Moldavija

Evropska unija i Njemačka ekonomski integrišu zapadni Balkan i Moldaviju

BANJALUKA - Evropska unija i Njemačka planiraju da čvršće ekonomski integrišu zapadni Balkan i Moldaviju, javili su pojedini njemački mediji. Kako su pisali, cilj ovog programa je približiti ove regione i pospješiti ekonomsku saradnju.

Pala vlada Moldavije

Moldavska vlada je pala pošto u parlamentu nije preživjela glasanje o povjerenju, zbog čega joj prijeti nestabilnost pet mjeseci nakon što je prozapadno orjentisana premijerka Maja Sandu došla na čelo vlade i obećala da će se boriti protiv korupcije, prenosi "Rojters".

Pijane vozače šalju na rad u mrtvačnicu

Moldavske vlasti muku muče i s pijanim vozačima. Sada, prema novom programu suzbijanja opšteg alkoholizma i vožnje u pijanom stanju, vozači koje policija uhvati pijane za volanom mogu ući u poseban program kako ne bi ostali bez vozačke dozvole.

Moldavka falsifikovala dokumente državljanke BiH

​BANJALUKA - Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv Z.H. zbog sumnje da je izvršila krivična djela "Neovlašteno korištenje ličnih podataka", "Falsifikovanje isprave" i "Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja".

Dodik: Moldavija - model za rješenje krize u BiH

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ističe da bi Moldavija, odnosno način na koji su glavne moldavske stranke odlučile da riješe političku krizu u toj zemlji, mogao da posluži kao primjer za prevazilaženje krize u BiH.

Dodik se sastao sa predsjednikom Moldavije

MINSK - U Minsku su se danas sastali srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Moldavije Igor Dodon.

Najavljena ostavka vlade moldavskog premijera Pavela Filipa

KIŠINJEV - Demokratska partija Moldavije premijera Pavela Filipa saopštila je danas da se povlači s vlasti i raspušta vladu kako bi se riješila politička kriza u zemlji.

Kriza u Moldaviji: Raspisani vanredni izbori, parlament pred raspuštanjem

KIŠINJEV - Politička kriza u Moldaviji je eskalirala postavljenjem privremenog predsjednika Pavela Filipa koji je najavio raspuštanje parlamenta i raspisao vanredne izbore za 6. septembar.

Najveći podzemni vinski podrum nalazi se u Moldaviji

Iako se ne nalazi u društvu zemalja poznatih po vinskim destinacijama, u Moldaviji zvanično postoji najveća kolekcija vina na svijetu.

Moldavski predsjednik Dodon u bolnici

KIŠINJEV - Predsjednik Moldavije Igor Dodon povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi kada su se vozila iz njegove pratnje sudarila sa kamionom na auto-putu Straseni-Kalarasi, javili su danas lokalni mediji.

Najčitanije