Monolit

Riješena misterija monolita u Turskoj

Metalni monolit koji se misteriozno pojavio i nestao na polju na jugoistoku Turske bio je trik za javnost prije današnjeg vladinog događaja tokom kojeg je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan najavio svemirski program te zemlje.

Monolit se nakon Rumunije i SAD pojavio u Engleskoj

Nakon Jute, Rumunije i Kalifornije i Engleska može da se pohvali da je "dobila" monolit. Misteriozni objekat koji već nedjeljama intrigira svijet osvanuo je i na ostrvu Vajt, a pronašao ga je Tom Danford (29) dok je šetao psa.

Fotograf otkrio šta se desilo s misterioznim monolitom u Juti

Krajem novembra, rendžeri u Juti našli su misteriozni monolit na zabačenom mjestu. Manje od nedjelju dana kasnije, čudni monolit je nestao, što je izazvalo razne spekulacije. Fotograf koji je misterioznu strukturu slikao, ispričao je svoju verziju događaja.

Monolit u Rumuniji nestao kao i onaj u Americi

Sjajni metalni monolit nestao je danas iz rumunskog planinskog okruga Neamt, četiri dana nakon što je njegova iznenadna pojava u blizini drevne dačanske tvrđave izazvala spekulacije da je možda povezan s misterioznom strukturom viđenom u SAD.

Misteriozni monolit pronađen usred pustinje navodno nestao

Misteriozni metalni monolit pronađen u udaljenoj pustinji na zapadu SAD, koji je potaknuo nacionalnu raspravu o tome kako je dospio tamo, navodno je nestao, rekle su vlasti u subotu.

Misteriozni metalni monolit otkriven usred američke pustinje

Misteriozni metalni monolit otkriven je u pustinji američke države Jute. Uočila ga je posada helikoptera čiji je zadatak bio da prebroji populaciju muflona.

Najčitanije