Most

Počela izgradnja graničnog prelaza "Bratoljub"

BRATUNAC - Kod novoizgrađenog mosta preko Drine nazvanog "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije danas je počela izgradnja graničnog prelaza u bratunačkoj opštini u Republici Srpskoj koji će biti zajednički carinski terminal za BiH i Srbiju i prvi takve vrste u regionu, rečeno je Srni na ovom radilištu.

Osumnjičeni diler preplivao rijeku pa ga našli kod kuće

SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most priveli su jučer na lokalitetu Mostište, u blizini sela Hrustova, petoricu muškaraca s inicijalima A.H. (25), M.M. (22), H.M. (23), H.S. (19) i H.A. (24) i oni su osumnjičeni za proizvodnju i stavljanja u promet opojnih droga.

Admir Seferović i Nahla Talić rekli sudbonosno "da" u doba korone

SANSKI MOST - O tome da je ljubav jača od pandemije virusa korona svjedoči i primjer Admira Seferovića i Nahle Talić iz Sanskog Mosta, koji su u proteklu nedjelju izrekli sudbonosno "da" i stupili u bračnu zajednicu.

Asma Handanović u osmoj deceniji šije maske

SANSKI MOST - Iako je već zagazila u osmu deceniju života, Asma Handanović (73), mještanka sela Hrustovo, nadomak Sanskog Mosta, odmah se uključila u pokrenute aktivnosti lokalnog udruženja žena u vezi sa šivanjem zaštitnih maski za građane.

Iz Njemačke u Sanski Most došao pun autobus

SANSKI MOST - Stanje uznemirenosti zbog trenutne situacije u vezi s virusom korona nije zaobišlo ni Sanski Most, pa je tako pravu buru negativnih komentara na društvenim mrežama izazvala informacija da je danas iz Njemačke došao autobus pun putnika.

Za obnovu mostova prema Hrvatskoj dva miliona KM

​SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon nekoliko godina pregovora i procedura, zaključivanja sporazuma o održavanju mostova na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Savjet ministara BiH odlučio je da za rekonstrukciju sedam mostova u narednih pet godina izdvoji dva miliona KM.

Majka i sin nemaju novca ni za hranu

SANSKI MOST - Sin i majka Jasmin i Nermina Deranić žive u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, u vrlo teškim životnim uslovima koje komplikuje i bolest teškog dijabetesa kod ovog mladića i značajno smanjena sposobnost vida.

"Prelazi Pavlovića most i Rača funkcionišu normalno"

BIJELJINA - Svi granični prelazi u zoni odgovornosti Terenske kancelarije "Sjeveroistok" sa sjedištem u Bijeljini otvoreni su za saobraćaj, osim skelskog prelaza Jamena u Crnjelovu, rekao je dežurni operativni policajac u ovoj kancelariji.

Afera "Diploma" dobija sudski epilog

​SANSKI MOST - Općinski sud u Sanskom Mostu potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo USK podiglo protiv Senada Pehlivana iz Fojnice te Šemsudina Habibovića i Neire Šabić iz Sanskog Mosta zbog krivičnih djela posredovanja prilikom primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

Ribolovnu sezonu otvorili bez zabačene udice

​SANSKI MOST - Tradicionalno otvaranje ribolovne sezone na potočnu pastrmku održano je u proteklu subotu na obalama rijeke Dabar, lijeve pritoke Sane, a prvi put je sanskim ribolovcima bilo onemogućeno da ribare.

Najčitanije