Mostar

Eksplozija ispod automobila u Mostaru

MOSTAR - Nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je rano jutros ispod parkiranog automobila golf tri u Mostaru, a u eksploziji nije bilo povrijeđenih, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Čović ponovo na sastanku u "Aluminiju": Potreban angažman svih suvlasnika

MOSTAR - Svojevrsni krizni savjet Aluminija d.d. Mostar održao je jutros novi sastanak, a njemu je prisustvovao i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović.

Stari most u Mostaru u bojama turske zastave

MOSTAR - Stari most u Mostaru večeras je u bojama zastave Turske, povodom godišnjice neuspješnog vojnog udara od prije tri godine.

Vlada FBiH zaštitila "Aluminij" od stečaja

MOSTAR - Vlada Federacije BiH donijela je odluku da "Aluminij" iz Mostara svoje poslovanje u narednih šest mjeseci nastavi u okviru finansijske konsolidacije i tako ga zaštitila od eventualnog stečaja.

Povrijeđen muškarac prilikom prevrtanja pežoa

SARAJEVO - Jedna osoba teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sjeverno od Mostara u mjestu Vrapčići.

Protest radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a u Mostaru

MOSTAR - Nekoliko stotina radnika mostarskog Aluminija, koji je noćas prestao sa radom, okupilo se danas nešto prije 13 sati ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru tražeći odgovore za nastalu situaciju.

Grubeša: Nedopustivo je da u Mostaru budu smještene porodice bivših terorista

SARAJEVO - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Semiha Borovac nije nadležna za upućivanje porodica bivših terorista u prihvatni centar Salakovac, kod Mostara, niti iza takve njene izjave stoji Savjet ministara, naglasio je ministar pravde u tehničkom mandatu Josip Grubeša.

U Mostaru smještaj za porodice boraca Islamske države iz BiH?

MOSTAR - Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac izjavila je u Mostaru kako je centar za prihvat izbeglica BiH u sjevernom dijelu grada "moguća opcija" za smještaj porodica bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države (ID) koje se vraćaju iz Sirije i Iraka.

Glencore "kupio" Aluminiju još četiri dana života

MOSTAR - Kompanija "Glencore" osigurala je finansijska sredstva za kupovinu struje i sirovina za rad "Aluminija" za sljedećih četiri dana.

Djevojka ispred noćnog kluba u Mostaru udarila policajca nogom u glavu

MOSTAR - Policijskoj stanici (PS) Mostar Centar 3. jula oko 2 sata prijavljeno je da je u toku tuča ispred noćnog kluba Daleka obala.

Najčitanije