoba srednje životne dobi, od 40 do 60 godina, saopštili su u Univerzitetsko-kliničkom centru RS povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara.

Đajić: Preventivnim pregledima spasene hiljade života

BANJALUKA - Moždani udar, koji je na trećem mjestu po uzroku smrtnosti, pobjeđuje se preventivnim pregledima, a u Republici Srpskoj je za proteklih osam godina ultrazvučno pregledano više od 40.000 pacijenata sa faktorima rizika i spasene hiljade života, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske u Banjaluci Vlado Đajić.

Kako spriječiti moždani udar

Loše prehrambene navike mogu dovesti i do visokog rizika od moždanog udara, tvrde stručnjaci.

Najčitanije