Mostar

U Mostaru sedam novozaraženih virusom korona

MOSTAR - U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar sinoć su na virus korona testirana 62 uzoraka, od kojih je sedam pozitivnih, saopšteno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

U mostarskoj bolnici testirano 30 uzoraka, svi negativni

MOSTAR - U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom dana na Covid-19 testirano je 30 uzoraka i svi su negativni.

Štab civilne zaštite Mostar: Uhapšene prvo na pregled, onda u zatvor

MOSTAR - Štab civilne zaštite Grada Mostara izdao je naredbu policijskim službenicima PU Mostar i službenicima Sudske policije na području Grada da osobe koje su uhapšene prije dovođenja u policijske prostorije sprovedu u najbližu zdravstvenu ustanovu radi obavljanja trijažnog pregleda.

Arapović: Međugorje novo žarište korone u Hercegovini

MOSTAR - Novo žarište korona virusa u Hercegovini je Međugorje, izjavio je danas u Mostaru šef Odeljenja za infektivne bolesti SKB Mostar, Jurica Arapović.

Preminuo prvozaraženi pacijent u Mostaru

MOSTAR - U Hercegovako-neretvanskom kantonu umro je prvozaraženi, potvrdio je Krizni štab Hercegovačko neretvanskog kantona.

Čović: "Aluminij" dobio novu šansu

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović objavio je na svom Twitter nalogu da je preduzeće "Aluminij" iz Mostara danas i službeno dobilo novu šansu od Vlade Federacije BiH (FBiH), koja je uvažila ponudu strateškog partnera.

I doktori i Tužilaštvo traže ko je unio virus u mostarsku bolnicu

MOSTAR - Potvrđena su nova dva slučaja zaraze virusom korona u Mostaru, a u pitanju su kontakti supruge prvog pacijenta kod kojeg je zaraza utvrđena, tako da je sada u gradu na Neretvi ukupno petoro pozitivnih.

Tužilaštvo formiralo predmet o prvom slučaju virusa korona u Mostaru

MOSTAR - U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona formirali su krivični predmet povodom slučaja koji se desio sa 16. na 17.mart 2020. godine u vezi sa prijemom pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran virusom korona.

Izbori u Mostaru mogući nakon oktobarskih

MOSTAR, BANJALUKA - Međunarodna zajednica prenijela je ozbiljnu poruku političkim strankama u Mostaru da je odlučna da se izbori moraju održati, pa makar i nakon termina za redovne oktobarske izbore, saznaju "Nezavisne".

Pretresi i hapšenja u Mostaru i Konjicu

Pripadnici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizov akciju kodnog naziva "Aunt" te tom prilikom uhapsili tri osobe.

Najčitanije