Most

Cvijanovićeva obišla rekonstruisani most koji spaja Srpsku i Srbiju

ZVORNIK - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović tokom današnje posjete Zvorniku obišla je i rekonstruisani Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

Duguljasta bundeva od 50 kg atrakcija u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - U bašti Sulejmana Husanovića, koji živi nadomak Sanskog Mosta, iznikla je džinovska bundeva, misirača teška čak 50 kilograma.

Habiba Burnić iz sanskog sela: Koze se isplati držati

SANSKI MOST - Habiba Burnić iz sela Demiševci, kod Sanskog Mosta, jedna je od rijetkih na području ove općine koja se bavi kozarstvom, s obzirom na to da ova grana stočarstva nikada nije bila poljoprivredna tradicija ovih prostora.

Do kraja marta otvaranje prelaza i mosta "Bratoljub"

Zajednički granični prelaz i most "Bratoljub" između Ljubovije i Bratunca biće otvoreni do kraja marta, najavili su danas ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović I potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović.

Za povratnike u Sanski Most 100.000 KM

SANSKI MOST - Za infrastrukturne projekte u povratničkim mjestima na području općine Sanski Most osigurano je novih 100.000 maraka, potvrdio je Faris Hasanbegović, načelnik te općine.

Mitrović za "Nezavisne": Sarajevo i Beograd treba povezati auto-putem

Na realizaciji projekta izgradnje auto-puta Sarajevo - Beograd trenutno je evidentan određeni zastoj, rekao je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Članovi Lovačkog društva "Sana" pustili u prirodu divlje zečeve

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" pustili su tokom vikenda u prirodu 34 jedinke divljih zečeva starosti oko tri mjeseca, koji su prije nekoliko dana nabavljeni u odgajalištu za sitnu divljač u Orašju.

Staro groblje priča priču o sanskim Jevrejima

SANSKI MOST - Na širem području općine Sanski Most mnoštvo je spomenika materijalne kulture koji svjedoče o životu i prisustvu različitih naroda i civilizacija na ovim prostorima.

Ratari očajni: Zbog divljih svinja pokucali kod načelnika

SANSKI MOST - Zbog sve izraženijeg problema s divljim svinjama koje nanose ogromnu štetu poljoprivrednim usjevima, načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović održao je sastanak s predstavnicima sanskih poljoprivrednika, na kojem se razgovaralo o modalitetima rješenja ovog problema.

Manjak učenika u Sanskom Mostu, Gimnazija pred gašenjem

SANSKI MOST - Gimnazija u Sanskom Mostu se unatrag više godina susreće s velikim problemom koji je vezan za nedovoljan broj učenika koji žele da pohađaju tu školsku ustanovu.

Najčitanije