Mostar

Street Arts festival Mostar od 15. avgusta do 10. septembra

Međunarodni Street Arts festival Mostar (SAFMO) uskoro će predstaviti svoje jedanaesto izdanje, odnosno od 15. avgusta počeće aktivnosti koje će trajati do 10. septembra.

U BiH temperature dostižu maksimum: Pogledajte koji grad je najtopliji

MOSTAR, BANJALUKA - Najtopliji grad u 14 časova u Bosni i Hercegovni bio je Mostar u kojem je, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, izmjerеna temperatura od čak 39 stepeni Celzijusa.

Budak istjeran iz Mostara, Šantić se vraća u rodni kraj

MOSTAR – Gradsko vijeće Mostara donijelo je odluku na današnjoj sjednici o promjeni šest spornih naziva mostarskih ulica

Mostarac tijelom zaustavio ulazak automobila u UNESCO zonu

MOSTAR - Jedan aktivista u Mostaru legao je na kaldrmu kako bi spriječio ulazak automobila koji je uklonio prepreku za ulazak u staro jezgro grada, odnosno UNESCO zonu.

Otvoren prvi muzej oldtajmera u BiH, izloženi automobili stari i do 100 godina

Muzej oldtajmera, prvi muzej te vrste u BiH, otvorio je u subotu svoja vrata zaljubljenicima starih automobila iz Mostara, BiH i cijele regije.

U Mostaru izložba umjetničkih djela vrijednih 300 miliona maraka

MOSTAR - The Hub of Fine Arts u Mostaru otvara svoja vrata u subotu, a građani Mostara i BiH će imati priliku da vide i dožive najveća umjetnička djela.

Zatvorenik preskočio zid zatvora pa uhvaćen na parkingu

MOSTAR - Zatvorski čuvari uhvatili su u nedjelju zatvorenika KPZ Mostar u pokušaju bijega iz ove ustanove.

Pogledajte neuspjeli skok sa Starog mosta Amerikanca kojeg su Mostarci spasili od utapanja

MOSTAR - Filmske prizore spašavanja mladog Amerikanca iz Neretve koji nakon neuspjelog skoka sa Starog mosta u Mostaru nije uspio isplivati snimili su njegovi prijatelji koji ni sluti nisu mogli šta će ih zadesiti u avanturističkom pohodu na UNESCO-ov spomenik u Mostaru.

Pritvor za vozača kombija koji je izazvao udes kod Mostara

SARAJEVO - Vozaču kombija koji je skrivio saobraćajnu nesreću u Drežnici kod Mostara, u kojoj je poginuo vozač cisterne s kojom se kombi sudario, određen je pritvor od 15 dana, saopšteno je iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Izvučeno tijelo vozača cisterne koja je sletjela u jezero kod Mostara

MOSTAR - Ronioci koji su stigli iz Mostara izvukli su tijelo vozača cisterne koja je večeras sletjela u jezero u mjestu Drežnica.

Izložba slika Vedrane Božić u Mostaru

MOSTAR - Samostalna izložba slika Vedrane Božić biće svečano otvorena sutra u 19 časova u mostarskom Centru za kulturu.

Mladić poginuo pri slijetanju BMW-a

MOSTAR - Mladić R.I. (20) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se jutros desila na putu Mostar-Čitluk.

Trgovinama u Mostaru zabranjen rad nedjeljom

MOSTAR - Trgovinama u Mostaru od danas je zabranjen rad nedjeljom, a oni koji se ne budu pridržavali ove odredbe ili prema posebnoj odluci grada ne budu imali odobrenje za rad, biće kažnjeni i do 3.000 KM.

U Narodnom pozorištu Mostar počeo rad na novoj predstavi

MOSTAR - U Narodnom pozorištu Mostar (NPM) počeo je rad na novoj predstavi, koja se priprema prema tekstu "Eling" Simona Benta, nastalom prema adaptaciji pripovijetki Ingvara Ambjorsema, a u režiji i adaptaciji slovenačke rediteljke Alme Lapajne.

Milanović: Nema BiH bez svetog trojstva - Hrvata, Srba i Bošnjaka

MOSTAR - Predsjednik Republike Hrvatske nakon niza kontroverznih izjava sa obilježavanja 30 godina od osnivanja HVO-a u Mostaru kaže biraće riječi kako ga ne bi pogrešno protumačilli, te dodao da se okupljeni skupom pokazali kako su decentni i kulturni.

Najčitanije