Mostar

Požar u blizini Starog mosta u Mostaru

MOSTAR - U mostarskom naselju Luka, između Lučkog i Starog mosta, izbio je požar na krovu porodične kuće, koji su vatrogaci ubrzo stavili pod kontrolu.

Kineska godina štakora obilježena u Mostaru

MOSTAR - Svečanost dočeka Nove kineske godine, koja je u znaku štakora, večeras je održana u Mostaru uz okupljanje visokih zvanica, pjesmu, ples i dobre želje.

Grad Mostar kupuje nove kontejnere za 16.500 KM

MOSTAR - Rješavanje komunalnih problema u Mostaru gradske vlasti su izgleda započele kupovinom novih kontejnera za odlaganje otpada, za koje Grad Mostar izdvaja 16.578 KM bez PDV-a.

Uručeni otkazi svim preostalim radnicima "Aluminija"

MOSTAR – Uprava mostarskog "Aluminija" uručila je otkaze za 362 radnika, odnosno svim preostalim radnicima posrnulog giganta kojem su pregovori s izraelsko-kineskom grupacijom MT Abraham jedina nada u eventualno ponovno pokretanje proizvodnje, objavila je Hina, prenio je "Bljesak".

Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija

​MOSTAR - Danas je započelo uručivanje rješenja o tehnološkom višku za najveći broj preostalih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, kazali su za Fenu u mostarskoj kompaniji.

Građani ponovo zatražili zatvaranje deponije Uborak

MOSTAR - Više stotina građana i aktivista Građanske inicijative "Jer nas se tiče" okupilo se u nedjelju na mirnom protestu ispred regionalnog odlagališta otpada Uborak, kako bi ponovo skrenuli pažnju i podstakli vlast da što prije krene sa saniranjem i izmještanjem tog odlagališta s trenutne lokacije.

Misteriozno ubistvo Lane Bijedić ni na izmaku 2019. nije riješeno

Nepostojanje motiva i očigledni propusti u istrazi obilježili su najmisterioznije krivično djelo u BiH ove godine, ubistvo 19-godišnje Mostarke Lane Bijdić.

Katolički vjernici obilježili Božić: "Ne treba da pronađemo Boga, već sebe"

SARAJEVO, BANJALUKA - Vjernici katoličke vjeroispovjesti širom BiH danas su proslavili Božić po gregorijanskom kalendaru, prvo u katedralama na svečanim misama kako i dolikuje Božiću, a poslije porodično s najbližim, u svojim domovima.

Izgorio mercedes u kojem je nađeno 40 kg droge

MOSTAR - Mostarce su probudile dvije eksplozije podmetnute ispod dva mercedesa Ganija Kovačija od kojih je u jednom prije nekoliko dana Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pronašla i zaplijenila 40 kilograma kanabis, saznaju "Nezavisne".

Dvije bombe odjeknule u Mostaru

MOSTAR - Građane mostarskog naselja Tekija jutros oko 4:10 sati probudile su dvije snažne eksplozije.

Najčitanije