Most

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru 26. jula, upitno prisustvo publike

MOSTAR - Tradicionalni skokovi sa Starog mosta, takmičenje koje će ove godine imati 454. izdanje, održaće se 26. jula, bez obzira na epidemiološku sliku u zemlji tog dana, potvrđeno je za Anadoliju iz Kluba skakača u vodu Mostari, koji je organizator manifestacije.

Gradnja mosta u Docu počinje do kraja godine

Izgradnja novog mosta u Docu trebalo bi da počne do kraja ove godine, potvrdio je za "Nezavisne" Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Otvoren Mirovni kamp u selu Kruhari: Sve mlade u BiH muče isti problemi

SANSKI MOST - Nekoliko desetina mladih različitih nacionalnosti iz svih dijelova naše zemlje družiće se u narednim danima u okviru trećeg Mirovnog kampa, koji je protekle subote započeo u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta.

Vojska Srbije postavila most u Malom Zvorniku

BEOGRAD - Pripadnici Druge brigade kopnene vojske postavili su danas teški mehanizovani most u opštini Mali Zvornik, na mjestu gdje je nabujala rijeka prije nekoliko dana teško oštetila postojeći betonski most, saopštila je Vojska Srbije.

Misteriozno mjesto: Jezero koje je progutalo bager

SANSKI MOST - U blizini Stare Rijeke, sela koje se nalazi na pola puta između Sanskog Mosta i Ljubije, nalazi se jezero nastalo na lokalitetu gdje se u prošlosti iskopavala i vadila željezna ruda, ali je ono danas zapušteno i obraslo gustom vegetacijom.

Započeli radovi na regulaciji vodotoka Majdanuše

SANSKI MOST- Započeli su radovi na regulaciji vodotoka rijeke Majdanuše, u blizini Novog Naselja nekoliko kilometara od Sanskog Mosta i radi se o projektu kojeg implementira služba Civilne zaštite u ovoj općini.

Ogorčeni na nadležne zbog loših puteva: Selo sa 300 zaboravljenih

OŠTRA LUKA - Mještani sela Kozica ogorčeni su jer su, kako tvrde, makadamski putevi, koji ih povezuju s opštinom Oštra Luka, kojoj pripadaju, te s Banjalukom, gdje često putuju, toliko propali da je njima gotovo nemoguće voziti.

Održana "Hašlamska nedjelja" u Starom Majdanu

SANSKI MOST - Manifestacija pod nazivom "Hašlamska nedjelja" održana je ovog vikenda u Starom Majdanu, varošici nadomak Sanskog Mosta, a prema riječima organizatora ovogodišnja manifestacija bila je 143.

Prvi projekti poslije 20 godina: Asfaltiran put kroz Lušci Palanku

SANSKI MOST - U Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu u općini Sanski Most, asfaltiran je lokalni put kroz centar tog mjesta, koji je do sada bio u jako lošem stanju, što je predstavljalo veliki problem mještanima.

Carstvo peradi u dolini Sane

SANSKI MOST - Neposredno uz put koji Sanski Most spaja sa Prijedorom, na lokalitetu Milin Birt, nalazi se prostrano imanje Veroljuba Hrnjičeka, na kojem se on bavi uzgojem mnogobrojne peradi.

Najčitanije