Moderna

Moderna najavljuje kombinovanu vakcinu protiv korone i gripa

ŽENEVA - Prvi čovjek američke farmaceutske kompanije Moderna Stefan Bansel izjavio je da bi najranije do jeseni 2023. godine u ponudi u nekim zemljama mogla da se nađe i objedinjena vakcina protiv kovida-19 i sezonskog gripa.

EMA procjenjuje Moderninu vakcinu za djecu

AMSTERDAM - Regulatorna agencija EU za lijekove (EMA) saopštila je da je počela da vrši procjenu "Modernine" vakcine protiv kovida 19 za djecu od pet do 11 godina.

U Srpsku isporučeno 26.270 doza vakcine proizvođača Moderna

BANJALUKA - Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske isporučeno je 26.270 doza vakcine proizvođača Moderna, koja je dio donacije Vlade Republike Hrvatske BiH, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Istraživanje: Koja vakcina je bolja - moderna ili fajzer?

Istraživači, predvođeni američkim Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), uporedili su dvije vakcine u studiji sprovedenoj na 5000 zdravstvenih radnika u 25 država.

SZO odobrila vakcine Moderne za hitnu upotrebu

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacije (SZO) odobrila je vakcine kompanije Moderna za hitnu upotrebu.

Stručnjaci razmatraju Moderninu vakcinu za hitnu upotrebu

ŽENEVA - Tehnički stručnjaci razmatraju danas vakcinu protiv kovida 19 kompanije Moderna radi eventualanog urgentnog odobravanja njene upotrebe, rekao je portparol Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Odobrene dvije promjene vakcine kompanije Moderna

VAŠINGTON - Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) odobrila je dvije promjene u vezi s vakcinom protiv kovid-19 kompanije Moderna koje mogu da obezbijede bržu proizvodnju i imunizaciju stanovništva u SAD.

Moderna: Naša vakcina štiti i od novih sojeva virusa

BOSTON - Moderna Ink objavila je danas da je njihova vakcina protiv kovid-19 proizvela antitijela koja neutrališu nove varijante kovid-19 pronađene u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Imunitet od vakcine Moderne trajaće najmanje godinu dana

VAŠINGTON - Kompanija Moderna saopštila je da bi imunitet na virus korona koji stvara njena vakcina trebalo da traje najmanje godinu dana.

Vakcina razvijena u SAD izazvala imunološku reakciju

VAŠINGTON - Vakcina protiv virusa COVID-19 koju je razvila biotehnološka kompanija Moderna u partnerstvu s američkim Nacionalnim institutom za zdravlje izazvala je imunološki odgovor kod svih dobrovoljaca koji su primili dozu u fazi i studije.

Najčitanije