Moda

Dizajnerka Nataša Šarić: Kič ne smije urušiti vrijednost mode

Nataša Šarić je istaknuta modna dizajnerka koja je svojim umjetničkim izrazom uspjela da obezbijedi svoje mjesto na najpoznatijim svjetskim modnim pistama, a kako kaže, njena najveća inspiracija u stvaranju modnih kreacija jeste geometrija i uopšteno matematika.

Odri Hepbern i Živenši: Najljepše prijateljstvo svijeta filma i mode

U zlatno doba Holivuda Odri Hepbern je bila njegova najsjajnija zvijezda na velikom filmskom platnu. Nakon godina obilježenih baletom koje je provela u Belgiji, Nizozemskoj i Londonu, Odri je skinula baletne papučice i započela svoju filmsku karijeru.

Marame se vraćaju u modu

Moda se neprestano vrti u krug , a to dokazuje i modni dodatak koji se već nekoliko godina polako vraća u opticaj.

Šminka koja je u trendu, a Dajani su rekli da je čini ružnijom

U svijetu kozmetike iskristalisao se novi trend - ponovo se, kao osamdesetih i devedesetih, nose olovke za oči u boji! Poseban akcenat stavlja se na onu u plavoj boji.

Olimpijske igre kao poslastica za "modnu policiju"

Olimpijske igre u Tokiju svečano će biti otvorene sutra, kada će svjetski sportisti marširati iza svojih nosilaca zastava, i kada će se svakako otvoriti i debata o garderobi koju nose.

Od kancelarije do plaže u odjeći koja odiše elegancijom

Od kancelarije do plaže u odjeći koja odiše elegancijom. Ljeto miriše na sanjarenja. Ljeto je poput nijemog ljubavnog filma. Ljeto je puno čežnje i pogleda, ono je lepršavost i bezbrižnost. No, ljeto je i elegancija, a upravo ovom riječju Sarajka Amila Lačević Ćoralić, koja je vječno zaljubljena u ljeto i more, opisuje svoju najnoviju kolekciju brenda "Femme by Shmeezla".

Svijet ostao bez zlatnog imena mode

Francuski modni dizajner Pjer Karden preminuo je u 99. godini, saopštila je njegova porodica. Karden je preminuo u američkoj bolnici u zapadnom pariskom predgrađu Neji.

Kako odabrati idealnu kravatu

Kravata je oduvijek bila simbol prestiža, uglađenosti, luksuza i odavala utisak da se radi o osobi koja zna šta radi.

Bezvremeni šarm klasičnog plavog kaputa

Pouzdani pratilac nježnijeg pola kroz hladne dane, pored neižbježnih jakni, svakako je i topli kaput. Ovaj lijepi elegantni komad odjeće može upotpuniti i svakodnevni i poslovni, romantični ili večernji izgled.

Teddy Bear - modni dodatak i jedan od najpoželjnijih kaputa za zimu

Uz trendi pletivo, koje će biti savršeni početak svake zimske kombinacije, i udobne čizme, koje će biti naš omiljeni modni dodatak sve do prvih proljećnih dana, kaput je jedan od ključnih odjevnih komada koji će svoje mjesto pronaći u zimskom izboru garderobe.

Najčitanije