Motor

Kada je vrijeme za zamjenu motornog ulja, filtera i zupčastog kaiša

Mnogi vozači nisu sigurni kada treba servisirati/mijenjati razne tečnosti i potrošne dijelove automobila.

Kako radi motor sa unutrašnjim sagorijevanjem?

Svi znamo šta je, ali kako radi?

Doktor na mlazni pogon - novo odijelo ubrzava hitnu pomoć

Pronalazač Ričard Brauning, obavio je probni let u novom specijalnom odijelu za spasioce. Prkoseći gravitaciji, spasioci će moći da lebde iznad vode, i da pređu preko planinskih predjela do tačne lokacije sa koje im je upućen poziv za pomoć - to je želja izumitelja mlaznog odijela za brzo reagovanje u vanrednim situacijama.

Ovih 10 simptoma ukazuju da vam je hitno potreban automehaničar

Ne treba čekati da automobil stane nasred puta ili prometne ulice, bolje je reagovati na prve simptome predstojećeg kvara - a obično je i puno jeftinije.

Policija u Tesliću oduzela motor: Vozio bez dozvole i registracije

DOBOJ - Teslićka policija oduzela je neregistrovani motocikl jamaha od S.N, sa područja ove opštine, koji je vozio bez dozvole, a utvrđeno je i da je konzumirao alkohol, saopšila je Policijska uprava Doboj.

Zašto mjenjač treba ubaciti u nižu "brzinu" prije preticanja

Događa se da čak i iskusni vozači čine ozbiljne greške. Jedna od njih je povezana sa ubrzavanjem, kada vozač pritisne papučicu "gasa" do poda bez prebacivanja u niži stepen prenosa. Ne samo da je to neefikasno, već je i štetno za motor.

Mercedesova "zvijer" zaboravljena na crtaćem stolu

Njemački proizvođač planirao je devedesetih motor sa čak 18 cilindara za svoju S klasu, što je za dva cilindra više od onog koji danas koristi Bugatti Chiron.

Teška nesreća: Poginuli muškarac i žena koji su bili na motoru

BEOGRAD - Žena i muškarac koji su bili na motociklu stradali su u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod Mihajlovca.

Toyota prodala 3 miliona hibrida u Evropi

Corolla GR Sport, koja je nedavno uručena kupcu u Madridu, bila je tromilionito hibridno-električno vozilo koje je isporučila Toyota Motor Europe (TME).

Na današnji dan patentiran dizel motor

Izumitelj dizel motora želio je da stvori učinkovitiji motor za industriju i saobraćaj, zgrožen gubitkom od čak 90 odsto uloženog energetskog potencijala.

Najčitanije