Moskva

Stariji Moskovljani treba da ostanu kod kuća

MOSKVA - Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin naredio je danas da stariji sugrađani ostanu kod kuće i preporučio poslodavcima da omoguće rad od kuće nakon što je u ruskoj prijestonici naglo povećan broj oboljelih od virusa korona.

Navaljni traži od Moskve da preda njegovu odjeću kao dokaz

MOSKVA - Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni zatražio je danas od ruskih vlasti da predaju odjeću u kojoj je bio kada je prošlog mjeseca pao u komu i optužio Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

U Moskvi uragan, ulice kao rijeke

U Moskvi bjesni uragan praćen gradom i snažnim vjetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prijestonici u naredna dva dana proglašen "žuti" nivo opasnosti.

Lavrov: Njemačka da zaustavi politizaciju slučaja Navaljni

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zatražio je danas od Njemačke, tokom telefonskog razgovora sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom, da zaustavi politizaciju slučaja ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog.

Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posjetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljenu za sutra, nakon izmjene rasporeda sa njemačke strane.

Lavrov: Berlin obećao da će uskoro dati odgovor Moskvi za Navaljnog

Njemačke vlasti su obećale da će Rusiji predstaviti konkretne činjenice o incidentu sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnijem, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Putin: Spremnost za zajedničke napore radi globalne stabilnosti

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je spremnost da zajedno sa Kinom uloži trud sa ciljem osiguravanja globalne stabilnosti, saopšteno je iz pres-službe Kremlja.

Moskva o tvrdnjama Berlina u vezi sa Navaljnim: Naučna fantastika

MOSKVA - Ruski Savjet federacije reagovao je povodom informacije iz Berlina da je bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe "Novičok", ističući da takve tvrdnje nisu dokazane.

Berlin će biti spreman da uvede sankcije Moskvi zbog Navaljnog

BERLIN - Njemačka će biti spremna da uvede diplomatske sankcije Rusiji ukoliko zaključi da su ruske državne agencije odgovorne za trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavio je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

U toku dana desetine prijava o bombama na više lokacija u Moskvi

Moskva - Eksperti su provjerili sve ustanove u Moskvi i Moskovskoj oblasti koje su primile dojave o bombama u toku dana i utvrdili da u njima nema eksplozivnih naprava.

Najčitanije