Moratorijum

U evropskim bankama 360 milijardi evra kredita pod moratorijumom

Najveće evropske banke su uvele moratorijum ili druge olakšice na otplatu više od 360 milijardi evra (425 milijardi dolara) kredita, a veliko je pitanje hoće li dužnici moći da nastave sa servisiranjem obaveza kada te mjere podrške isteknu, piše Reuters.

U Srbiji od 1. avgusta ponovo dvomjesečni moratorijum na kredite

Građani i privrednici Srbije će od 1. avgusta ponovo moći da stopiraju rate na kredite.

Banke tokom moratorijuma obračunale 19 miliona evra kamata

Banke u Crnoj Gori tokom tri mjeseca moratorijuma na otplatu kredita obračunale su 19 miliona evra kamate, saopštio je guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić.

I Srpska produžava moratorijum na kredite

Nakon što je Federacija BiH donijela odluku kojom se moratorijum na otplatu kredita produžava za još dva mjeseca, sličan model se priprema i u Republici Srpskoj.

Moratorijum na ino-kredite u BiH "ostavlja" 665 miliona KM

BANJALUKA - Ukoliko bi uspjeli ispregovarati i dogovoriti moratorijum na otplatu međunarodnih kredita za ovu godinu, u Bosni i Hercegovini bi "ostalo" 665.714.363 KM.

Moratorijum guši crno tržište duvanskog dima

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog sve brže rastućeg crnog tržišta duvana i duvanskih proizvoda i pada prihoda od akciza na duvan, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) prihvatio je informaciju Radne grupe za izmjenu Zakona o akcizama kojom je predloženo uvođenje moratorijuma na dalje povećanje akciza na cigarete, najvjerovatnije u naredne tri godine.

Najčitanije