Moskva

Posljednji ultimatum Navaljnom: Odmah da se vrati ili zatvor

MOSKVA - Ruska zatvorska služba je danas dala posljednji ultimatum opzicionom lideru Alekseju Navaljnom da se odmah vrati iz Nemačke i javi nadležnim službama sutra ujutro ili da se po povratku u Rusiju suoči s momentalnom zatvorskom kaznom jer mu uslovna zatvorska kazna ističe 30. decembra, prenio je Rojters.

Moskva: Drugi ugovor o isporuci "S-400" zavisi od Ankare

MOSKVA - Rusija je realizovala prvi ugovor za isporuku raketnih sistema protivvazdušne odbrane "S-400" Turskoj, a drugi ugovor će zavisiti od odluke Ankare, izjavio je generalni direktor kompanije "Rostek" Sergej Čemezov.

U Moskvi počela masovna vakcinacija protiv korone

MOSKVA - Moskva je danas počela da distribuira vakcinu Sputnjik V protiv kovid-19 putem 70 klinika, što je prva masovna vakcinacija u Rusiji protiv te bolesti, saopštila je gradska radna grupa za virus korona.

Daun sindrom centar sarađivaće s ruskim fondom u borbe protiv stigme

Daun sindrom centar u petak je održao online konferenciju s predstavnicima Humanitarnog fonda za osobe s Daunovim sindromom "Downside UP" iz Moskve, s kojim je dogovorena saradnja.

U Moskvi postavljeno 300 stanica za vakcinaciju

MOSKVA - Moskovske vlasti su danas saopštile da su spremne za masovnu vakcinaciju protiv korona virusa, nakon što su postavili oko 300 punktova širom grada gdje će građani moći da dobiju vakcinu, rekao je gradonačelnik glavnog grada Rusije Sergej Sobjanin.

Okončana prva runda pregovora Rusije i Turske o Nagorno-Karabahu

ANKARA - Prva runda tehničkih pregovora između turske i ruske vojne delegacije oko uspostavljanja centra za nadzor mira u Nagorno-Karabahu zaključena je u Ankari, javlja "Sputnjik".

Izložba Muzeja RS "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" u Moskvi

BANJALUKA - Multimedijalna izložba "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" Muzeja Republike Srpske otvorena je u online formatu u petak u Izmajlovskom Kremlju u Moskvi. Autor izložbe je viši kustos istoričar Milenko Đorđević, a izložba će biti predstavljena u okviru Međunarodnog projekta "Tragedija. Prevazilaženje. Podvig. 1418 koraka do pobjede".

Primirje: Putin otkrio na šta su se Jermeni i Azeri obavezali

MOSKVA - Od danas je na snagu stupilo primirje između Jermenije i Azerbejdžana, zemalja koje su od 27. septembra vodile krvavi rat oko Nagorno-Karabaha, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je saopštio na šta su se obje strane obavezale.

Dimitris Itudis ekskluzivno za "Nezavisne": Muka me hvata kad vidim da me doktor zove

Dimitris Itudis je trenerski zanat ispekao u bivšoj Jugoslaviji, čija škola košarke i danas važi za jednu od najcjenjenijih u svijetu. To ga je uz veliko zalaganje na kraju dovelo do skoro 40 trofeja u bogatoj karijeri. Sada pehare sakuplja kao trener CSKA iz Moskve, a u ekskluzivnom razgovoru za "Nezavisne" trener "armejaca" pričao je o aktuelnoj sezoni, virusu korona, te djetinjstvu u kojem je trenirao fudbal i radio na farmi šparoga.

Talačka kriza u Moskvi, napadač prijeti eksplozijom

MOSKVA - Nepoznati napadač uzeo je taoce u stanu na sjeveru Moskve i prijeti da će aktivirati eksplozivne naprave, prenosi TASS pozivajući se na izvor iz hitnih službi.

Najčitanije