Moskva

Osam osoba, uključujući četvoro djece, poginulo u požaru

MOSKVA - Osam osoba, uključujući četvoro djece, poginulo je u požaru u stambenoj zgradi u sibirskom gradu Krasnojarsk, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Sudar dva aviona u Moskvi

MOSKVA - Avioni kompanija "Aeroflot" i "Rojal flajt" sudarili su se tokom šlepanja na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi, prenijeli su ruski mediji.

Na proslavu Dana pobjede u Moskvi pozvani Tramp, Kim i Džonson

MOSKVA - Rusija je na proslavu 75 godina od Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu pozvala predsjednika SAD Donalda Trampa, lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una i britanskog premijera Borisa Džonsona, izjavio je pomoćnik Kremlja Jurij Ušakov.

Uhapšeno 136 učesnika neodobrenog protesta u Moskvi

MOSKVA - Policija i ruska nacionalna garda uhapsile su danas u Moskvi 136 ljudi zbog učešća u neodobrenom skupu, održanom poslije odobrenog skupa u znak podrške neregistrovanim kandidatima na izborima za moskovsku gradsku skupštinu, rekli su za Tas s iz moskovskog Direktorata Ministarstva unutrašnjih poslova.

Paljanski biciklisti stigli do Moskve: Prevalili 2.850 km na dva točka

​Trojica biciklista Biciklističkog kluba "Javorina" sa Pala uspješno su okončali biciklističku ekspediciju "Pale – Moskva 2019 / Hvala i slava Rusiji" koja je organizovana od 06.07.2019. do 26.07.2019. godine.

Dvije pande u Zoo vrtu u Moskvi dobile voćne torte za rođendan

Zoološki vrt u Moskvi u srijedu je održao rođendansku proslavu za dvije velike pande, koje je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u aprilu 2019. godine poklonio kineski kolega Si Đinping.

Ogromni puževi na ulicama Moskve

Puževi veličine do 15 centimetara izazvali su paniku u centru Moskve, što je posljednje u nizu mjesta na kojem su prijavljeni od kako su se proširili iz Španije.

Rusija: Policija tukla i hapsila demonstrante

MOSKVA - Ruska policija sukobila se sa demonstrantima tokom skupa u centru Moskve i uhapsila oko 800 ljudi, javlja Rojters.

Pogled na Moskvu s vidikovca na 89. spratu

​Kula "Federacija", jedna od najviših zgrada u Evropi, nudi spektakularan pogled na rusku prijestolnicu Moskvu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pet hiljada boksera okupiralo centar Moskve

Ispred zidina Kremlja u Moskvi obilježen je Međunarodni dan boksa.

Najčitanije