Mostar

Počeo sastanak SNSD-a i HDZ-a u Mostaru

MOSTAR - U Mostaru je počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, na čelu sa predsjednicima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, na kojem bi trebalo da razgovaraju o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH.

Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu pronađena fotografija mjesta ubistva

MOSTAR - U telefonu nastradale Lane Bijedić (19) iz Mostara navodno je nađena fotografija s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je pronađeno njeno tijelo 6. septembra u rijeci Studenčici, kod Ljubuškog.

Zaštitari spriječili pljačku objekta brze pošte u Mostaru

MOSTAR - Dvije maskirane osobe pokušale su u utorak oko 17.50 sati ući u objekt brze pošte "Aks Exspress Kurir" koji se nalazi u mostarskom naselju Donja Jasenica, ali su ih u tome spriječili zastitari koji osiguravaju navedene prostorije.

U Mostaru obilježena godišnjica rušenja Staroga mosta

MOSTAR - U Mostaru je u subotu obilježena godišnjica rušenja Staroga mosta. U 10:16 minuta, u tačno vrijeme kada se 1993. godine luk Starog mosta obrušio u Neretvu, Jasmin Kreso izveo je skok bez pljeska, a mostarski osnovci i srednjoškolci u Neretvu su bacili cvijeće.

Migrant se pokušao ubiti u Selakovcu, popeo se na dalekovod

MOSTAR - Jedan migrant pokušao je večeras da izvrši samoubistvo u Salakovcu, kod Mostara, javljaju federalni mediji.

U ruševnom objektu u Mostaru pronađeno tijelo

MOSTAR - U ulici Mladena Balorde u mostarskom naselju Carina jutros je u jednom ruševnom objektu pronađeno tijelo.

Novi snimci Lane Bijedić dodatno zamrsili istragu

Stravično ubistvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne. Od surove potvrde da je njeno tijelo izvučeno iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci kod Ljubuškog, danas se navršio mjesec.

"SDA i HDZ dogovorili saradnju na lokalnim izborima u pojedinim opštinama"

MOSTAR - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je potvrdio da je s predsjednikom HDZ-a BiH postigao dogovori o zajedničkom nastupu ovih stranaka u pojedinim sredinama na lokalnim izborima.

Svečano zatvorene 100. Šantićeve večeri poezije u Mostaru

MOSTAR - Dodjelom Prosvjetine stipendije "Vladimir Ćorović" i otvaranjem "Prosvjetine škole srpskog jezika, istorije i kulture" u srijedu su u Mostaru svečano zatvorene jubilarne 100. Šantićeve večeri poezije.

Pretres u Mostaru zbog sumnje u šverc oružjem, uhapšena i Holanđanka

MOSTAR - Policija u Mostaru uhapsila je sinoć A. V. (40) i L. L. (39), državljanku Holandije, zbog sumnje u međunarodnu trgovinu oružjem.

Najčitanije