Mobilni telefon

Školama potreban jedinstven pravilnik o korištenju telefona

BANJALUKA, BIJELJINA, TREBINJE - U školama u Srpskoj ne postoji jedinstven pravilnik za korištenje mobilnih telefona, a dok ih u nekim školama potpuno zabranjuju, u drugima ipak đaci mogu koristiti telefone u svrhu obrazovanja.

Jeste li znali kada je predstavljen prvi mobilni telefon?

Zamislite telefon težak jedan kilogram, dug 20 centimetara, bez displeja i s baterijom koja je trajala pola sata. Upravo tako je izgledao prvi mobilni telefon koji je 1973. godine predstavio inženjer Martin Kuper te zauvijek promijenio tok istorije i svijet komunikacija.

Osumnjičen da je ukrao mobilni telefon iz pekare u Čelincu

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka kriminalistički su obradili lice iz Čelinca čiji su inicijali S.H. zbog sumnje da je ukralo mobilni telefon, čime je pričinilo štetu od 550 KM.

Igra PUBG: New State stiže na iOS i Android

Nova igra pod nazivom PUBG: New State biće dostupna korisnicima uređaja s iOS-om i Androidom od 11. novembra, potvrdio je izdavač Krafton.

Korišćenje „eSIM“ u Bosni i Hercegovini

U tekućoj godini, ulazimo u novu dimenziju korišćenja mobilne telefonije i po prvi put na području BIH imamo na raspolaganju najnapredniji format SIM kartice u čijem se nazivu pojavljuje prefiks "e", gdje dobijamo savremenu mobilnu alatku i funkcionalnost pod nazivom eSIM.

Među prvima poslala mejl, a evo zašto kraljica ne koristi mobilni

Britanska kraljica Elizabeta nikada nije zaostajala za vremenom.

Apple predstavio iPhone 12 i iPhone 12 mini

Kompanija Apple danas je predstavila najnoviji iPhone 12 koji podržava superbrzu 5G mrežu, prenosi Reuters.

Danas stiže Apple iPhone 12 i to u četiri varijante

​Kompanija Apple će danas u 19 sati predstaviti iPhone 12 u četiri varijante.

Sony Xperia 1 III će imati svjetliji displej i bolju selfi kameru

Nakon što su ovogodišnji Xperia 1 II i 5 II telefoni ozvaničeni, pažnja se usmjerava ka modelu Xperia 1 III koji se očekuje početkom naredne godine. Sada su se pojavili prvi izvještaji, koji navodno potiču od pouzdanog izvora.

Predstavljen Poco X3, sa većom baterijom i bez NFC podrške

Xiaomijeva podružnica POCO je ranije ovog meseca predstavila Poco X3 NFC, a sada je brend u Indiji objavio isti model telefona, ali bez NFC podrške i sa većom baterijom.

Najčitanije