Mostar

Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je potvrdila izborne rezultate u Mostaru, čime je Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće.

Sud odbio žalbe za ponovno brojanje glasova u Mostaru

MOSTAR - Sud BiH odbio je sve tri žalbe na odluku Centralne izborne komisije /CIK/ o rezultatima izbora u Mostaru i zahtjeve za novo brojanja glasova u tom gradu, rekla je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić.

Novi izborni rezultati u Mostaru kost u grlu partijama i CIK-u

MOSTAR - Nakon što su ponovo prebrojani glasovi na pojedinim biračkim mjestima u Mostaru, Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je izmijenjene rezultate iz kojih se može zaključiti da je bilo dosta neregularnosti, a lideri SBB BiH Fahrudin Radončić i SDP-a Nermin Nikšić već su zatražili ponovno prebrojavanje svih glasova u Centru za brojanje u Sarajevu.

Nova naredba glavnom centru za brojanje glasačkih listića u Mostaru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na hitnoj sjednici usvojila naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u gradu Mostaru po političkim subjektima i kandidatima političkih subjekata.

Brojanje glasova putem pošte za Mostar trebalo bi da počne u nedjelju

SARAJEVO - Brojanje glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte na izborima za Gradsko vijeće Mostara trebalo bi da počne sutra, nakon što budu završene pripreme, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

GO HDZ BiH: CIK konačno da objavi ukradene rezultate izbora

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH u Mostaru osudio je jutros u saopštenju "politički kompromitovanu Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH i pozvao je da konačno objave ukradene rezultate lokalnih izbora za grad Mostar".

Rezultat ostaje isti, SDA i HDZ ključni za formiranje vlasti

MOSTAR - Gradska izborna komisija Mostara, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH, počela je ponovno prebrojavanje glasova koje, kako tvrde, neće uticati na rezultate izbora, jer su uočene samo manje nepravilnosti i nepoklapanja.

HDZ povećao prednost u Mostaru

MOSTAR - HDZ BiH povećao je prednost na oko 2.700 glasova ispred probošnjačke Koalicije za Mostar nakon prebrojanih 81,33 odsto listića s nedjeljnih izbora u tom gradu, a čelnik HNS BiH pisao je evropskim zvaničnicima tražeći pomoć u otklanjanju, kako tvrdi, izbornih krađa.

Čović pisao međunarodnim zvaničnicima: Ugrožen integritet izbora Mostaru

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović uputio je pismo međunarodnim zvaničnicima u BiH u kojem upozorava na, kako ističe, ugrožavanje izbornog procesa u Mostaru.

Incko pohvalio Mostarce koji su izašli na izbore i CIK

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pohvalio je sve građane Mostara koji su izašli na birališta i prvi put nakon više od 10 godina glasali za svoje predstavnike.

Najčitanije