Moskva

Banjalučko studentsko pozorište osvojilo publiku u Moskvi

Banjalučko studentsko pozorište komadom "Nakon predstave" osvojilo je publiku na prestižnom Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, rekao je Srni predsjednik Skupštine tog pozorišta Aleksandar Pejaković.

Moskva: NATO avioni iznad Crnog mora bezbjednosna prijetnja

MOSKVA - Ruski radari su uočili i pratili šest izviđačkih NATO aviona iznad Crnog mora u protekla 24 sata, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane uz ocjenu da je riječ o bezbjednosnoj prijetnji.

U Moskvi počeli prinudni neradni dani

MOSKVA - U Moskvi su danas počeli prinudni neradni dani koji će prema ranijoj najavi gradonačelnika Sergeja Sobjanjina trajati skoro nedjelju i po dana radi suzbijanja širenja virusa korona.

Flota robota na ulicama Moskve, zamijeniće poštare

Flota robota opremljenih vještačkom inteligencijom, u vlasništvu ruskog internet giganta Jandeksa, izašla je na ulice Moskve da isporučuje poštu širom ruske prijestonice, pridružujući se floti dronova za isporuku hrane.

Blokiran prolaz ka Crvenom trgu

MOSKVA - Prolaz do Crvenog trga u Moskvi je blokiran nakon što su se skele koje su postavljene uz zid obližnjeg Kremlja srušile ranije u toku dana.

Poraz Aleksandre Krunić na startu turnira u Moskvi

MOSKVA - Srpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je na startu WTA turnira u Moskvi od Amerikanke Bernarde Pere 7:6 (7:3), 6:3.

Britanski list se izvinio Moskvi: Rusi nisu ukrali formulu za sputnjik V

LONDON - Britanski list Dejli ekspres izvinio se zvaničnoj Moskvi zbog članka u kojem se tvrdilo da je Rusija, navodno, ukrala formulu Astra Zenekine vakcine kako bi napravila svoju sputnjik V.

Moskva neće ponoviti prijedlog o zamrzavanju bojevih glava

Moskva neće ponoviti prijedlog Vašingtonu o zamrzavanju nuklearnih bojevih glava na godinu dana, izjavio je danas zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

U Moskvi neuobičajeno toplo, besplatna voda u metrou

MOSKVA - Meteorolozi su za danas u Moskvi najavili temperaturu do 33 stepena, a indeks ultraljubičastog zračenja biće kao u oblasti ekvatora.

Talačka kriza u banci u Rusiji

MOSKVA - Za sada nepoznata osoba upala je danas u filijalu Sberbanke u sibirskom građu Tjumenu, u Rusiji, i uzela tri osobe za taoce.

Najčitanije