Most na Savi

Počinje izgradnja mosta na Savi

BANJALUKA - U Gradišci će danas biti ozvaničen početak izgradnje mosta preko rijeke Save, što je jedan od najznačajnijih projekata koji zajednički realizuju Republika Srpska, BiH i Hrvatska.

Odmori uticali na početak izgradnje mosta na Savi kod Gradiške

BANJALUKA - Sezona godišnjih odmora, po svemu sudeći, uticala je i na dinamiku priprema radova na novom mostu na Savi kod Gradiške.

U toku tehnička evaluacija ponuda za izbor nadzornog organa za most na Savi

BANJALUKA - Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić rekao je Srni da je u toku je tehnička evaluacija ponuda koje su pristigle na tender za izbor organa koji će obavljati nadzor izgradnje mosta na Savi kod Gradiške.

Topić: Poigravanje sa gradnjom mosta na Savi stvorilo bi pravne posljedice

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je da su potpisnici ugovora o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške preuzeli na sebe veliku odgovornost i obaveze, te da bi bilo kakvo poigravanje sa tim stvorilo određene pravne posljedice.

Dodik: Zaključak Predsjedništva je i protiv BiH

BANJALUKA – Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške je u vitalnom interesu Republike Srpske ali i BiH obzirom da se radi o jednom od najprometnijih graničnih prelaza u BiH, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Potpisan ugovor o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške

ZAGREB Predstavnici "Hrvatskih cesta" potpisali su danas u Zagrebu ugovor o početku izgradnje mosta na Savi kod Gradiške sa zajednicom privrednih subjekata koju čine "Integral inženjering" a.d., "Đuro Đaković montaža" d.o.o. i "Zagreb montaža" d.o.o.

Savjet ministara koči izgradnju mosta na Savi

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH još u martu ove godine Savjetu ministara BiH uputilo Informaciju o aktivnostima koje se sprovode na projektu izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd - Sarajevo, ona još nije došla na dnevni red i dva puta je skidana, što u značajnoj mjeri usporava ovaj projekat, posebno najavljenu izgradnju mosta koji će spojiti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu kod Rače.

Izdata građevinska dozvola za most na Savi

BANJALUKA - Vlasti Hrvatske izdale su građevinsku dozvolu za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, saznaje Srna.

Obišli radove na mostu kod Svilaja, otvaranje na jesen

Saša Dalipagić, zamjenik ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, obišli su radove povodom svečanog obilježavanja spajanja nizvodnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja.

Spojen most na Savi kod Svilaja

Radnici su iskoristili juče povlačenje vodostaja rijeke Save i konačno spojili most Svilaj kod Odžaka.

Najčitanije