Moldavija

Dodik: Moldavija - model za rješenje krize u BiH

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ističe da bi Moldavija, odnosno način na koji su glavne moldavske stranke odlučile da riješe političku krizu u toj zemlji, mogao da posluži kao primjer za prevazilaženje krize u BiH.

Dodik se sastao sa predsjednikom Moldavije

MINSK - U Minsku su se danas sastali srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Moldavije Igor Dodon.

Najavljena ostavka vlade moldavskog premijera Pavela Filipa

KIŠINJEV - Demokratska partija Moldavije premijera Pavela Filipa saopštila je danas da se povlači s vlasti i raspušta vladu kako bi se riješila politička kriza u zemlji.

Kriza u Moldaviji: Raspisani vanredni izbori, parlament pred raspuštanjem

KIŠINJEV - Politička kriza u Moldaviji je eskalirala postavljenjem privremenog predsjednika Pavela Filipa koji je najavio raspuštanje parlamenta i raspisao vanredne izbore za 6. septembar.

Najveći podzemni vinski podrum nalazi se u Moldaviji

Iako se ne nalazi u društvu zemalja poznatih po vinskim destinacijama, u Moldaviji zvanično postoji najveća kolekcija vina na svijetu.

Moldavski predsjednik Dodon u bolnici

KIŠINJEV - Predsjednik Moldavije Igor Dodon povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi kada su se vozila iz njegove pratnje sudarila sa kamionom na auto-putu Straseni-Kalarasi, javili su danas lokalni mediji.

Građani Moldavije traže pripajanje Rumuniji

KIŠINJEVO - Više hiljada građana Moldavije okupilo se danas u Kišinjevu kako bi zahtijevali ujedinjenje sa Rumunijom.

Više od 10.000 na skupu za ujedinjenje Moldavije i Rumunije

KIŠINJEV - Više od 10.000 ljudi okupilo se u nedjelju u Kišnjevu, prestonici Moldavije, na mitingu organizovanom u znak podrške ujedinjenju te zemlje i Rumunije.

Eksplozija u glavnom gradu Moldavije, ubijeno nekoliko ljudi

KIŠINJEV – U Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, jutros je došlo do snažne eksplozije, prenose strani mediji.

Rogozin nepoželjan u Moldaviji

KIŠINJEV - Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije proglasilo je danas zamenika ruskog premijera Dmitrija Rogozina "personom non grata" (nepoželjnom osobom) zbog "niza neprijateljskih izjava prema Moldaviji i njenim građanima" u nedavnom televizijskom intervjuu.

Najčitanije