Mostar

Propada pravoslavno groblje na kojem počiva Aleksa Šantić

MOSTAR - Pravoslavnom groblju Pašinovac u Mostaru prijeti nestanak. Riječ je o grobolju smještenom u blizini Sabornog hrama Svete trojice čija obnova je u toku. Problemi na Pašinovcu su, kako upućeni tvrde, nastali nakon sječe čempresa koji su svojim korijenjem čuvali tlo, a nakon čega je nastupila erozija koja je uništila neke od grobnica.

Usvojene izmjene Izbornog zakona, Mostarci nakon deceniju biraju vlast

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je po hitnom postupku sa 13 glasova usvojio izmjene i dopune Izbornog zakona BiH koje će omogućiti održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

Predstavnički dom izglasao izmjene Izbornog zakona za Mostar

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u Sarajevu po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će omogućiti provođenje lokalnih izbora u Mostaru.

U Mostaru uhapšena četiri lica zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su danas u Mostaru četiri lica zbog osnovane sumnje da su krijumčarili migrante.

Modrić: U Mostaru zatvorena birališta, izbori za Hrvatski sabor bez poteškoća

MOSTAR - Dvadeset biračkih mjesta u Mostaru, na kojima se danas glasalo za zastupnike u Hrvatski sabor, zatvorena su u 19 sati, a prvi dan izbora protekao je bez poteškoća.

Stranke iz RS zajedno na izborima u Mostaru i Srebrenici

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će političke partije iz Republike Srpske zajednički nastupiti na izborima u Srebrenici i Mostaru.

"Interes Srpske da se udruže snage na izborima u Srebrenici i Mostaru"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je interes Republike Srpske i svih političkih partija u Srpskoj da udruže snage i racionalno djeluju kada je riječ o lokalnim izborima u Srebrenici i Mostaru.

Pronađena droga u Mostaru, jedno uhapšeno

MOSTAR – SIPA je juče u Mostaru uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz SIPA.

Turistički radnici iz Mostara traže otvaranje granica

MOSTAR –Turistički radnici iz Mostara protestvovali su u četvrtak na Starom mostu u Mostaru kako bi poslali poruku da je turizam "na koljenima" i zatražili od nadležnih otvaranje granica BiH za državljane EU.

Dodik sa Srbima iz Mostara: Tražićemo ravnopravno učešće u odlučivanju

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima strukovnih i političkih organizacija Srba iz Mostara o izmjenama i dopunama Izbornog zakona koje se odnose na izbore u Mostaru, te o formiranju jedinstvene srpske liste za izbore u ovom gradu.

Najčitanije