Momčilo Novaković

Novaković: Na rat pozivaju oni koji su bježali od njega

SARAJEVO - Poslanik NDP-PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Momčilo Novaković smatra da je upravo parlament mjesto na kojem se treba razgovarati o svim pitanjima sviđala se ona nekome ili ne.

Ekonomisti tvrde da je usvojena inicijativa o maržama na gorivo nesprovodiva

SARAJEVO - Ekonomski analitičari smatraju da je inicijativa za maloprodajnu maržu distributera nafte i naftnih derivata koju su u utorak veče usvojili poslanici u Predstavničkom domu BiH nesprovodiva.

Bevanda: Cilj ugovora o zajmu 56,6 miliona unapređenje stabilnosti bankarskog sektora

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda informisao je poslanike u Predstavničkom domu parlamenta BiH da ugovor o zajmu između BiH i Svjetske banke vrijednosti 56,6 miliona evra ima za cilj unapređenje stabilnosti bankarskog sektora.

Majkić: Jedinstven broj za hitne situacije - prenošenje nadležnosti

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je večeras da je predlagač zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, kojim je predviđeno uvođenje jedinstvenog broja 112 na nivou BiH za hitne situacije, izašao iz okvira ustavne nadležnosti i preuzeo ono što je u nadležnosti entiteta.

Novaković: Bez srpskih poslanika neće proći Bećirovićev prijedlog

SARAJEVO - Poslanik Koalicije NDP-PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković vjeruje da inicijativa poslanika SDP-a Denisa Bećirovića - da se u dnevni red naredne sjednice uvrsti tačka "Prijedlog zakona o proglašenju 9. januara danom sjećanja na žrtve ratnih zločina i genocida koje su počinili organi samoproglašene i nelegalne takozvane Srpske republike BiH/Republike Srpske" - neće dobiti podršku srpskih poslanika.

Novaković: Set zakona o akcizama štetan za građane

BANJALUKA - Poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u Predstavničkom domu parlamenta BiH Momčilo Novaković izjavio je danas da je usvojeni set zakona o akcizama štetan za građane jer će dovesti do neminovnog povećanja i drugih cijena, a ne samo skoka cijena nafte od 10 odsto.

Nema izmjene Zakona o platama: Sudije i tužioci ostaju kratkih rukava

BANJALUKA - Iako se radi o obavezi prema presudi Ustavnog suda BiH, sudije i tužioci na nivou BiH, barem zasad, ostaće kratkih rukava jer u parlamentu BiH nema većine koja će izglasati izmjene Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama, a kojim se sudijama i tužiocima uvode naknade za topli obrok, prevoz, smještaj i odvojen život.

Slab učinak Savjeta ministara: Nigdje zakona, samo deklaracije i izvještaji

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH, na čijem je čelu Denis Zvizdić, na posljednjih desetak sjednica razmatrao je tek dva ili tri zakona, a dnevni red uglavnom se svodi na priču o informacijama, deklaracijama, memorandumima i izvještajima, što prema mišljenju stručnjaka, dovoljno govori o (ne)radu i odnosima koji vladaju u toj instituciji.

Pelješki most sve bliži arbitraži

SARAJEVO - Ukoliko se ne postigne dogovor između BiH i Hrvatske u vezi s gradnjom pelješkom mostu, njegovu sudbinu odrediće međunarodna arbitraža.

Opozicija u Predstavničkom domu BiH će tražiti smjenu Zvizdića?

SARAJEVO - Opozicija u Predstavničkom domu BiH, koja je u ovom momentu "nadmoćnija" u odnosu na poziciju, najvjerovatnije će u srijedu, 13. septembra, zatražiti da se glasa o nepovjerenju Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Najčitanije