More

Oglasio se Pentagon o brodovima u Crnom moru

VAŠINGTON - Pentagon je odbio danas da komentariše navode Turske da će Sjedinjene Države poslati dva ratna broda u Crno more sljedeće nedjelje, ali je rekao da vojska rutinski šalje brodove u taj region.

NATO već danima traži "iščezlu" rusku podmornicu

Iako je nestala sa radara NATO, dizel-električna napadna podmornica Crnomorske flote B-237 "Rostov-na-Donu" nije potonula. Ona se i dalje nalazi na vezi s komandom flote i prenosi sve neophodne informacije o "uslovnom" neprijatelju, koji je u međuvremenu za njom organizovao bezuspješnu potjeru.

Pronađeni fragmenti Biblije iz 132. godine

Fragmenti drevnog biblijskog svitka otkriveni su u pećini u blizini Mrtvog mora u Izraelu, što je prvo takvo otkriće u posljednjih nekoliko decenija, saopštila je danas Izraelska uprava za starine.

Snažan zemljotres potresao more kod Filipina

MANILA - Snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihterovoj skali potresao je danas more kod Filipina, saopštio je Mediteranski seizmološki centar (EMSC).

U FBiH niko ne vodi brigu o Jadranskom moru

SARAJEVO - Federacija BiH još nije uspostavila osnovne pretpostavke za efikasno upravljanje intervencijama u slučaju incidentnog zagađenja mora, ali ni ostalih voda, pokazala je sprovedena revizija.

Auto sletio u more kod Splita, jedna osoba poginula

SPLIT - Jedna osoba je poginula, a tri su povrijeđene kada je noćas oko 1.25 vozilo u kojem su se nalazili sletjelo sa puta u more u Kaštel Starom.

Hrvatska proglašava ekonomski pojas u Jadranu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će hrvatska vlada u ponedjeljak usvojiti prijedlog odluke o proglašenju isključivog ekonomskog pojasa na Jadranu.

Video Turističke organizacije RS osvojio prestižno priznanje u Beču

Međunarodni komitet turističkih filmskih festivala (CIFFT) proglasio je najbolje turističke filmove u 2020. godini. Video turističke organizacije Republike Srpske "Nothing much but much more" osvojio je Grand Prix u kategoriji Promocija turističke destinacije - regija.

Nacistička "enigma" slučajno nađena u Baltičkom moru

Njemački ronioci koji čiste Baltičko more od odbačenih ribarskih mreža naišli su u zalivu Gelting na rijetku mašinu za šifrovanje "enigma" koju je nacistička vojska koristila tokom Drugog svjetskog rata, a vjeruje se da je izbačena iz potopljene podmornice.

Kraj Novog Zelanda uginulo oko 100 nasukanih kitova

VELINGTON - Oko 100 kitova pilota i delfina uginulo je u masovnom nasukavanju na obali ostrva Četem, oko 800 kilometara od istočnog dijela Novog Zelanda, saopštili su danas zvaničnici.

Najčitanije