Mostar

Poljuljano srpsko jedinstvo u Mostaru

MOSTAR - Kandidatura Miljane Kovačević na listi HDZ-a poljuljala je jedinstvo Srba u vezi sa zajedničkim nastupom na izborima u Mostaru jer u SDS-u tvrde da je ona bliska SNSD-u, dok u ovoj stranci ističu da to nije tačno i da neko pokušava da poremeti dobre odnose koji su uspostavljeni.

Četvorka osumnjičenja za zločine u Mostaru

TREBINJE - Službenici Policijske uprave Trebinje su dokumentovali i Tužilaštvu BiH dostavili izvještaj protiv Jura Šunjića i tri nepoznata lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv čovječnosti".

Vikend stendap komedije u Mostaru

Karavan humora zaputio se u avanturu širom Bosne i Hercegovine, a prva stanica je Mostar, gdje će svi ljubitelji stendap komedije 26. i 27. septembra imati priliku da uživaju u radionicama i nastupima bosanskohercegovačkih komičara.

Poziv mostarskim Srbima u svijetu da se registruju za izbore

MOSTAR - Mostarski Srbi pozivaju sunarodnike po svijetu da se registruju za glasanje za predstojeće lokalne izbore koji će u Mostaru, nakon punih 12 godina, biti održani 20. decembra, i da tako pomognu da to bude i srpski grad.

Lokalizovan požar u Mostaru

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar stavili su pod kontrolu veliki požar koji je izbio u južnoj industrijskoj zoni grada, potvrđeno je Srni iz ove vatrogasne jedinice.

U požaru u Ortiješu kod Mostara stradali voćnjaci i vinogradi

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar u 16.25 sati ugasili su vatru koja je danas opožarila veću površinu u mostarskom naselju Ortiješ.

Bivši igrač Veleža spasio migranta od utapanja u Neretvi

MOSTAR - Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama.

Mostar sjedište ulične umjetnosti

Dokaz da pandemija nije ukrala ovogodišnje ljeto je "Street Arts Festival" Mostar, koji devetu godinu zaredom okuplja ekipu umjetnika, volontera i ostalih entuzijasta koji Mostar pretvaraju u galeriju na otvorenom.

Palmer: Mostar ostaje u fokusu Amerike

MOSTAR - Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer izjavio je danas da SAD ostaju fokusirane na Mostar i nakon održavanja lokalnih izbora u ovom gradu.

Mostarska kopija Teslinog Cybertrucka postala hit u svjetskim medijima

Cybertruck iz BiH je za mnoge najvernija replika originala do sada.

Najčitanije