Mostar

Pucnjava u Mostaru, ranjena jedna osoba

MOSTAR - Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi koja se dogodila sinoć na Titovom mostu (most Musala) u Mostaru.

Futsaleri Mostar SG Staklorada: "Ne bježimo od uloge favorita"

Uvijek smo optimisti i nikada ne bježimo od uloge favorita pa makar igrali i protiv Barselone, poručio je Amel Bajgorić, predsjednik Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad, uoči početka nove sezone u UEFA Ligi prvaka.

Dodik: Treba mijenjati položaj Srba u Mostaru i kantonu

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, poslije promjene Ustava, treba mijenjati položaj Srba u institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Aktivni požari na području Mostara, Jablanice i Stoca

MOSTAR - Požari na području Mostara, Jablanice i Stoca i dalje su aktivni, navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Preminuo Milutin Sretenović Sreta, pjevač "Mostar Sevdah Reuniona"

Milutin Sretenović Sreta, pjevač "Mostar Sevdah Reuniona" i proslavljeni učesnik emisije "Nikad nije kasno", preminuo je jutros u 74. godini.

Žuto upozorenje za pojedine dijelove BiH

BANJALUKA - Žuti meteoalarm danas je upaljen za područje Mostara i Sarajeva zbog najavljene visoke dnevne temperature.

Stanivuković u Mostaru: Ne volim zabrane, možda se ipak spustim do Starog mosta

MOSTAR - Nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta, zbog izjava zabrani negiranja genocida, povukli ranije uručenu pozivnicu gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću za današnji događaj u gradu na Neretvi, on je stigao u Mostar i posjetio Sabornu crkvu.

Stanivuković: Mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele

Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje, poručio je gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković.

Narandžasto upozorenje za područje Trebinja i Mostara

BIJELJINA - Meteoalarm je danas za područje Trebinja i Mostara izdao narandžasto upozorenje zbog najavljene maksimalne dnevne temperature vazduha više od 35 stepeni Celzijusa, dok je za ostala područja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na snazi žuto upozorenje.

Bacanjem cvijeća u Bunu počelo obilježavanje 29 godina od stradanja Srba

MOSTAR - Bacanjem cvijeća u rijeku Bunu danas je u Mostaru počelo obilježavanje 29 godina od stradanja i egzodusa više od 30.000 Srba iz doline Neretve koji su protjerani od 14. do 16. juna 1992. i uništena je sva njihova imovina.

Najčitanije