Moždani udar

Kanadsko istraživanje: Moždani udar može biti prvi simptom kovida-19

OTAVA - Moždani udar može biti prvi simptom kovid-19 kod mladih pacijenata, pokazuje novo kanadsko istraživanje.

Snimila se telefonom dok je proživljavala moždani udar

​Stejsi Džips (49) vozila se kući s posla kada je odjednom počela da gubi kontrolu nad lijevom stranom tijela.

Predugo spavanje dovodi do moždanog udara

Osobe koje predugo spavaju ili uživaju u popodnevnom spavanju imaju ozbiljan rizik od moždanog udara, pokazuje kineska naučna studija.

Đajić: Prevencija sprečava polovinu slučajeva moždanog udara

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je danas da prevencija sprečava 50 odsto slučajeva moždanog udara i apelovao da se stanovništvo pridržava preventivnih mjera.

Moždani udar poprima obrise epidemije u Republici Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj moždani udar poprima obrise epidemije, a primijećen je i trend povećane učestalosti obolijevanja od moždanog udara kod osoba srednje životne dobi, od 40 do 60 godina, saopštili su u Univerzitetsko-kliničkom centru RS povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara.

Đajić: Preventivnim pregledima spasene hiljade života

BANJALUKA - Moždani udar, koji je na trećem mjestu po uzroku smrtnosti, pobjeđuje se preventivnim pregledima, a u Republici Srpskoj je za proteklih osam godina ultrazvučno pregledano više od 40.000 pacijenata sa faktorima rizika i spasene hiljade života, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske u Banjaluci Vlado Đajić.

Kako spriječiti moždani udar

Loše prehrambene navike mogu dovesti i do visokog rizika od moždanog udara, tvrde stručnjaci.

Posljedice moždanog udara će liječiti žicama sličnim crvima

Naučnici sa tehnološkog instituta "Masačusets" u Bostonu razvili su robota sa sićušnim žicama sličnim crvu, prilagođenim za uvođenje u mozak, koji bi mogao da posluži za liječenje bolesnika s moždanim udarom, odnosno razbijanje krvnih ugrušaka u venama u mozgu.

Zvijezda "Igre prijestola" otkrila da je imala moždani udar

Lik Emilije Klark u seriji Igra prijestola doživio je gotovo sve - silovana je, bila je u zatvoru, ubili su joj brata, gledala je mnoštvo ljudi kako umire (uključujući njenog muža) i doživljavala strašne stvari od svog rođenja. Srećom, to je samo fikcija.

Doživjela moždani udar dok ju je partner oralno zadovoljavao

Žena u zapadnom dijelu Londona onesvijestila se dok joj se bližio orgazam. Pretrage su poslije otkrile da joj je uglavi pukla krvna žila.

Najčitanije