Most na Savi

Topić: Poigravanje sa gradnjom mosta na Savi stvorilo bi pravne posljedice

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je da su potpisnici ugovora o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške preuzeli na sebe veliku odgovornost i obaveze, te da bi bilo kakvo poigravanje sa tim stvorilo određene pravne posljedice.

Dodik: Zaključak Predsjedništva je i protiv BiH

BANJALUKA – Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške je u vitalnom interesu Republike Srpske ali i BiH obzirom da se radi o jednom od najprometnijih graničnih prelaza u BiH, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Potpisan ugovor o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške

ZAGREB Predstavnici "Hrvatskih cesta" potpisali su danas u Zagrebu ugovor o početku izgradnje mosta na Savi kod Gradiške sa zajednicom privrednih subjekata koju čine "Integral inženjering" a.d., "Đuro Đaković montaža" d.o.o. i "Zagreb montaža" d.o.o.

Savjet ministara koči izgradnju mosta na Savi

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH još u martu ove godine Savjetu ministara BiH uputilo Informaciju o aktivnostima koje se sprovode na projektu izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd - Sarajevo, ona još nije došla na dnevni red i dva puta je skidana, što u značajnoj mjeri usporava ovaj projekat, posebno najavljenu izgradnju mosta koji će spojiti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu kod Rače.

Izdata građevinska dozvola za most na Savi

BANJALUKA - Vlasti Hrvatske izdale su građevinsku dozvolu za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, saznaje Srna.

Obišli radove na mostu kod Svilaja, otvaranje na jesen

Saša Dalipagić, zamjenik ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, obišli su radove povodom svečanog obilježavanja spajanja nizvodnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja.

Spojen most na Savi kod Svilaja

Radnici su iskoristili juče povlačenje vodostaja rijeke Save i konačno spojili most Svilaj kod Odžaka.

Hrvatska finansira most na Savi sa 130 miliona KM

ZAGREB - Hrvatska Vlada donijela je danas zaključak o finansiranju izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške sa priključnim putem, a procijenjena vrijednost dijela projekta koji finansira Hrvatska je 130 miliona KM (520,5 miliona kuna) bez PDV-a.

Dodik: Most na Savi kod Gradiške za dvije godine

LAKTAŠI - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će most na rijeci Savi kod Gradiške biti završen u roku od dvije godine, kako je i predviđeno, a sa njim i savremeni granični prelaz koji će omogućiti brži protok ljudi i robe.

Tender za most na Savi sljedeće sedmice, radovi počinju na proljeće

BANJALUKA - Tender za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške, gotovo deset godina od početka projekta, biće raspisan naredne sedmice ili najkasnije za deset dana, a radovi bi trebalo da počnu na proljeće, potvrđeno je ekskluzivno "Nezavisnim" u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH i Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Najčitanije