Mostar

Prao prozore pa pao sa dizalice

U Mostaru se jutros oko osam sati desila nesreća prilikom koje je muškarac pao sa dizalice i dobio teške tjelesne povrede.

Jak vjetar u Mostaru lomio stabla, oštećeno nekoliko automobila

MOSTAR - Jutros oko 6 sati jaki udari bure u Mostaru lomili su stabla, zaustavljali automobile u saobraćaju te pričinili znatnu materijalnu štetu.

Ugrožena bezbjednost aviona iznad Mostara

MOSTAR - Agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja BiH (BHANSA) prijavila je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona da laserski zraci iznad Međunarodnog aerodroma Mostar ometaju posade aviona, čime je ugrožena bezbjednost vazušnog saobraćaja i putnika, koje mogu imati ozbiljne posljedice, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Policija istražuje ko laserima ometa avione iznad aerodroma u Mostaru

MOSTAR - Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) započeli su potragu za osobama koje su usmjeravajući laserske svjetiljke u pravcu aviona iznad aerodoroma u Mostaru ugrožavali živote putnika i posade.

Teška saobraćajna nezgoda kod Mostara, povrijeđeno pet Amerikanaca

MOSTAR - Na putu Mostar - Stolac, u mjestu Hodbina, danas oko 12 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je učestovalo jedno teretno vozilo i autobus.

Migranti sve agresivniji prema policiji

MOSTAR - Pripadnici Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ susreću se sa nizom poteškoća u sprovođenju operativnih mjera prema migrantima koji pokazuju sve veću agresivnost prema policiji u vršenju policijskih poslova, te su sve češći napadi na ovlašćena službena lica, saopšteno je iz MUP-a HNK.

Aerodrom Mostar obnovio linije za Njemačku

MOSTAR - Njemačka niskobudžetna aviokompanija Eurowings nastaviće saradnju sa Aerodromom Mostar i u 2019. godini.

"Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK

MOSTAR - Predstavništvo Fondacije "Dogs Trust" u BiH organizovalo je u srijedu svoj prvi javni događaj u Mostaru povodom širenja podrške na Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) i pokretanja dva najveća programa - Program edukacije školske djece i Program sterilizacije pasa u ovoj regiji.

Nestala Mostarka pronađena živa

MOSTAR - Nestala Š.M. (1942.) pronađena je živa u srijedu naveče oko 19 sati u nepristupačnom terenu iznad vrela rijeke Radobolje kod Mostara, izvijestili su iz Saveza gorskih službi spašavanja (GSS) u BiH.

Pronađena Šemsa Marić

MOSTAR – Šemsa Marić (77), koja je juče nestala, pronađena je na lokalitetu iznad vrela rijeke Radobolje, zapadno od Mostara.

Najčitanije