More

Arheolozi u Izraelu otkrili vrijedne artefakte u moru

Arheolozi su u Izraelu otkrili vrijedne artefakte kod olupina u Sredozemnom moru, nedaleko od drevnog grada Cezareje.

I Njemačka se pridružila - ratni brod uplovio u Južno kinesko more

BERLIN - Jedan njemački ratni brod uplovio je danas u Južno kinesko more prvi put poslije skoro 20 godina, čime se Berlin pridružio drugim zapadnim zemljama u jačanju vojnog prisustva u regionu, dok Kina sve intenzivnije demonstrira svoje teritorijalne ambicije.

Moskva: NATO avioni iznad Crnog mora bezbjednosna prijetnja

MOSKVA - Ruski radari su uočili i pratili šest izviđačkih NATO aviona iznad Crnog mora u protekla 24 sata, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane uz ocjenu da je riječ o bezbjednosnoj prijetnji.

Krim NATO-u: Ne zanosite se u Crnom moru

SIMFEROPOLJ - Zamjenik predsjedavajućeg krimskog parlamenta Vladimir Bobkov pozvao je zemlje NATO-a da se ne zanose u Crnom moru organizujući provokacije s približavanjem obalama Krima.

Hrvatski pomorac nestao u Japanskom moru, potraga prekinuta

ZAGREB - Potraga za nestalim hrvatskim pomorcem sa broda Atlantske plovidbe (AP) "Miho Pracat" u Japanskom moru, prekinuta je zbog isteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je danas predstavnica kompanije Sanja Putica.

Podigli borbene avione da isprate dva ruska tupoljeva

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su Danska, Finska, Italija, Švedska i druge zemlje podigle borbene avione da isprate dva ruska strateška bombardera tupoljev Tu-160 koja su letjela iznad Baltičkog mora, javlja Interfaks.

Hoće li morski plodovi na evropskoj trpezi biti iz laboratorije

Najveća evropska grupa za promet smrznute hrane i proizvođač ribljih štapića "Birds Eye", gigant "Nomad Foods" udružio se s američkom kompanijom "BlueNalu" kako bi napravili morske plodove koji se uzgajaju iz ćelija u laboratoriji.

Mjesta u Hrvatskoj na koja se turisti najviše žale

Loše plaže, neljubaznost i prevelika gužva samo su neke od primjedbi turista.

Opasan predator u Jadranu

U Jadranu je uočena opasna vatrenjača - predator koji uništava gotovo sve pred sobom i vrlo brzo se razmnožava, upozoravaju iz Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu.

Šta se dešava kada milijarde morskih životinja uginu u jednom danu

"Toplotna kupola" koja se u junu nadvila nad sjeverozapadom Pacifika donijela je nezabilježen pomor stanovnika okeana. Procjenjuje se da će se posljedice osjećati godinama.

Najčitanije