Moda

CHARTREUSE zelena: Zablistajte neonski

Modni kritičari kažu da je za ekspanziju chartreuse (neonske) zelene boje ove sezone zaslužna Bili Eiliš, kao i za mnoge današnje modne trendove.

Kako uklopiti čarape s odjećom: Pravila postoje da bi se kršila

U modi danas kao da je sve dozvoljeno, pa rasprava o tome kakve kad čarape treba nositi može izgledati zastarjelo.

Muška moda: Karirano i vuna obilježiće hladnije dane

Iako traje miholjsko ljeto, kada se i dalje možemo provlačiti u ljetnoj garderobi, uskoro će doći prava, kišna, hladna i vjetrovita jesen, koja će zahtijevati izvlačenje debelih džempera i toplih šalova iz ormana, a možda ne bi bilo loše ni da se ponovite kojim trendi jesenjim komadom.

Mint - boja kojoj ostajemo vjerni i nakon ljeta

Mint boja važi za jednu od najnježnijih nijansi zelene, ali i jednu od najljepših boja generalno.

Djevojčica iz Beograda najmlađi kreator Pariske nedelje mode

​Priča Tare Katarine Popović pokazuje kako urođena kreativnost i jedan domaći zadatak mogu da dovedu do toga da jedna devojčica postane najmlađi kreator u istoriji Pariske nedelje mode?

Špansko nasljeđe u haljinama visoke mode

U Muzeju umjetnosti "Tisen - Bornemica" u Madridu trenutno je otvorena izložba "Balensijaga i španske slike" na kojoj je predstavljeno 90 Balensijaginih modela ispred platna koja su navela čuvenog dizajnera da sjedne za šivaću mašinu.

Ljeto u ritmu razigranih resa

Stidljivo najavljene prethodne, rese su ove sezone postale jedan od vodećih modnih trendova. Svilenim, kratkim, diskretno su ukrašene lepršave ljetne odjevne kombinacije, od mnoštva dugih u potpunosti su sačinjene haljine, a našle su se i u "prirodnom staništu", na komadima od kože, prizivajući u sjećanje Pokahontas.

Novi trendovi vjenčanica za proljeće 2020.

​Iako klasična bijela haljina nikada neće izaći iz mode, vjenčanice postaju sve smjelije i otkačenije. A inspiracija je bezbroj.

Muška duga kosa se vraća u modu

I muške frizure, kao i moda, prošle su kroz evolutivni proces, pa u 2019. godini možemo da očekujemo povratak stilova iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali prilagođenih 21. vijeku.

Modne stavke koje otkrivaju dosta o vašoj ličnosti

Ono što nosimo osim praktične i estetske strane (zimi da nas grije, a za nama da se okreću), oslikava i našu ličnost, a kada kažemo ličnost onda ne mislimo samo na osobine, nego i na navike, raspoloženje, ljubavni život.

Najčitanije