More

Podigli borbene avione da isprate dva ruska tupoljeva

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su Danska, Finska, Italija, Švedska i druge zemlje podigle borbene avione da isprate dva ruska strateška bombardera tupoljev Tu-160 koja su letjela iznad Baltičkog mora, javlja Interfaks.

Hoće li morski plodovi na evropskoj trpezi biti iz laboratorije

Najveća evropska grupa za promet smrznute hrane i proizvođač ribljih štapića "Birds Eye", gigant "Nomad Foods" udružio se s američkom kompanijom "BlueNalu" kako bi napravili morske plodove koji se uzgajaju iz ćelija u laboratoriji.

Mjesta u Hrvatskoj na koja se turisti najviše žale

Loše plaže, neljubaznost i prevelika gužva samo su neke od primjedbi turista.

Opasan predator u Jadranu

U Jadranu je uočena opasna vatrenjača - predator koji uništava gotovo sve pred sobom i vrlo brzo se razmnožava, upozoravaju iz Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu.

Šta se dešava kada milijarde morskih životinja uginu u jednom danu

"Toplotna kupola" koja se u junu nadvila nad sjeverozapadom Pacifika donijela je nezabilježen pomor stanovnika okeana. Procjenjuje se da će se posljedice osjećati godinama.

Dva muškarca se u utopila na crnogorskom primorju

PODGORICA - Na crnogorskom primorju danas su se utopila dva muškarca, javljaju crnogorski mediji.

Osvježite kosu poslije sunca i plaže

Visoke temperature, morska so i vjetar isušuju kosu pa ona ljeti traži posebnu njegu. Nakon povratka s plaže ili bazena kosu treba oprati i nanijeti regenerator koji se ne ispire. On će dubinski nahraniti vlasi i spriječiti njihovo pucanje.

Kakav je uticaj mora na mozak?

Možete li da zamislite kakav je uticaj mora na naš mozak?

Istraživanje: Jadransko more nikada nije bilo slanije

Hrvatski tim naučnika je u saradnji s italijanskim kolegama objavio najnovije rezultate istraživanja koji ukazuju na dosad nezabilježene vrijednosti saliniteta Jadrana, objavio je Institut "Ruđer Bošković".

Potres u jadranskom moru kod Riminija

ZAGREB - Zemljotres magnitude 4,2 sa epicentrom u Jadranskom moru kod Riminija pogodio je italijansku obalu, a osjetio se i u Istri.

Najčitanije