More

Zaoštrava se sukob s Turskom: Spremne nove sankcije, Kipar prijeti vetom

BRISEL - Na sljedećem susretu predsjednika država i vlada EU na dnevnom redu će biti spisak mogućih sankcija protiv Turske.

"Mrtvo more za početnike" otvorilo Juventafest

Gostujućom predstavom "Mrtvo more za početnike" u izvođenju Teatra "Gimnazijalac" iz Lebana, u Pozorištu mladih Sarajevo svečano je otvoren 8. Juventafest.

Turski brod ostaje u Istočnom Mediteranu još 90 dana

ANKARA - Turski istraživački brod "Oruk Rajs" ostaće u vodama Istočnog Mediterana još 90 dana, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Drama na Egejskom moru: Djevojčicu vjetar odnio na pučinu

Šokantni snimak trogodišnje djevojčice koja je sa svojom malom dušeku u obliku jednoroga plutala pučinom, raširio se brzinom munje društvenim mrežama.

Švedska podiže borbenu gotovost u regionu Baltičkog mora

STOKHOLM - Švedska pojačava odbrambene aktivnosti u regionu Baltičkog mora zbog, prema riječima viceadmirala Jana Tornkvista, pogoršane situacije, budući da Rusija i NATO vrše vojne operacije u toj oblasti.

Turistička sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnjeg prometa

BARBAN - Hrvatska ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je danas zadovoljstvo tokom turističke sezone u Hrvatskoj, koja je prema njenim riječima ostvarila 50 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je 20 odsto više od očekivanja.

Istru tokom vikenda napustilo više od 100.000 turista

ISTRA - Istru je od petka do danas napustilo više od 100.000 turista, uglavnom iz Britanije, zbog odluke njihove vlade da je za sve koji se vraćaju iz Hrvatske obavezna samoizolacija.

Naučnici otkrili formulu sreće

Britansko istraživanje pokazalo je da što je čovjek bliže vodi - moru ili jezeru to je srećniji. Bez obzira na to da li je pijemo, plivamo u njoj ili je jednostavno gledamo, pokazalo se da voda poboljšava naše mentalno i fizičko blagostanje.

Turska očekuje pad uvoza energenata nakon novih nalazišta u Crnom moru

Turska očekuje značajan pad uvoza energenata nakon što su pronađene rezerve prirodnog gasa u Crnom moru, a trenutno se analiziraju i rezerve na drugim lokacijama, rekao je ministar energetike Fatih Donmez.

Turci otkrili velike zalihe gasa u Crnom moru

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan objavio je danas otkriće velikih rezervi prirodnog gasa i blizini obale Crnog mora, nekoliko dana nakon što je najavio "dobre vijesti" koje će označiti novu eru za ovu zemlju.

Najčitanije