Moda

Djevojčica iz Beograda najmlađi kreator Pariske nedelje mode

​Priča Tare Katarine Popović pokazuje kako urođena kreativnost i jedan domaći zadatak mogu da dovedu do toga da jedna devojčica postane najmlađi kreator u istoriji Pariske nedelje mode?

Špansko nasljeđe u haljinama visoke mode

U Muzeju umjetnosti "Tisen - Bornemica" u Madridu trenutno je otvorena izložba "Balensijaga i španske slike" na kojoj je predstavljeno 90 Balensijaginih modela ispred platna koja su navela čuvenog dizajnera da sjedne za šivaću mašinu.

Ljeto u ritmu razigranih resa

Stidljivo najavljene prethodne, rese su ove sezone postale jedan od vodećih modnih trendova. Svilenim, kratkim, diskretno su ukrašene lepršave ljetne odjevne kombinacije, od mnoštva dugih u potpunosti su sačinjene haljine, a našle su se i u "prirodnom staništu", na komadima od kože, prizivajući u sjećanje Pokahontas.

Novi trendovi vjenčanica za proljeće 2020.

​Iako klasična bijela haljina nikada neće izaći iz mode, vjenčanice postaju sve smjelije i otkačenije. A inspiracija je bezbroj.

Muška duga kosa se vraća u modu

I muške frizure, kao i moda, prošle su kroz evolutivni proces, pa u 2019. godini možemo da očekujemo povratak stilova iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali prilagođenih 21. vijeku.

Modne stavke koje otkrivaju dosta o vašoj ličnosti

Ono što nosimo osim praktične i estetske strane (zimi da nas grije, a za nama da se okreću), oslikava i našu ličnost, a kada kažemo ličnost onda ne mislimo samo na osobine, nego i na navike, raspoloženje, ljubavni život.

Šta je muškarac bez dobre košulje

Nepisano je pravilo da u ormaru svakog muškarca starijeg od 21 godinu treba biti barem nekoliko košulja koje nose.

Zašto (ne) treba da nosite kravatu?

Simbol poslovnog stila i odjevanja za kancelariju jeste klasično odjelo. A u "trci pacova" kažu da bolje odjelo dovodi do unapređenja.

Budite stajliš i na minusu

Kada je zimski period i temperatura na živi dostigne debeli minus, odijevanje može biti veliki izazov. Ipak, moguće je ovladati osnovnim pravilima slojevitog odijevanja, tako da vaše zimske kombinacije budu trendi, šik i veoma tople. Ne dozvolite hladnom vremenu da utiče na vaš stil jer uz jednostavne aksesoare i basic komade možete postići slojevit, ultimativni look, koji garantuje udobnost i toplotu.

Najčitanije